Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης προανήγγειλε ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα ρίξουν "μαύρο" σε ιδιωτικά κανάλια και οι εργαζόμενοι θα χάσουν τις δουλειές τους!

Στην παραδοχή ότι το νέο τηλεοπτικό τοπίο θα έχει μικρότερο αριθμό καναλιών από τον σημερινό προχώρησε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Την ίδια στιγμή ούτε σήμερα βγήκε «λευκός καπνός» από την νέα προσπάθεια της κυβέρνησης να συγκροτήσει Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Οι προσπάθειες της κυβέρνησης να κλείσουν το ζήτημα κατά τη Διάσκεψη των Προέδρων του Κοινοβουλίου απέβησαν εκ νέου άκαρπες με το ενδεχόμενο της νομοθετικής τακτοποίησης της εκκρεμότητας να παραμένει το επικρατέστερο σενάριο.

Ο κ. Βούτσης επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξει μείωση του αριθμού των καναλιών που εκπέμπουν σε πανελλαδικό επίπεδο.

«Είναι προφανές ότι θα υπάρξουν κανάλια και εργαζόμενοι που θα μείνουν χωρίς την άδεια που διαθέτουν τώρα» είπε και συμπλήρωσε «θα μπορούσαν να γίνουν θεματικά να γίνουν συγχωνεύσεις, δηλαδή μεγαλύτερα κανάλια από τα μεγάλα. Αυτό το πεδίο ανοίγει και κάποιες δυνάμεις προσπαθούν να το αποτρέψουν».

Ο πρόεδρος της Βουλής συνέδεσε τον αριθμό των καναλιών με κριτήρια βιωσιμότητας. Εξήγησε συγκεκριμένα ότι με την υφιστάμενη κρίση με υπερχρεωμένα κανάλια, με τη διαφημιστική πίτα στο μισό δεν μπορεί να παραμείνει το ίδιο τηλεοπτικό τοπίο.

Οι εξηγήσεις του πάντως δεν βρήκαν σύμφωνους τους βουλευτές της αντιπολίτευσης που επέμειναν ότι το ΕΣΡ πρέπει να καθορίσει τον αριθμό των καναλιών αλλά και την διεξαγωγή του διαγωνισμού.

Ο Νίκος Δένδιας (ΝΔ) επανέλαβε ότι η εκχώρηση των αρμοδιοτήτων αυτών στη Βουλή και κατά συνέπεια στην κυβέρνηση είναι αντισυνταγματική.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος (ΠΑΣΟΚ) αφού επικαλέστηκε κοινοτική οδηγία σύμφωνα με την οποία οι νέες μορφές τεχνολογίας (ψηφιακό τοπίο) προβλέπουν άπειρες συχνότητες, προέβλεψε ότι θα προκύψουν θέματα που σχετίζονται με την οικονομική ελευθερία και την ισότητα.

Χαρακτήρισε «σταλινικού τύπου» της επιθέσεις εναντίον του περί εκπροσώπου της διαπλοκής και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι διαπραγματεύεται με επίδοξους καναλάρχες.

Να επιστρέψουν όλες οι αρμοδιότητες στο ΕΣΡ ζήτησε και ο Χάρης Θεοχάρης (Ποτάμι) και κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει αν θα πάρει την ευθύνη να ανοίγει και να κλείνει τηλεοπτικά κανάλια.

Αρνητικός ήταν και ο Μάριος Γεωργιάδης (Ένωση Κεντρώων). «Είμαστε αντίθετοι με το άνοιγμα και το κλείσιμο καναλιών» είπε και πρότεινε να προχωρήσει η κυβέρνηση σε μια αυστηρότατη ρύθμιση των χρεών των καναλιών και όσα δεν καταβάλουν τις οφειλές τους να κλείσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ