Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας Ανακοίνωση για την Έναρξη των Μαθημάτων Δια Βίου Εκπαίδευσης 2014-15

Με το Δελτίο Τύπου θέλουμε να ανακοινώσουμε την έναρξη λειτουργίας για τρίτη χρονιά του Προγράμματος Δια Βίου Εκπαίδευσης του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών (ΤΕΕΤ) της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας. Το Πρόγραμμα ξεκίνησε την λειτουργία του από τον Νοέμβριο 2012 και αποτελεί μια καινοτόμο διαδικασία που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στον τομέα των Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών καθώς για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα να παρέχονται ακαδημαϊκά μαθήματα στους παραπάνω τομείς πιστοποιημένα με ακαδημαϊκές μονάδες.

Στο Πρόγραμμα Δια Βίου Εκπαίδευσης διδάσκονται μαθήματα Ζωγραφικής, Φωτογραφίας, Σχεδίου, Ιστορίας της Τέχνης, Θεωρίας και Ιστορίας της Φωτογραφίας. Το Πρόγραμμα Δια Βίου πιστοποιείται με ακαδημαϊκές μονάδες (ECTS) και όσοι το ολοκληρώσουν μπορούν να τις μεταφέρουν στις Σχολές Καλών  και Εφαρμοσμένων Τεχνών καθώς και σε σχολές συναφών ειδικοτήτων που θα επιλέξουν να συνεχίσουν τις σπουδές στους. Μαθήματα πραγματοποιούνται σε Φλώρινα, Πτολεμαΐδα και Αθήνα. Οι διδάσκοντες είτε είναι ήδη καθηγητές στο ΤΕΕΤ είτε επιλέγονται από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και αποτελούν εγγύηση για την ποιότητα της διδασκαλίας.

Το Δια Βίου Πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους/ες θέλουν να εργαστούν στη Ζωγραφική και τη Φωτογραφία και στην σπουδή των μορφοπλαστικών τους δυνατοτήτων καθώς και στην εισαγωγική κατανόηση βασικών εικαστικών μορφών έκφρασης. Μπορεί να αποτελέσει μια ενισχυτική διδασκαλία που επιτρέπει στους/ις συμμετέχοντες/ουσες να αντιμετωπίσουν την διαδικασία εισαγωγής σε Προπτυχιακά ή/και Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σχολών Τεχνών (στην Ελλάδα ή σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης) με ουσιαστικά εφόδια. Ταυτόχρονα οι συμμετέχοντες/ουσες θα κατοχυρώνουν ένα έως δύο εξάμηνα Ακαδημαϊκών Σπουδών.

Απευθύνεται επίσης σε αυτούς που ασχολούνται με τις Εικαστικές Τέχνες και ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν εικαστικά μαθήματα υψηλού ακαδημαϊκού επιπέδου στους τομείς της Ζωγραφικής και της Φωτογραφίας με πανεπιστημιακή πιστοποίηση των σπουδών τους αλλά και σε όσους θέλουν να αποκτήσουν επαγγελματικά εφόδια και δεξιότητες που σχετίζονται με καλλιτεχνικούς τομείς ή να πιστοποιήσουν όσες ήδη έχουν με πανεπιστημιακό πιστοποιητικό επιμόρφωσης.

Έναρξη Μαθημάτων: Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014
ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ
Φλώρινα
Ζωγραφική:
Γιάννης Ζιώγας
Σχέδιο:
Αντώνης Σμυρνιός
Ιστορία Τέχνης:
Γιάννης Μπόλης

Πτολεμαΐδα
Ζωγραφική:
Θοδωρής Ζυρπιάδης
Σχέδιο:
Κική Στούμπου
Ιστορία Τέχνης:
Γλαύκη Γκότση

Αθήνα
Ζωγραφική- Σχέδιο:
Γιάννης Ζιώγας, Σοφία Κυριακού
Θεωρία στην τέχνη και τη Γεωμετρία:
Άρης Μαυρομάτης
Φωτογραφία:
Νίκος Παναγιωτόπουλος
Πηνελόπη Πετσίνη

Το κόστος του προγράμματος για πλήρη ετήσια παρακολούθηση ανέρχεται στα 1300 ευρώ, για μερική εργαστηριακή παρακολούθηση 900 και για μερική θεωρητική 400 ευρώ. Το αντίστοιχο κόστος για εξαμηνιαία παρακολούθηση είναι το 50% του ετήσιου κόστους. Στους εγγεγραμμένους ανέργους υπάρχει έκπτωση 30%.

Σε ότι αφορά στον τρόπο εισαγωγής, οι ενδιαφερόμενοι/ες θα καταθέσουν ηλεκτρονικά μια φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος/προεγγραφής (βλέπε παράρτημα στο τέλος της παρούσας ανακοίνωσης) στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του προγράμματος, στην διεύθυνση diaviouteet@uowm.gr, προκειμένου να δημιουργηθούν τα ανάλογα τμήματα/κατευθύνσεις σύμφωνα με τις απαιτήσεις που θα προκύψουν.
Μετά το πέρας της παραπάνω διαδικασίας, οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν τηλεφωνικά αλλά και με σχετική ανακοίνωση ώστε να καταθέσουν ηλεκτρονικά τον φάκελο ατομικών στοιχείων και έργων (όπου αυτό απαιτείται) από  1 Σεπτεμβρίου έως 5 Οκτωβρίου 2014  επίσης στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και στη διεύθυνση diaviouteet@uowm.gr.

Συνοπτικά:
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος:      20  Αυγούστου έως 15  Σεπτεμβρίου 2014
Κατάθεση Φακέλου:                1 Σεπτεμβρίου έως 5  Οκτωβρίου 2014
Ανακοίνωση αποτελεσμάτων:   10 Οκτωβρίου 2014
Έναρξη Μαθημάτων:               Δευτέρα 20  Οκτωβρίου 2014       
                  

Επιστημονικά Υπεύθυνος:
Γιάννης Ζιώγας – Επίκουρος Καθηγητής ΤΕΕΤ-ΠΔΜ

Πληροφορίες:

Σοφία Κυριακού, τηλ. 2385055057, Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-16:00

Ειδικά για τη φωτογραφία:
Πηνελόπη Πετσίνη, τηλ. 6977675802, Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-16:00

Επίσης γραπτώς στην:

Ιστότοπος

http://www.eetf.uowm.gr (Σπουδές/Δια Βίου Μάθησης)

Εκδήλωση ενδιαφέροντος (βλέπε παράρτημα στο τέλος της παρούσας ανακοίνωσης) και κατάθεση φακέλου στο diaviouteet@uowm.gr

                               
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
Εργαστήρια Δια Βίου Εκπαίδευσης
Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών
ΤΕΕΤ-ΠΔΜ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ/ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗΣ[i]

Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία της παρακάτω φόρμας.
Τα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά
Προσωπικά Στοιχεία
Επώνυμο:* Κάντε κλικ εδώ, για να εισαγάγετε κείμενο.
Όνομα:* Κάντε κλικ εδώ, για να εισαγάγετε κείμενο.
Διεύθυνση: Κάντε κλικ εδώ, για να εισαγάγετε κείμενο.
Πόλη: Κάντε κλικ εδώ, για να εισαγάγετε κείμενο.
ΤΚ: Κάντε κλικ εδώ, για να εισαγάγετε κείμενο.

Εκπαίδευση
Γενική Εκπαίδευση:* Επιλέξτε ένα στοιχείο.
Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση:

Στοιχεία Επικοινωνίας
E-mail:* Κάντε κλικ εδώ, για να εισαγάγετε κείμενο.
Τηλέφωνο:* Κάντε κλικ εδώ, για να εισαγάγετε κείμενο.

Ενδιαφέρομαι για  (σημειώστε την επιλογή σας με +)
Πόλη:
Φλώρινα
Πτολεμαΐδα
Αθήνα
Κατεύθυνση:
Ζωγραφική
Φωτογραφία
Θεωρία (μόνο για μερική φοίτηση)
Φοίτηση:
Πλήρης Φοίτηση
Μερική Εργαστηριακή Φοίτηση
Μερική Θεωρητική Φοίτηση

Παρατηρήσεις / Σχόλια (δημιουργία τμήματος σε άλλες πόλεις, δημιουργία τμήματος διαφορετικής κατεύθυνσης, προτάσεις κτλ):



[i] Αποστολή στην ηλεκτρονική διεύθυνση diavouteet@uowm.gr


ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ


Εργαστήρια Δια Βίου Εκπαίδευσης
Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών
ΤΕΕΤ-ΠΔΜ
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ
«Ζωγραφική–Εισαγωγικές Μεθοδολογίες»
Διδάσκοντες: Γιάννης Ζιώγας, Γλαύκη Γκότση, Θοδωρής Ζυρπιάδης, Σοφία Κυριακού, Άρης Μαυρομάτης, Γιάννης Μπόλης, Αντώνης Σμυρνιός, Κική Στούμπου


Στο πλαίσιο της δομής Δια Βίου Εκπαίδευσης του Π.Δ.Μ. θα υλοποιηθεί κατά το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 Πρόγραμμα Επιμόρφωσης και Εξειδίκευσης με τίτλο «Ζωγραφική-Εισαγωγικές Μεθοδολογίες» Στο συγκεκριμμένο πρόγραμμα διδάσκουν διδάσκοντες του ΤΕΕΤ καθώς και εξωτερικοί συνεργάτες, των οποίων οι διδακτορικές σπουδές, η καλλιτεχνική και ερευνητική δραστηριότητα και η διδακτική εμπειρία συνάδει με τις διδακτικές ενότητες.
Το ετήσιο πρόγραμμα διάρκειας 260 ωρών περιλαμβάνει 3 θεματικές ενότητες δια ζώσης διδασκαλίας και την παρουσίαση των εργασιών στο τέλος του προγράμματος. Το σύνολο των ενοτήτων ολοκληρώνεται σε εικοσιέξι εβδομάδες και είναι ισότιμο με ένα πλήρες ακαδημαϊκό εξάμηνο σπουδών. Οι ενότητες αυτές χωρίζονται ως εξής:

1:  Ζωγραφική (4 ώρες εβδομαδιαίως)
2:  Σχέδιο (3 ώρες εβδομαδιαίως)
3:  Ιστορία Τέχνης (3 ώρες εβδομαδιαίως)

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε αυτούς που ασχολούνται με τις Εικαστικές Τέχνες και ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν εικαστικά μαθήματα υψηλού ακαδημαϊκού επιπέδου στον τομέα της Ζωγραφικής με Πανεπιστημιακή πιστοποίηση των σπουδών τους.
Το Πρόγραμμα επιτρέπει σε όσους/ες θέλουν να εργαστούν στη Ζωγραφική και το Σχέδιο και στην σπουδή των μορφοπλαστικών τους δυνατοτήτων καθώς και στην εισαγωγική κατανόηση βασικών εικαστικών μορφών έκφρασης παρέχοντας γνώση με υψηλού επιπέδου πιστοποίηση που ο απόφοιτος/η μπορεί να χρησιμοποιήσει σε οποιοδήποτε στάδιο υξς ακαδημαϊκής, επαγγελματικής ή καλλιτεχνικής εξέλιξής του/ης.. Ταυτόχρονα μπορεί να αποτελεί μια ενισχυτική διδασκαλία που επιτρέπει στους/ις συμμετέχοντες/ουσες να αντιμετωπίσουν την διαδικασία εισαγωγής σε Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σχολών Τεχνών (στην Ελλάδα ή σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης) με ουσιαστικά εφόδια . Ταυτόχρονα οι συμμετέχοντες/ουσες θα κατοχυρώνουν ένα έως δύο εξάμηνα Ακαδημαϊκών Σπουδών.

Σκοπός του Προγράμματος


Το πρόγραμμα στόχο έχει να διδάξει σε όσους ενδιαφέρονται τις εισαγωγικές προσεγγίσεις στη ζωγραφική. Η παρακολούθηση του θα επιτρέψει στους συμμετέχοντες να αποκτήσουν πολλαπλά εφόδια όπως να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους στην Ιστορία της Τέχνης, να κατανοήσουν την χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών στην επεξεργασία της εικόνας. Για την διδασκαλία θα υπάρχει θεωρητική και ιστορική τεκμηρίωση σε θέματα Αισθητικής και Θεωρίας της Τέχνης.
Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν πιστωτικές μονάδες (πρώην ECTS) ενός ακαδημαϊκού εξαμήνου σπουδών για κάθε χρόνο πλήρους παρακολούθησης του προγράμματος (δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής πέραν  του ενός χρόνου με περαιτέρω εμβάθυνση στους τομείς ενδιαφέροντος.
Αντίστοιχα διαμορφώνονται οι μονάδες για μερική παρακολούθηση. Οι πιστωτικές μονάδες  μπορούν  να μεταφερθούν σε οποιαδήποτε Ανώτατη Σχολή όπου διδάσκονται ομοειδή μαθήματα (όπως Σχολές Καλών Τεχνών) με βάση  τον ν.3374/05 και τις σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις (Υ.Α. Φ5/72535/Β3, ΦΕΚ 1091/10-8-06 τ.Β’, όπως διορθώθηκε στο ΦΕΚ 2161/8-11-2007 τ.Β’ και Υ.Α. Φ5/89656/Β3, ΦΕΚ 1466/13-8-2007) με βάση το Ευρωπαϊκό Σύστημα Μεταφοράς μονάδων (http://erasmus.eap.gr/pdf/ECTS_Guide.pdf)
Με την ολοκλήρωση κάθε κύκλου σπουδών απονέμεται  Πιστοποιητικό Παρακολούθησης όπου αναγράφονται οι πιστωτικές μονάδες που έχουν αποκτηθεί συνοδευόμενο από αναλυτική βαθμολογία όπου αναγράφονται τα μαθήματα, η περίοδος παρακολούθησης, οι διδακτικές ώρες, οι πιστωτικές μονάδες καθώς και ο βαθμός.

Πόλεις διεξαγωγής του προγράμματος

Τα μαθήματα του Δια Βίου Προγράμματος του ΤΕΕΤ θα γίνονται κάθε χρόνο και θα καλύπτουν σε διάρκεια ένα ακαδημαϊκό έτος (Οκτώβριο μέχρι Μάιο)
Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν την επόμενη χρονιά  στην κατεύθυνση της Ζωγραφικής είναι:

Φλώρινα:  Ζωγραφική

Πτολεμαΐδα:  Ζωγραφική

Αθήνα: Ζωγραφική

Έναρξη Μαθημάτων: Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

 

Πλήρης/μερική φοίτηση

Πλήρης Φοίτηση

Στη διαδικασία πλήρους φοίτησης τα μαθήματα θα αναπτύσσονται σε 10 ώρες διδασκαλίας εβδομαδιαίως.
Η διδασκαλία πλήρους φοίτησης (10 ΩΔ που αντιστοιχούν σε 17 ΠΜ). Οι  ώρες εργαστηριακής ή θεωρητικής διδασκαλίας αναγράφονται ως ΩΔ, οι πιστωτικές μονάδες ως ΠΜ).
Οι ΩΔ και οι αντιστοιχίες σε ΠΜ έχουν πραγματοποιηθεί με βάση τον Οδηγό Σπουδών του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοζομένων Τεχνών 2012-13:
1.       4 ώρες διδασκαλίας Ζωγραφικής (4 ΩΔ που αντιστοιχούν σε 9 ΠΜ).
2.       3 ώρες διδασκαλίας Σχεδίου (3 ΩΔ που αντιστοιχούν σε 4 ΠΜ).
3.       3 ώρες Θεωρητικού Μαθήματος (3 ΩΔ που αντιστοιχούν σε 4 ΠΜ) (για το Χειμερινό: Ιστορία Ευρωπαϊκής Τέχνης 19ου, 20ου, για το Εαρινό:  Ιστορία Ελληνικής Τέχνης 19ου, 20ου)

Μερική Φοίτηση

α. Μερική Εργαστηριακή Φοίτηση
Η διδασκαλία μερικής εργαστηριακής φοίτησης περιλαμβάνει:
7 ώρες διδασκαλίας (7 ΩΔ που αντιστοιχούν σε 13 ΠΜ). Για το 2014-15 θα διδαχθούν οι παρακάτω κύριες Κατευθύνσεις: Ζωγραφική
β. Μερική Θεωρητική Φοίτηση
Η διδασκαλία μερικής θεωρητικής φοίτησης περιλαμβάνει:
3 ώρες διδασκαλίας (3 ΩΔ που αντιστοιχούν σε 4 ΠΜ) Για το 2014-15 θα διδαχθούν το θεωρητικό μάθημα Ιστορίας Τέχνης,

Διδάσκοντες

Φλώρινα

Ζωγραφική: Γιάννης Ζιώγας
Σχέδιο:         Αντώνης Σμυρνιός

    Ιστορία Τέχνης: Γιάννης Μπόλης

Πτολεμαΐδα

Ζωγραφική: Θοδωρής Ζυρπιάδης
Σχέδιο:         Κική Στούμπου

     Ιστορία Τέχνης: Γλαύκη Γκότση

Αθήνα

         Ζωγραφική- Σχέδιο:      Γιάννης Ζιώγας, Σοφία Κυριακού
         Θεωρία στην τέχνη και τη Γεωμετρία:  Άρης Μαυρομάτης
            

Διαδικασία εγγραφής

Σε ότι αφορά στον τρόπο εισαγωγής, οι ενδιαφερόμενοι/ες θα καταθέσουν ηλεκτρονικά μια φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος/προεγγραφής (βλέπε παράρτημα στο τέλος της παρούσας ανακοίνωσης) στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του προγράμματος, στην διεύθυνση diaviouteet@uowm.gr, προκειμένου να δημιουργηθούν τα ανάλογα τμήματα/κατευθύνσεις σύμφωνα με τις απαιτήσεις που θα προκύψουν.
Μετά το πέρας της παραπάνω διαδικασίας, οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν τηλεφωνικά αλλά και με σχετική ανακοίνωση ώστε να καταθέσουν τον ηλεκτρονικά φάκελο ατομικών στοιχείων από  1 Σεπτεμβρίου έως 5 Οκτωβρίου 2014 επίσης στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και στη διεύθυνση diaviouteet@uowm.gr.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος και κατάθεση φακέλου στο diaviouteet@uowm.gr
Ειδικότερα οι ενδιαφερόμενοι/ες θα καταθέσουν:
1.       Αντίγραφο Απολυτήριου Γυμνασίου ή Λυκείου αν δεν έχουν Πτυχίο Ανώτατης Σχολής
2.       Αντίγραφο Πτυχίου, αν είναι απόφοιτοι ΑΤΕΙ ή ΑΕΙ
3.       Αντίγραφο ταυτότητας
4.       1 Φωτογραφία
5.       Σύντομο βιογραφικό σημείωμα.
6.       Ψηφιακές αναπαραγωγές 10 εικαστικών έργων (ζωγραφική, σχέδια, φωτογραφίες, βίντεο, κοσμήματα κά) που έχει μέχρι τώρα πραγματοποιήσει ο/η ενδιαφερόμενος/η. Θα αναγράφεται το υλικό, οι διαστάσεις και ο χρόνος δημιουργίας.

Την  Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014 θα ανακοινωθούν τα ονόματα όσων γίνουν δεκτοί.

 

Δίδακτρα

Για να τεθεί σε ισχύ η εγγραφή, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν, ταυτόχρονα με την ανακοίνωση των επιτυχόντων, προκαταβολή των διδάκτρων όπως  ορίζεται ακολούθως:
1.   Το κόστος του ετήσιου προγράμματος για πλήρη παρακολούθηση (10 ΩΔ που αντιστοιχούν σε 15 ΠΜ), για το Ακαδημαϊκό Έτος 2014-15 ανέρχεται στα 1300 ευρώ και η πληρωμή γίνεται μέσω της Επιτροπής Ερευνών στον λογαριασμό του ΠΔΜ σε δύο δόσεις 600 ευρώ προκαταβολή/εγγραφή με την έναρξη του προγράμματος και  700 ευρώ δεύτερη δόση την 15η  Ιανουαρίου 2014.
2.   Το κόστος του ετήσιου προγράμματος για μερική εργαστηριακή παρακολούθηση (7 ΩΔ που αντιστοιχούν σε 13 ΠΜ), για το Ακαδημαϊκό Έτος 2014-15 ανέρχεται στα 900 ευρώ και η πληρωμή γίνεται μέσω της Επιτροπής Ερευνών στον λογαριασμό του ΠΔΜ σε δύο δόσεις 400 ευρώ προκαταβολή/εγγραφή με την έναρξη του προγράμματος και 500 ευρώ δεύτερη δόση την 15η Ιανουαρίου 2014.
3.   Το κόστος του ετήσιου προγράμματος για μερική θεωρητική παρακολούθηση (3 ΩΔ που αντιστοιχούν σε 4 ΠΜ), για το Ακαδημαϊκό Έτος 2014-15 ανέρχεται στα 500 ευρώ και η πληρωμή γίνεται μέσω της Επιτροπής Ερευνών στον λογαριασμό του ΠΔΜ σε δύο δόσεις 200 ευρώ προκαταβολή/εγγραφή με την έναρξη του προγράμματος και 300 ευρώ δεύτερη δόση την 15η Ιανουαρίου 2014.
Το κόστος του εξαμηνιαίου προγράμματος είναι το 50% του ετήσιου κόστους.
Θα παρέχονται δυνατότητες ευκολίας πληρωμής με μηνιαίες δόσεις κατά περίπτωση.
Στους εγγεγραμμένους ανέργους υπάρχει έκπτωση 30%.

Κατάθεση στον αρ. λογαριασμού 5250-039507-824 (ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ) της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, για το πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης, Εργαστήρια Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, του ΤΕΕΤ.
Για να πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα απαιτούνται τουλάχιστον 25 εγγραφές σε κάθε κατεύθυνση/πόλη.

 

Επιστημονικά Υπεύθυνος:

Γιάννης Ζιώγας – Επίκουρος Καθηγητής ΤΕΕΤ-ΠΔΜ

Πληροφορίες:

Σοφία Κυριακού, τηλ. 2385055057, Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-16:00

 

Επίσης γραπτώς στην:


Ιστότοπος

http://www.eetf.uowm.gr (Σπουδές/Δια Βίου Μάθησης

                              
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
Εργαστήρια Δια Βίου Εκπαίδευσης
Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών
ΤΕΕΤ-ΠΔΜ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ/ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗΣ[i]

Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία της παρακάτω φόρμας.
Τα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά

Προσωπικά Στοιχεία

Επώνυμο:* Κάντε κλικ εδώ, για να εισαγάγετε κείμενο.
Όνομα:* Κάντε κλικ εδώ, για να εισαγάγετε κείμενο.
Διεύθυνση: Κάντε κλικ εδώ, για να εισαγάγετε κείμενο.
Πόλη: Κάντε κλικ εδώ, για να εισαγάγετε κείμενο.
ΤΚ: Κάντε κλικ εδώ, για να εισαγάγετε κείμενο.

Εκπαίδευση

Γενική Εκπαίδευση:* Επιλέξτε ένα στοιχείο.
Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση:

Στοιχεία Επικοινωνίας

E-mail:* Κάντε κλικ εδώ, για να εισαγάγετε κείμενο.
Τηλέφωνο:* Κάντε κλικ εδώ, για να εισαγάγετε κείμενο.

Ενδιαφέρομαι για  (σημειώστε την επιλογή σας με +)

Πόλη:

Φλώρινα
Πτολεμαΐδα
Αθήνα

Κατεύθυνση:

Ζωγραφική
Φωτογραφία
Θεωρία (μόνο για μερική φοίτηση)

Φοίτηση:

Πλήρης Φοίτηση
Μερική Εργαστηριακή Φοίτηση
Μερική Θεωρητική Φοίτηση

Παρατηρήσεις / Σχόλια (δημιουργία τμήματος σε άλλες πόλεις, δημιουργία τμήματος διαφορετικής κατεύθυνσης, προτάσεις κτλ):
Κάντε κλικ εδώ, για να εισαγάγετε κείμενο.


[i] Αποστολή στην ηλεκτρονική διεύθυνση diavouteet@uowm.gr

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ


Εργαστήρια Δια Βίου Εκπαίδευσης
Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών
ΤΕΕΤ-ΠΔΜ
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ
«Φωτογραφία – Σύγχρονη Θεωρία και Πρακτική»
Διδάσκοντες: Δρ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, Δρ. Πηνελόπη Πετσίνη
Στο πλαίσιο της δομής Δια Βίου Εκπαίδευσης του Π.Δ.Μ. θα υλοποιηθεί κατά το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 Πρόγραμμα Επιμόρφωσης και Εξειδίκευσης με τίτλο «Φωτογραφία – Σύγχρονη Θεωρία και Πρακτική». Στο συγκεκριμμένο πρόγραμμα διδάσκουν εξωτερικοί συνεργάτες, των οποίων οι διδακτορικές σπουδές, η ερευνητική δραστηριότητα και η διδακτική εμπειρία συνάδει με τις διδακτικές ενότητες.
Το πρόγραμμα διάρκειας 260 ωρών περιλαμβάνει 3 θεματικές ενότητες δια ζώσης διδασκαλίας και την παρουσίαση των εργασιών στο τέλος του προγράμματος. Το σύνολο των ενοτήτων ολοκληρώνεται σε εικοσιέξι εβδομάδες και είναι ισότιμο με ένα πλήρες ακαδημαϊκό εξάμηνο σπουδών. Οι ενότητες αυτές χωρίζονται ως εξής:
1: Ιστορία και Θεωρία Φωτογραφίας (3 ώρες εβδομαδιαίως)
Στην ενότητα εξετάζονται οι κυριότερες μεταβολές και τάσεις της σύγχρονης φωτογραφίας, και παρουσιάζονται διαφορετικοί τρόποι προσέγγισης και ερμηνείας τους από τους/τις θεωρητικούς. Στόχος του μαθήματος είναι η ανάπτυξη των γνώσεων και της δημιουργικής/κριτικής ικανότητας των σπουδαστών σε σχέση με το σύγχρονο θεωρητικό και πρακτικό Λόγο της φωτογραφίας, μέσα από την ανάλυση συγκεκριμένων ζητημάτων και την παρουσίαση φωτογραφικών εργασιών.  
2: Φωτογραφία και Τοπίο (3 ώρες εβδομαδιαίως)
Η ενότητα έχει ως σκοπό να εισάγει τους σπουδαστές/τριες στη φωτογραφική πρακτική. Οι σπουδαστές καλούνται να εξερευνήσουν οι ίδιοι τους εννοιολογικούς, εκφραστικούς και ιδεολογικούς μηχανισμούς του φωτογραφικού μέσου δημιουργώντας ένα φωτογραφικό project μέσα στην ευρύτερη θεματική του τοπίου. Με την περάτωση των μαθημάτων οι σπουδαστές πρέπει να έχουν ολοκληρώσει μία θεματική σειρά, υποστηρίζοντας την επιλογή του θέματός τους και επιχειρώντας μια κριτική ανάλυση της δουλειάς τους.
3: Φωτογραφία και Ντοκουμέντο (4 ώρες εβδομαδιαίως)
Σκοπός αυτής της ενότητας είναι η εξερεύνηση και η προσωπική διαχείριση των εννοιολογικών, εκφραστικών και ιδεολογικών μηχανισμών του φωτογραφικού μέσου με έμφαση στον τεκμηριωτικό χαρακτήρα του (κοινωνικό ντοκουμέντο, φωτοδημοσιογραφία, φωτογραφία δρόμου κλπ). Με την περάτωση των μαθημάτων οι σπουδαστές πρέπει να έχουν ολοκληρώσει μία θεματική σειρά, υποστηρίζοντας την επιλογή του θέματός τους και επιχειρώντας μια κριτική ανάλυση της δουλειάς τους.
Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε απόφοιτους ΑΕΙ και ΤΕΙ της Ελλάδας ή του Εξωτερικού όλων των ειδικοτήτων καθώς και σε αποφοίτους Λυκείου (μετά από συνέντευξη) που ενδιαφέρονται για τη φωτογραφία και επιδιώκει να καλύψει τις ανάγκες τους στην κατασκευή, τη χρήση και τη διαχείριση της φωτογραφικής εικόνας. Θεωρεί ότι όλες οι ειδικότητες σχετίζονται με την εικόνα και ως εκ τούτου, απευθύνεται όχι μόνο σε πτυχιούχους από το χώρο των καλών και εφαρμοσμένων τεχνών αλλά και όλων των άλλων ειδικοτήτων, οι οποίοι χρησιμοποιούν με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο το φωτογραφικό μέσο. Απευθύνεται επίσης σε φοιτητές και απόφοιτους φωτογραφικών σχολών, ή σχολών συναφών ειδικοτήτων, που επιθυμούν να προετοιμαστούν για μεταπτυχιακές σπουδές εξειδίκευσης στη φωτογραφία καθώς παρέχει τη δυνατότητα δημιουργίας και τεκμηρίωσης φακέλου φωτογραφικών εργασιών και θεωρητικά εφόδια (βασικές εννοιες, βιβλιογραφία κλπ) απαραίτητα για την παρακολούθηση μεταπτυχιακού κύκλου σπουδών.
Οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν όλες ή ορισμένες από τις τρεις ενότητες. Παρακολουθώντας το πλήρες πρόγραμμα αποκτούν συνολικά 17 πιστωτικές μονάδες (πρώην ECTS) για κάθε εξάμηνο πλήρους φοίτησης οι οποίες μπορούν  να μεταφερθούν σε οποιαδήποτε Ελληνική ή Ευρωπαϊκή Ανώτατη Σχολή όπου διδάσκονται ομοειδή μαθήματα με βάση  τον ν.3374/05 και τις σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις (Υ.Α. Φ5/72535/Β3, ΦΕΚ 1091/10-8-06 τ.Β’, όπως διορθώθηκε στο ΦΕΚ 2161/8-11-2007 τ.Β’ και Υ.Α. Φ5/89656/Β3, ΦΕΚ 1466/13-8-2007) και το Ευρωπαϊκό Σύστημα Μεταφοράς μονάδων (http://erasmus.eap.gr/pdf/ECTS_Guide.pdf). Αντίστοιχα διαμορφώνονται οι μονάδες για μερική παρακολούθηση.
Με την ολοκλήρωση κάθε κύκλου σπουδών απονέμεται  Πιστοποιητικό Παρακολούθησης όπου αναγράφονται οι πιστωτικές μονάδες που έχουν αποκτηθεί συνοδευόμενο από αναλυτική βαθμολογία όπου αναγράφονται τα μαθήματα, η περίοδος παρακολούθησης, οι διδακτικές ώρες, οι πιστωτικές μονάδες καθώς και ο βαθμός.
Αιτήσεις γίνονται δεκτές από 20/08/2014 έως 15/09/2014 στο diaviouteet@uowm.gr Την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014 Θα ανακοινωθούν τα ονόματα όσων γίνουν δεκτοί.
 Η αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
- Σύντομο βιογραφικό σημείωμα στην ελληνική γλώσσα
- Τίτλοι Σπουδών (Αντίγραφο Πτυχίου ή Απολυτήριου Λυκείου)
- Αντίγραφο ταυτότητας
-  Μία Φωτογραφία
Έναρξη Μαθημάτων:         Δευτέρα  20 Οκτωβρίου 2014                          
Τα μαθήματα θα διεξάγονται στην Αθήνα. Προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους εργαζομένους να τα παρακολουθήσουν, αυτά θα πραγματοποιούνται Τετάρτη ή Παρασκευή απόγευμα, 18.οο-21.οο και Σάββατο ή Κυριακή, 11.οο-15.οο, μετά από συνεννόηση αφού συμπληρωθούν τα τμήματα.
Το κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα ανέρχεται στο ποσό των 1300 Ευρώ και για τις τρεις ενότητες. Η πληρωμή γίνεται μέσω της Επιτροπής Ερευνών στον λογαριασμό του ΠΔΜ σε δύο δόσεις 600 ευρώ προκαταβολή/εγγραφή με την έναρξη του προγράμματος και  700 ευρώ δεύτερη δόση την 15η Ιανουαρίου 2015.
Το κόστος για μερική παρακολούθηση (3 ώρες εβδομαδιαίως, μία ενότητα), ανέρχεται στα 500 ευρώ και η πληρωμή γίνεται μέσω της Επιτροπής Ερευνών στον λογαριασμό του ΠΔΜ σε δύο δόσεις 200 ευρώ προκαταβολή/εγγραφή με την έναρξη του προγράμματος και 300 ευρώ δεύτερη δόση την 15η Ιανουαρίου 2015.
Το κόστος για μερική παρακολούθηση (7 ώρες εβδομαδιαίως, δύο ενότητες), ανέρχεται στα 900 ευρώ και η πληρωμή γίνεται μέσω της Επιτροπής Ερευνών στον λογαριασμό του ΠΔΜ σε δύο δόσεις 400 ευρώ προκαταβολή/εγγραφή με την έναρξη του προγράμματος και 500 ευρώ δεύτερη δόση την 15η Ιανουαρίου 2015.
Υπάρχει επίσης δυνατότητα παρακολούθησης μόνο ενός εξαμήνου (δεκατρείς εβδομάδες) το οποίο ανέρχεται στο 50% του κοστους του αντίστοιχου ετήσιου.
Θα παρέχονται δυνατότητες ευκολίας πληρωμής με μηνιαίες δόσεις κατά περίπτωση.
Κατάθεση στον αρ. λογαριασμού 5250-039507-824 (ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ) της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, για το πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης, Εργαστήρια Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, του ΤΕΕΤ.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους επιστημονικούς συνεργάτες του προγράμματος κ.κ. Πηνελόπη Πετσίνη και Nίκο Παναγιωτόπουλο στα ppetsini@gmail.com και 6977675802, και με τη Γραμματεία του ΠΔΜ στο diaviouteet@uowm.gr και στο τηλέφωνο 2385055057 (Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη 11:00-13:00).
Ιστότοπος http://www.eetf.uowm.gr (Σπουδές/Δια Βίου Μάθησης)

Ο Επιστημονικά Υπεύθυνος
του Προγράμματος
Γιάννης Ζιώγας, Επίκουρος Καθηγητής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ