Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Σνίτσελ κοτόπουλου με πουρέ πατάτας

Υλικά για 2-4 άτομα

Για τα σνίτσελ
  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
  • 1½ φλιτζάνι του τσαγιού αλεσμένα δημητριακά
  • 1/4 κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα φρέσκο
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 1½ φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού πιπέρι

Για τον πουρέ
  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές του γλυκού μαργαρίνη
  • 1 κύβο λαχανικών
  • Πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο
  • Τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Για τα θρυμματισμένα δημητριακά
Ρίχνουμε τα δημητριακά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν κομματάκια.
Για τα σνίτσελ
Κόβουμε τα φιλέτα στη μέση. Με τον μπάτη, με το χέρι ή με άλλο βαρύ αντικείμενο, χτυπάμε το κοτόπουλο να γίνει πλατύ και λεπτό.
Ενώνουμε σε μπολ το μοσχοκάρυδο με τα ψίχουλα και τα ανακατεύουμε.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε το γάλα με τα αυγά. Σε ένα μπολ ή βαθύ πιάτο βάζουμε αλεύρι και αλατοπιπερώνουμε.
Καλύπτουμε κάθε σνίτσελ με αλεύρι. Τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι.
Βουτάμε στο μείγμα αυγού, να βραχεί γύρω-γύρω και τέλος βουτάμε το σνίτσελ στα δημητριακά, να καλυφθεί απ’ όλες τις μεριές.
Ακουμπάμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα. Κατά τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα σνίτσελ. Τα αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.
Τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά, να ψηθούν για 6 λεπτά έως ότου ροδίσουν καλά.

Για τον πουρέ
Βράζουμε τις πατάτες σε δυνατή φωτιά για 35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τη μαργαρίνη και τον κύβο. Προσθέτουμε το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
Πολτοποιούμε τις πατάτες και τις ανακατεύουμε με τη ζεστή κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε όση τριμμένη παρμεζάνα θέλουμε και ανακατεύουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ