Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Κοτόπουλο με κριθαράκι στο τηγάνι

Μια σπέσιαλ συνταγή για όσους έχουν ακόμη ευρώ...

Υλικά
  • 4 κομμάτια κοτόπουλο χωρίς κόκκαλο
  • 2 φλυτζάνια μανιτάρια κομμένα
  • 1 φλυτζάνι κρεμμύδι κομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένο
  • 3/4 φλυτζανιού κριθαράκι χοντρό
  • 1 φλυτζάνι καρότα κομμένα
  • 1 ώριμη ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 φύλλα φρέσκο βασιλικό

Εκτέλεση
Κόψτε το κοτόπουλο σε μεγάλους κύβους
Σε ένα βαθύ τηγάνι ροδίζουμε το κοτόπουλο σε λίγο λάδι
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια
Ροδίστε καλά για 5-7 λεπτά, να μην καούν
Χαμηλώστε τη φωτιά, αφήστε να σιγοβράζει για 15 λεπτά
Ρίξτε τη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι
Ρίξτε λίγο νερό, σκεπάστε και αφήστε ακόμη για 15 λεπτά
Προσθέστε ακόμη κι άλλο νερό και ρίξτε το κριθαράκι
Δοκιμάστε τη γεύση, προσθέστε αν χρειάζεται αλάτι
1 λεπτό πριν βράσει ρίξτε το βασιλικό
Σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά, να μη λαπαδιάσει το κριθαράκι
Είναι υπέροχο πιάτο, με τυρί τριμμένο από πάνω είναι ακόμη καλύτερο



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ