Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Διευκρινίσεις ζητούν από τον Παπασταύρου

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας, Δημοσιογράφος
Σε μια "θερμή πολιτικά περίοδο" διευκρινίσεις ζητούν για μία υπόθεση που είχε κλείσει κατά το παρελθόν με απόφαση του ΣΔΟΕ. Πρόκειται για το θέμα που είχε προκύψει με τους 2062 εμπλεκόμενους της λίστας Λαγκάρντ όπου μεταξύ άλλων εμφάνιζαν "ως εμπλεκόμενο" και τον τότε σύμβουλο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά κύριο Σταύρο Παπασταύρου. Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό πρακτορείο μετά τις 15 Αυγούστου θα βρεθεί για διευκρινήσεις στον εισαγγελέα ο κ. Παπασταύρου αφού ο ένας εκ των δύο εκλεκτών στου ΣΔΟΕ ζήτησε κάποιες λεπτομέρειες για να παει οριστικά η υπόθεση στο αρχείο.

Να θυμίσουμε ότι στην σχετική λίστα Λαγκάρντ τον κ. Παπασταύρου τον ανέφερε ως πληρεξούσιο και όχι ως δικαιούχο του λογαριασμού , πράγμα που και ο κ. Παπασταύρου ισχυρίστηκε από την αρχή και το επιβεβαίωσε επανειλημμένα και ο πελάτης του. Έτσι το πόρισμα από τους δυο εκλεκτές του ΣΔΟΕ καταλήγει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και εισηγούνται το οριστικό κλείσιμο της υπόθεσης με τον έναν ελεγκτή όμως να ζητά κάποιες διευκρινήσεις περιέργος σήμερα για την υπόθεση.

Ο πελάτης του κ. Παπασταύρου κ. Μιωνής επιβεβαίωσε επανειλημμένως και με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι ο λογαριασμός του ανήκε και ότι ο Σταύρος Παπασταύρου και μέλη της οικογένειας του ήταν όντως πληρεξούσιοι καταπιστεύματος που είχε δημιουργήσει σε μια περίοδο κατά την οποία αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας δηλαδή πληρεξούσιοι και όχι διαχειριστές.

Διευκρινίστηκε επίσης ότι ο λογαριασμός είναι εταιρικός, δικαιούχος ήταν εταιρεία και ο πελάτης του ενώ δόθηκαν στις ελεγκτικές αρχές το επίσημο μετοχολόγιο της εταιρίας , πιστοποιημένο με σφραγίδα της Χάγης το οποίο ξεκάθαρα αποδείκνυε ότι δικαιούχος ήταν ο επιχειρηματίας και ότι ο Σταύρος Παπασταύρου και μέλη της οικογένειας του ήταν απλώς πληρεξούσιοι‎.

Είναι αλήθεια ότι το ΣΔΟΕ ερεύνησε την υπόθεση από τον Σεπτέμβριο του 2014 και τον Ιούλιο τελείωσε το 50 σέλιδο πόρισμα που καταλήγει ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε φορολογική παράβαση. Ο ένας ελεγκτής μάλιστα εισηγείται να μπει η υπόθεση στο αρχείο ενώ ο δεύτερος ζητά περαιτέρω διευκρινήσεις χωρίς να καταλήγει ότι συντελέστηκε οποιαδήποτε παράβαση.

Το ερώτημα που μπαίνει γιατί επικοινωνιακά και όχι μόνο επανέρχεται ξανά στην ατζέντα η υπόθεση Παπασταύρου ;
Μήπως το θέμα είναι πολιτικό αφού ο κ. Σταύπος Παπασταύρου ήταν συνεργάτης του κ. Σαμαρά και βασικό στέλεχος στις διαπραγματεύσεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ