Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Ο Καμμένος έδωσε ...παράσταση και χάλασε την παράσταση

Στο παρά πέντε λόγω βροχής στρώθηκαν τα κόκκινα χαλιά για τον Ολάντ. Οι εμπνεύσεις Καμμένου και η παράσταση στον Αγνωστο Στρατιώτη.

Τα «κόκκινα χαλιά» στρώθηκαν με την ψυχή στο στόμα λόγω βροχής, για την υποδοχή του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ ο οποίος μέσα σε ένα 24ωρο θα εισπράξει κάθε μέγιστη τιμή από την ελληνική πολιτεία: θα παρασημοφορεθεί στο Προεδρικό Μέγαρο, θα απευθυνθεί στην ελληνική βουλή, θα ανακηρυχθεί Επίτιμος Διδάκτορας της Γαλλικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η παράσταση του Καμμένου και οι... δυσάρεστες πρωτοτυπίες

Η ανάγκη να έχει ρόλο και να «χωρέσει» στα πλάνα και στις φωτογραφίες ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος οδήγησε σε δυσάρεστες πρωτοτυπίες κατά την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη από τον Γάλλο πρόεδρο.

Ο Φρανσουά Ολάντ βρέθηκε έτσι να έχει στο πλευρό του εκτός από τον έλληνα πρωθυπουργό και τον υπουργό 'Αμυνας και αυτό σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν τα της γαλλικής εθιμοτυπίας δεν θα ...αρέσει πολύ στο εσωτερικό της Γαλλίας.

Μάλιστα η χαρά του κ. Καμμένου ήταν τόσο μεγάλη που άφησε ένα βήμα πίσω ακόμη και τον πρωθυπουργό στην προσπάθεια του να μην απομακρυνθεί ούτε ίντσα από τον Γάλλο Πρόεδρο.






Αυτό που προκάλεσε επίσης αίσθηση είναι το γεγονός ότι το άγημα - για πρώτη φορά - έψαλε δυνατά και ελαφρώς κακόηχα τον ελληνικό εθνικό ύμνο.

Προκαλώντας απορία και αμηχανία σε πολλούς αλλά ...ρίγη συγκίνησης στον υπουργό Αμυνας που έβαλε την πινελιά του...
 



Ο Ολάντ θέλει μια «win win» επίσκεψη

Η στάση του Γάλλου προέδρου,σε κρίσιμες στιγμές της πολύμηνης διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης και ενώ το Grexit ήταν προ των πυλών -τον κατέστησε «απόλυτο σύμμαχο» του Αλέξη Τσίπρα ή κατ' άλλους ένα είδους «κόουτς» για τον έλληνα πρωθυπουργό.

Το Μέγαρο Μαξίμου επιθυμεί σ αυτή την επίσκεψη να εκφράσει εμπράκτως την ευγνωμοσύνη για αυτή τη στήριξη και να ζητήσει να συνεχιστεί και ως προς το θέμα του χρέους.

Από την άλλη πλευρά και ο Γάλλος πρόεδρος έχει να κερδίσει πολλά από την επίσκεψή του στην Αθήνα.Η υποστηρικτική του στάση έναντι της Ελλάδας και προσωπικά έναντι του Αλέξη Τσίπρα - ο οποίος έχει υψηλή αποδοχή στη Γαλλία - εκτιμάται κάνει καλό στο «προφίλ» Ολάντ καθώς η δημοφιλία του βρίσκεται επί μακρόν σε πτωτική τροχιά

Από την άλλη ενισχύει διπλωματικά και το ρόλο του Παρισιού στο ευρωπαϊκό δίπολο με το Βερολίνο.Επιπροσθέτως οι καλές σχέσεις με την κυβέρνηση η οποία έχει μπροστά της ένα μεγάλο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και αποκρατικοποιήσεων προσφέρουν γόνιμο έδαφος για γαλλικές επενδύσεις.Αυτό εξάλλου τόνισε και στην πρώτη συζήτηση που είχε μπροστά στις κάμερες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο.



Η υποδοχή Τσίπρα στο αεροδρόμιο η

Το προεδρικό αεροσκάφος προσγειώθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος λίγο μετά τις 5 όπου τον Γάλλο πρόεδρο υποδέχθηκε χαμογελώντας πλατιά ο έλληνας πρωθυπουργός.






Το επίσημο δείπνο στην Προεδρία της Δημοκρατίας    

Στις 20.00 θα παρακαθίσει σε επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αύριο Παρασκευή στις 8.30 θα συναντηθεί με επιχειρηματίες στην Πρεσβεία της Γαλλίας, στις 9.45 θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου και θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου.

Στις 12.00 θα μεταβεί στη Βουλή, όπου θα μιλήσει στους βουλευτές. Θα ακολουθήσουν: Περιήγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης και γεύμα που θα παραθέσει ο πρωθυπουργός προς τιμήν του Φρανσουά Ολάντ και της γαλλικής αντιπροσωπείας.

Εκδήλωση στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, όπου θα πραγματοποιηθεί τελετή ανακήρυξης του γάλλου προέδρου Ολάντ ως Επίτιμου Διδάκτορα. Άφιξη στη Γαλλική Σχολή Αθηνών (Διδότου 6, Αθήνα) όπου θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους της γαλλικής κοινότητας και αμέσως μετά θα μεταβεί στην έδρα της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Τεχνολογικών Σχηματισμών «Κοραλλία».

Η Γαλλική αντιπροσωπεία θα αναχωρήσει για τη γαλλική πρωτεύουσα στις 19:00.

«Είμαι εδώ για να βοηθήσω»

Ο Γάλλος πρόεδρος με συνέντευξή του στην Καθημερινή πριν φτάσει στην  Αθήνα έστειλε μήνυμα ότι είναι εδώ για να βοηθήσει όπως έπραξε και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις δύσκολες ώρες της 18ωρης διαπραγμάτευσης στις 11 και 12 Ιουλίου αλλά όπως σημειώνει χαρακτηριστικά «η Ευρώπη έχει κανόνες που θα πρέπει να γίνουν σεβαστοί».

Παράλληλα επισημαίνει ότι η συμφωνία που επετεύχθη τον Ιούλιο βασίζεται στην υπευθυνότητα που πρέπει να επιδείξει η Αθήνα και την αλληλεγγύη των εταίρων.

Ο Ολάντ και η ...επενδυτική ισορροπία

Δεν είναι μυστικό ότι στο Παρίσι δεν είδαν με καλό μάτι ότι τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια περνούν σε γερμανικά χέρια - στην εταιρία Fraport- και θεωρούν πως για λόγους ...ισορροπίας στον γαλλογερμανικό άξονα αντίστοιχες επενδυτικές ευκαιρίες θα πρέπει να έχουν και γαλλικές επιχειρήσεις , δημόσιες και ιδιωτικές.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πεδίο της ενέργειας και των υδρογονανθράκων προκαλεί το ενδιαφέρον των Γάλλων όπως και η ΕΥΔΑΠ , ΕΥΑΘ Ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης, Rosco κ.α

Εκτιμάται δε ότι η αιφνιδιαστική εγκατάλειψη εκ μέρους των Ρώσων των σχεδίων απόκτησης του ΟΛΘ της Rosco και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναπτέρωσε τις επενδυτικές ορέξεις των Γάλλων.

Τα θέματα αυτά αναμένεται να τεθούν μεταξύ των άλλων σημαντικών ( πορείας υλοποίησης του προγράμματος, προσφυγικό) στη συνάντηση που θα έχουν την Παρασκευή στο Μέγαρο Μαξίμου οι κ. Ολάντ και Τσίπρας.   


thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ