Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Πόσους και ποιους ξένους ηγέτες έχει δει μέσα σε μόλις 2 μήνες ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Τα επόμενα ραντεβού

Από την πρώτη μέρα που εξελέγη πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε θέσει ως πρωταρχικό στόχο να πραγματοποιήσει ραντεβού με όλους τους σημαντικούς ηγέτες του πλανήτη, προκειμένου να καταστήσει σαφές ότι το επενδυτικό κλίμα έχει αλλάξει άρδην στην Ελλάδα και πως η πορεία της οικονομίας έχει μπει σε νέες ράγες, ενώ στοχεύει βέβαια και στην ενίσχυση του διεθνούς προφίλ του.

Ποιους συνάντησε
Μέσα σε μόλις δύο μήνες διακυβέρνησης ο κ. Μητσοτάκης έχει συναντηθεί με πέντε σημαίνοντα πρόσωπα - κλειδιά στη διεθνή πολιτική σκηνή. Ήτοι, τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη (ήταν το πρώτο επίσημο ταξίδι του στο εξωτερικό μόλις ορκίστηκε πρωθυπουργός) τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν, την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τον Ολλανδό ομόλογό του Μαρκ Ρούτε, αλλά και τον εκτελεστικό διευθυντή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού σταθερότητας, Κλάους Ρένγκλινγκ.

Ποιους θα δει
Από ΄κει και πέρα, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να συναντήσει τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε. στη Νέα Υόρκη, τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν που επίσης θα βρίσκεται στον ίδιο χώρο (θυμίζουμε πως ο αρχηγός του γειτονικού κράτους ήταν ο πρώτος ξένος ηγέτης που επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Μητσοτάκη όταν έμαθε ότι εξελέγη πρωθυπουργός), ενώ κανονίζονται ραντεβού με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ και τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα. Στα σκαριά βρίσκεται τέλος και μια ακόμη επαφή, αυτή με την νέα πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν που σε πρώτη φάση έχουν μιλήσει ήδη απ' το τηλέφωνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ