Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

Χωράει ένα χειμωνιάτικο πιάτο, σήμερα... αλλά επειδή θέλουν μούλιασμα οι γίγαντες, θα το κάνετε αύριο! Ναι, γίγαντες γουστάρουμε, όμως με τη νοστιμιά που θα προσθέσει το καλό χωριάτικο λουκάνικο. Ιδιαίτερα αν είναι πικάντικο. Δείτε πώς θα ετοιμάσετε την συγκεκριμένη σπέσιαλ συνταγή, που θα ψήσετε στη γάστρα:

Υλικά
  • 1/2 κιλό φασόλια γίγαντες
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 πράσο σε ροδέλες
  • 3 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 2 κλωνάρια σέλερι
  • 2-3 κ.σ ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης σε φέτες
  • 3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κουτί ψιλοκομμένη ντομάτα
  • 1 γεμάτη κ.σ πελτέ
  • αλάτι, πιπέρι,1 κ.γλ ζάχαρη
  • 1 χωριάτικο λουκάνικο 
  • Μπόλικο τυρί φέτα.

Εκτέλεση
Μουσκέυουμε από βραδύς σε μπόλικο νερό τους γίγαντες
Βάζουμε στη χύτρα ταχύτητας τους γίγαντες με αρκετό νεράκι και τους βράζουμε για 18 λεπτά περίπου.
Σε άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και εκεί σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, και το πράσο
Προσθέτουμε τα καρότα το σέλερι το μαϊντανό, την πιπεριά, τη ντομάτα και τον πελτέ.
Ρίχνουμε αλατοπίπερο, τη ζάχαρη και λίγο νεράκι και το αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Βγάζουμε τους γίγαντες από την τη χύτρα με τρυπητή κουτάλα και τους βάζουμε στη γάστρα.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχουμε ετοιμάσει προσθέτοντας και λίγο ζουμί απ τη χύτρα που έβρασαν οι γίγαντες και το χωριάτικο λουκάνικο που έχουμε κόψει σε χοντρές φέτες. 
Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε δυνατό προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ