Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Μικροί και μεγάλοι φίλοι του σκίτσου στην Γαλήνη στο Ωριαόκαστρο, τίμησαν και καλωσόρισαν τα βιβλία της σειράς ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΚΙΤΣΟΥ του σκιτσογράφου Δημήτρη Νικολαΐδη

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των βιβλίων – εγχειριδίων του σκιτσογράφου Δημήτρη Νικολαΐδη ΚΑΡΕ ΚΑΡΡΕ ΜΘΑΗΜΑΤΑ ΣΚΙΤΣΟΥ στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Υψώσεως του Σταυρού στην Γαλήνη Ωραιοκάστρου.
Πολλοί φίλοι του σκίτσου από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ωραιοκάστρου παραβρέθηκαν στο κάλεσμα του σκιτσογράφου και των υπευθύνων του Ναού, για να γνωρίσουν το νέο βιβλίο του σκιτσογράφου ΚΑΡΕ - ΚΑΡΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΚΙΤΣΟΥ Νο4 ( με θεματολογία αρχαιολογικούς χώρου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αλλά και παγκόσμια μνημεία), αλλά και το ΒΗΜΑΝ - ΒΗΜΑΝ ΜΑΘΕΜΤΑ ΓΙΑ ΣΚΕΔΙΑΣΜΑΝ ΓΙΑ ΑΜΑΘΕΤΟΥΣ Νο1, τα μαθήματα σκίτσου στην ποντιακή διάλεκτο, το πρώτο και μοναδικό βιβλίο εκμάθησης σκίτσου στα Ποντιακά. Για το σκιτσογράφο , τα βιβλία και το έργο του μίλησαν ο Κώστας Νίγδελης ( εκπαιδευτικός – συγγραφέας), ο Φωκίων Φουντουκίδης ( δημοσιογράφος- εκδότης), ο Γιώργος Κοσμίδης ( εικαστικός) και η Ντίνα Μαρκοπούλου . Χαρακτηριστικό της παρουσίασης ήταν, την στιγμή που ξεκίνησε ο δημοσιογράφος Φωκίων Φουντουκίδης να παρουσιάζει το βιβλίο εκμάθησης σκίτσου στην Ποντιακή διάλεκτο, ο λυράρης Αλέξανδρος Κοσμίδης αγκάλιασε τις σκέψεις και τα λεγόμενα του δημοσιογράφου με το παίξιμο του, της ποντιακής λύρας. Στο τέλος ο σκιτσογράφος παρουσίασε ασκήσεις στον πίνακα, με την βοήθεια μικρών μαθητών του, έτσι ώστε έδειξε με αυτό τον τρόπο την απλότητα του σκίτσου μέσα από τα βιβλία – εγχειρίδια ΚΑΡΕ - ΚΑΡΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΚΙΤΣΟΥ.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν ο νυν αλλά και ο πρώην Δήμαρχος Ωραιοκάστρου, δημοτικοί Σύμβουλοι, Αντιδήμαρχοι και πρόεδροι του Δήμου Ωραιοκάσρου, όπως επίσης μέλη πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων της περιοχής όπου δίδαξε ο σκιτσογράφος. Το ωραιότερο στην παρουσίαση ήταν οι μικροί μαθητές του σκιτσογράφου που πήγαν να τιμήσουν τον δάσκαλο τους στην ξεχωριστή ( για αυτόν) στιγμή.

Τα βιβλία – εγχειρίδια ΚΑΡΕ - ΚΑΡΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΚΙΤΣΟΥ Νο1, Νο2, Νο3, Νο4 και Νο1 στα Ποντιακά, είναι των εκδόσεων Raster one χλόης 9 και Γιαννιτσών, Τηλ. 2310 527045.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ