Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

ΛΑΜΠΡΗ ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗ (2013 – 2014) -φωτογραφίες-

Σε κλίμα συγκίνησης και γιορτής πραγματοποιήθηκε η φετινή τελευτή αποφοίτησης των μαθητών  της Γ΄ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη, στις εγκαταστάσεις του Γυμνασίου Λυκείου.
 Στους απόφοιτους  μίλησε  ο κ. Γιώργος Παπαναστασίου, Διευθυντής του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών  (Ίδρυμα Μανόλη Τριανταφυλλίδη) - Επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας του ΑΠΘ, ο οποίος   προέτρεψε τους απόφοιτους να «ζήσουν τη νέα τους ζωή σε όλες τις εκφάνσεις». 
Συγκεκριμένα τόνισε: «Αυτή τη νέα σας ζωή πρέπει πάνω απ’ όλα να τη ζήσετε. Αυτό έχω να σας προσφέρω, όχι σαν συμβουλή μα σαν παρότρυνση. Να τη ζήσετε σε όλες τις εκφάνσεις της, με τους καινούργιους όρους που θα τεθούν μπροστά σας. Στην αρχή θα νιώσετε μια αμηχανία, ίσως και μια συστολή. Μη φοβηθείτε. Είναι η αρχή της δικής σας παρουσίας στην κοινωνία μας, σε μια κοινωνία δύσκολη, που οι σημερινές συνθήκες την κάνουν δυσκολότερη. Μα αυτή είναι και η πρόκληση στην οποία πρέπει να απαντήσετε. Έχετε πάρει εξάλλου από τα σπίτια σας, από το σχολείο σας, τα εφόδια για να την αντιμετωπίσετε. Και πάνω απ’ όλα, απαιτήστε το δικαίωμα να είστε και να σκέφτεστε ελεύθεροι, ζητήστε δικαιώματα για όλους, αγωνιστείτε όχι μόνο για σας αλλά και για τους γύρω σας, δώστε μάχες όχι μονομαχίες, ονειρευτείτε αλλά πατώντας στη γη»

Τον αποχαιρετιστήριο λόγο προς τους απόφοιτους εκφώνησε η Πρόεδρος των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη κ. Αικατερίνη Μαντουλίδου, η οποία χρησιμοποιώντας το παράδειγμα  του μεγάλου δασκάλου και οραματιστή Ευάγγελου Μαντουλίδη που ίδρυσε τα Εκπαιδευτήρια   μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η θέση που είστε βέβαια σήμερα εσείς και ατενίζετε το μέλλον, η δική σας αφετηρία δεν έχει καμιά σχέση με την αφετηρία του Ευάγγελου Μαντουλίδη,  δίπλα στον οποίο ευτύχησα να ζήσω 37 ευτυχισμένα και δημιουργικά χρόνια.  Ο Ευάγγελος Μαντουλίδης , το ορφανό, φτωχόπαιδο από τα Αλώνια Πιερίας, με τη δύναμη του χαρακτήρα του, τις αδιαπραγμάτευτες αξίες του, το ήθος, την εντιμότητά του, με τεράστια αποθέματα θέλησης  και με απίστευτη εργατικότητα έστησε τα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗ, διαψεύδοντας την αφετηρία της ζωής του , τα δύσκολα παιδικά χρόνια της ορφάνιας, την ταλαιπωρία και την ανέχεια των εφηβικών και φοιτητικών χρόνων. Για  τον μεγάλο δάσκαλο και οραματιστή Ευάγγελο Μαντουλίδη το σχολείο επιτελεί την αποστολή  του,  όχι  μόνο όταν ετοιμάζει τους αυριανούς επιστήμονες αλλά  και όταν παράλληλα πλάθει ψυχές και μπορεί να εμφυσήσει στην νεολαία ανθρώπινες αξίες, ιδανικά και στόχους υψηλούς».

Την επιμέλεια και την παρουσίαση της εκδήλωσης είχε η κ. Άσπα Χασιώτη, Γενική Διευθύντρια  - Διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη, η οποία αφού καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους  μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ρωτήθηκε κάποτε ένας μεγάλος νομπελίστας πού οφείλει την επιτυχία του. Αφού σκέφτηκε αρκετά, απάντησε: «στον παιδικό κήπο. Εκεί μου έμαθαν να πλένω τα χέρια μου πριν φάω, να μην κλέβω τα παιχνίδια του διπλανού, να σέβομαι τους κανόνες του παιχνιδιού, να δίνω το χέρι στο άλλο παιδί, για να περάσουμε το δρόμο. Εκεί έμαθα να διαβάζω, να ονειρεύομαι, να αγαπώ το δίκιο…» Αυτόν τον παιδικό κήπο οφείλαμε να φροντίσουμε όλα αυτά τα χρόνια, γονείς και δάσκαλοι. Διδάξαμε τις αξίες, αναδείξαμε και καλλιεργήσαμε τις κλίσεις, ενθαρρύναμε τα ενδιαφέροντά τους. Αφού τα παιδιά είναι «ο ανθός του μέλλοντος», τους παρείχαμε το καλύτερο έδαφος, το ασφαλές περιβάλλον, τις απαραίτητες συνθήκες για να αναπτυχθούν, να δημιουργήσουν, να ξεχωρίσουν. Τους προσφέραμε γενναιόδωρα την αγάπη μας και απλόχερα τη φροντίδα μας. Τους μάθαμε να στοχεύουν ψηλά και τους διδάξαμε τρόπους και μεθόδους για να φτάνουν ψηλότερα. Τώρα θα τραβήξουν εκείνοι μπροστά, με βήματα σίγουρα και ασφαλή θα ακολουθήσουν το δικό τους όνειρο και θα φτιάξουν το δικό τους μοναδικό κόσμο»

Στην εκδήλωση δόθηκαν βραβεία διακρίσεων σε απόφοιτους που έγιναν δεκτοί σε κορυφαία πανεπιστήμια της Αμερικής και της Ευρώπης, απέσπασαν διακρίσεις σε διεθνείς και πανελλήνιους διαγωνισμούς στα μαθηματικά, τη φυσική, τη χημεία και τη βιολογία  και  σημείωσαν υψηλές επιδόσεις   στην πληροφορική, στα Forensics, σε συνέδρια του εξωτερικού, στην ελληνική γλώσσα,  στη μουσική, στο θέατρο, στο χορό, στη ζωγραφική και φυσικά  στον αθλητισμό.

Το βραβείο «Ευάγγελος Μαντουλίδης» απονεμήθηκε  στην  απόφοιτο Κυβέλη Μαυρομάτη, η οποία  εκφώνησε και τον αποχαιρετιστήριο λόγο εκ μέρους των φετινών αποφοίτων, ενώ χαιρετισμό των φετινών  αποφοίτων έκαναν η Ελπιινίκη Παμπόρη και ο Μάριος Παλάσκος.    

Τους απόφοιτους καλωσόρισαν  στο Σύλλογο Αποφοίτων των Εκπαιδευτηρίων,   τα μέλη του Δ.Σ  του Συλλόγου η κ. Κωνσταντία Καλλαρά, Πολιτικός Επιστήμονας του ΑΠΘ και η Ίριδα Παπαδοπούλου, Μαθηματικός του ΑΠΘ ενώ χαιρετισμό απεύθυνε και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Καρατάσιος.

Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τιμητική βράβευση της κ. Δέσποινα Σαραντίδου, Αναπληρώτριας  Διευθύντριας  Γυμνασίου και καθηγήτριας  αγγλικών για την πολυετή προσφορά της, με  αφορμή την αφυπηρέτησή της

Στο καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης έπαιξε η ορχήστρα και η χορωδία των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη  υπό τη διεύθυνση του Ιωάννη Πολυμενέρη.

Στην τελετή αποφοίτησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ατμόσφαιρα συγκίνησης,  παραβρέθηκαν γονείς, συγγενείς  των αποφοίτων,  εκπαιδευτικοί αλλά και εκπρόσωποι  του πνευματικού και πολιτικού κόσμου όπως  και της  τοπικής.

(από δεξιά) ο Δήμαρχος  Πυλαίας – Χορτιάτη κ. Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο Ευάγγελος Ταρατόρης, απόφοιτος  των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη  - απόφοιτος του ΜΙΤ και ο Βουλευτής - πρώην Υφυπουργός Παιδείας  κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας

(από αριστερά) ο κ. Δημοσθένης Πιπερόπουλος, Διευθυντής της Allianz Β.Ε , μαζί με τη σύζυγό του κ. Φανή  Πιπεροπούλου – Αθανασιάδου, Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής του ΑΠΘ – Επιστημονική Διευθύντρια του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου,  και την  κ. Εύη Μαντουλίδου

(από αριστερά) ο κ. Γιώργος Καρατάσιος Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας  και ο Δήμαρχος Θέρμης κ.  Θεόδωρος Παπαδόπουλος.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΘ-HELEXPO AE κ. Τάσος Τζήκας  με την σύζυγό του Τζίνα και τον  γιο τους Ρήγα, φετινό απόφοιτο των Εκπαιδευτηρίων.  

Ο Παναγιώτης Ζελελίδης και η  Πόλυ Δεδέογλου  του Grand Hotel Palace, γονείς  της  αποφοίτου των Εκπαιδευτηρίων,  Φίλης Ζελελίδου.

Η  Γενική Διευθύντρια των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη κ. Άσπα Χασιώτη   ανάμεσα στην κ.  Πέννυ Γεωργιάδου - Φεσσατίδου,  διευθύντρια υποκαταστήματος της Eurobank  και την κόρη της Θεοδώρα  Φεσσατίδου.

Ο Σάμυ και η Μαρία  Βαρσάνο  με την κόρη τους Ναταλί, φετινή  απόφοιτη και την γιαγιά Ρεγκίνα.

Οι φετινοί   απόφοιτοι των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ