Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Τελειώνουν τον Πλατινί!

Μπορεί στην Ελλάδα να βρίσκεται ακόμη σε εκκρεμότητα η υπόθεση των στημένων αγώνων του 2011.

Μπορεί να κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος (και να πηγαίνει και στα γήπεδα ως παράγοντας του Ολυμπιακού!) ο υπόδικος Βαγγέλης Μαρινάκης (ο οποίος έχει ένα ιδιαίτερα επιβαρυντικό κατηγορητήριο καθώς κατηγορείται μεταξύ άλλων για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης) και τόσοι άλλοι που έχουν καταστρέψει με διαπλοκές το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μπορεί να απαγορεύτηκε στον «Φαταούλ» η ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο (τώρα πιέζεται περισσότερο από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου του Ολυμπιακού), αλλά αυτός συνέχισε να λειτουργεί ως… χαλίφης αγνοώντας επιδεικτικά έως τώρα τις αποφάσεις της δικαιοσύνης.

Μπορεί στην Ελλάδα να γίνονται τόσα και τόσα χωρίς ουσιαστικές τιμωρίες, αλλά στο εξωτερικό δεν αστειεύονται όταν βρεθεί κάποιος μπλεγμένος με… «λοβιτούρες».

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΦΙΦΑ ξεκαθάρισε πως αναμένεται να υπάρξει τιμωρία του Μισέλ Πλατινί για αρκετά χρόνια, όπως και για τον Σεπ Μπλάτερ.

Το CAS απέρριψε το αίτημα του Πλατινί για να υπάρξει αναστολή της ποινής αποκλεισμού 90 ημερών από οποιαδήποτε ενασχόληση με το ποδόσφαιρο και τώρα έρχεται ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΦΙΦΑ να κάνει λόγο για αυστηρή τιμωρία του προέδρου της ΟΥΕΦΑ.

O Aντρέας Μπαντέλ ανέφερε στην Equipe: «Ο Πλατινί θα τιμωρηθεί σίγουρα για χρόνια. Όσο για τον Μπλάτερ δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε μία τιμωρία μερικών ετών ή ίσοβια».

Από την πλευρά του Πλατινί, οι εκπρόσωποί του ανέφεραν:

«Τα σχόλια αυτά συνιστούν τεχνητή παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας και αποδεικνύουν ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας έχει πολιτικές επιδιώξεις για τις οποίες χρησιμοποιεί αντιφατικά επιχειρήματα και η επ” ακροατηρίου συζήτηση που έχει καθορίσει στις 18 Δεκεμβρίου, δεν θα εξυπηρετήσει κανέναν σκοπό.

Ο κ. Πλατινί για τον οποίο οι κυρώσεις φαίνεται πως έχουν ήδη καθοριστεί από την Επιτροπή Δεοντολογίας της FIFA, πριν ακουστεί η απολογία του, καταγγέλλει αυτές τις πρακτικές, που παρουσιάζουν την εικονική διαδικασία της οποίας είναι το αντικείμενο εδώ και εβδομάδες».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ