Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Ποια είναι τα πέντε ερωτήματα που πρέπει να απαντήσεις στον καθρέφτη πριν ζητήσεις αύξηση

Ενώ η αμερικανική οικονομία χαρακτηρίζεται από αναταράξεις με την ανάπτυξη να αναμένεται το 2016 στο 3%, πολλές εταιρείες της χώρας επανεξετάζουν τους οικονομικούς τους σχεδιασμούς.

Αυτό σημαίνει ότι το περιθώριο για να βρεθεί η κατάλληλη στιγμή για να ζητήσει ένας υπάλληλος αύξηση, συνεχώς μειώνεται. Σύμφωνα με το Time, υπάρχουν πέντε ερωτήματα που πρέπει να κάνει ο κάθε υπάλληλος στον εαυτό του, πριν ζητήσει αύξηση.

Αυτά τα ερωτήματα είναι:

- Υπάρχει κάτι που να αξίζει να συζητήσεις με το αφεντικό σου; Έχεις να του δώσεις έναν καλό λόγο για να σου αυξήσει το μισθό;

- Αλλάξαν οι αρμοδιότητές σου; Έχουν προστεθεί νέα καθήκοντα στα οποία έχεις αντεπεξέλθει; Τότε αυτός είναι ένας καλός λόγος για να ανοίξει συζήτηση για το θέμα της αύξησης.

- Ποια είναι οι γνώμη των άλλων; Σε εμπιστεύονται συνάδελφοι και καλοί πελάτες; Ζήτα τους να στείλουν ένα email στο αφεντικό σου για το πόσο ικανοποιημένοι είναι από την συνεργασία μαζί του και πόσο χαίρονται να δουλεύουν μαζί σου.

Υπάρχει "ζήτηση" στην δουλειά σου; Μπορείς εύκολα να αντικατασταθείς; Ακόμα και αν μπορείς αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ζητήσεις αύξηση αλλά θα επηρεάσει το πόσα περισσότερα να ζητήσεις.

Πώς τα πάει η επιχείρηση που δουλεύεις; Αυτή πιθανά να είναι η πιο σοβαρή ερώτηση που πρέπει να απαντήσει ο υπάλληλος που θέλει αύξηση. Αν υπάρχει πάγωμα στο budget ή η εταιρεία δεν θέλει να επενδύσει χρήματα στο τομέα σου, τότε η μάχη για την αύξηση θα είναι χαμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ