Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Έτσι θα είναι τα ψυγεία του μέλλοντος

Νέα καινοτομία στο χώρο της ψύξης ξεχώρισε στον διαγωνισμό Electrolux Design Lab competition, έναν διαγωνισμό στον οποίο συμμετέχουν συσκευές του σήμερα που επανασχεδιάζονται για να είναι πιο χρηστικές στο μέλλον.

Πρόκειται για το Bio Robot Refrigerator, ένα ψυγείο που είναι εξ’ολοκλήρου καλυμμένο από gel, το οποίο το σχεδίασε ο Ρώσος σχεδιαστής Yuriy Dimitriev. Το Bio Robot είναι μια πολύ λεπτή συσκευή καλυμμένη με πράσινο gel το οποίο έχει την ικανότητα να κρυώνει τα τρόφιμά σας. Φρούτα, λαχανικά και άλλα τρόφιμα μπαίνουν μέσα στο gel και διατηρούνται κρύα μέχρι να τα χρησιμοποιήσετε.



Το ψυγείο, σύμφωνα με το crashonline.gr, πιάνει πολύ λίγο χώρο καθώς δεν διαθέτει ογκώδη μηχανισμό όπως τα ψυγεία του σήμερα. Έτσι το 90% της συσκευής χρησιμοποιείται για να αποθηκεύετε και να διατηρείτε φρέσκα τα τρόφιμά σας. Μπορεί να τοποθετηθεί οριζόντια, κάθετα στον τοίχο ή ακόμα και στο ταβάνι.

Το gel δεν μυρίζει και δεν κολλάει στα χέρια, ενώ τα «bio robots» που υπάρχουν μέσα στο gel χρησιμοποιούν φωταύγεια, ένα φως που παράγεται σε χαμηλές θερμοκρασίες.



Το ψυγείο δεν καταναλώνει καθόλου ενέργεια για να λειτουργήσει, συγκριτικά με τα ψυγεία του σήμερα, που χρησιμοποιούν το 8% της ενέργειας όλου του σπιτιού. Άγνωστο παραμένει πότε θα κυκλοφορήσει στην αγορά ενώ η τιμή του δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ