Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Τι έπαθε ο Κιμ...; Κάνει δίαιτα...; (φωτο και βίντεο)

O δικτάτορας της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν είχε επαφές με αξιωματούχο της Κίνας και με το...χαμόγελο στα αυτιά στήθηκε για τη σχετική φωτογραφία, θέλοντας να εξυπηρετήσει τις επικοινωνιακές ανάγκες του καθεστώτος του. Ωστόσο αυτό που έκανε αίσθηση είναι η εμφάνισή του αφού φαίνεται να έχει χάσει τα μισά κιλά.

Πριν την επίσκεψη

Μετά την επίσκεψη

Τώρα, σε ότι αφορά την επίσκεψη, ο δικτάτορας της Βόρειας Κορέας έδειξε ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμενος τον Λιού Γουνσάν -ο οποίος είναι το πέμπτο στέλεχος στην ιεραρχία του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος.Ο αξιωματούχος επέδωσε επιστολή από τον Κινέζο Πρόεδρο στο Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως ανέφερε η Κεντρική Τηλεόραση της Κίνας .

Τόσο η ίδια η επίσκεψη όσο και η επιστολή σηματοδοτούν μια στροφή στη σχέση μεταξύ Κίνας και Βόρειας Κορέας, η οποία υπήρξε τεταμένη τα τελευταία χρόνια.

Στην επιστολή του, ο Πρόεδρος Σι Τζινπίν εκφράζει την προθυμία του Πεκίνου να συνεργαστεί με την κυβέρνηση της Πιονγιάνγκ και να προβεί στην επανέναρξη των συνομιλιών μεταξύ όλων των κομμάτων για το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Ο Λιού συνεχάρη τον Κιμ για τον τρόπο που οδήγησε τη χώρα του στην επιτυχία σε διάφορους τομείς, όπως η οικονομία και η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, σύμφωνα με το Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Βόρειας Κορέας (KCNA).

Η επίσκεψη συνέπεσε με την 70η επέτειο διακυβέρνησης του Εργατικού Κόμματος της Βόρειας Κορέας.

Η Κίνα παραμένει ο κυριότερος διπλωματικός σύμμαχος και οικονομικός εταίρος της Βόρειας Κορέας, ακόμη και τώρα που το Πεκίνο έχει αρχίσει να είναι όλο και πιο ανήσυχο κι επιφυλακτικό λόγω των φιλοδοξιών της Πιονγιάνγκ για πυρηνικό εξοπλισμό.

Η Κίνα θέλει να επαναληφθεί ο πολύπλευρος διάλογος με τις ΗΠΑ, τη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία και τη Ρωσία, οι οποίες διεκόπησαν πριν από επτά χρόνια και οι οποίες στοχεύουν στον τερματισμό του πυρηνικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ