Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Η Υφυπουργός, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Μάρδα

Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, υποδέχτηκε σήμερα Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015, στο Διοικητήριο, τον Υφυπουργό Εξωτερικών και αρμόδιο για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Δημήτρη Μάρδα, και συνεργάστηκαν για τρέχοντα και κρίσιμα ζητήματα κοινωνικής πολιτικής και κυρίως θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν οι τρόποι αναβάθμισης των υπηρεσιών του Υπουργείου Εξωτερικών που συστεγάζονται στις εγκαταστάσεις του ΥΜΑΘ και συγκεκριμένα του τμήματος Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας, ως εφαλτήριο για την οικονομική διείσδυση επενδύσεων στην ευρύτερη περιοχή, ενώ έγινε εκτενής συζήτηση για το ρόλο των Επιμελητηρίων της Bορείου Ελλάδος για την προσέλκυση επενδύσεων.

Από την πλευρά της, η Υφυπουργός, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, έθεσε το θέμα της διεύρυνσης των αρμοδιοτήτων της, στις εδαφικές συνεργασίες και τις διασυνοριακές σχέσεις, με στόχο την αναβάθμιση του ρόλου που επιτελεί το ΥΜΑΘ στην ευρύτερη περιοχή.

Σε δήλωσή της η κα. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά αναφέρει: «Βασική μας προτεραιότητα είναι η δημιουργία ενός κλίματος σταθερότητας, εμπέδωσης σχέσεων καλής γειτονίας και σύσφιξης της συνεργασίας μεταξύ των χωρών της Nοτιοανατολικής Ευρώπης. Σαφέστατα έχουμε ρόλο στην προώθηση της Ευρωπαϊκής τους προοπτικής και στην κατεύθυνση αυτή έχει αποφασισθεί η αναβάθμιση του ρόλου και της σημασίας των υπηρεσιών του Υπουργείου Εξωτερικών, που εδρεύουν στο ΥΜΑΘ. Και η σημερινή επίσκεψη του κ. Μάρδα δίνει μια ακόμη απάντηση σε όσους κυκλοφορούν πληροφορίες για υποβάθμισή τους. Μέλημα μας είναι η Μακεδονία και η Θράκη να πρωταγωνιστήσουν στις προσπάθειες που γίνονται για την αναστροφή του οικονομικού κλίματος και να αποτελέσει, αξιοποιώντας τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα, το εφαλτήριο της οικονομικής μας διείσδυσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ