Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

ΤΟ "ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΟ"

Είναι απίστευτο στην Ελλάδα του 2013 πάνω από 7.500 νοικοκυριά περιμένουν το... "φτωχολόγιο". Τα νοικοκυριά αυτά θα δημιουργήσουν το... χάρτη της φτώχειας στη χώρας μας. Σίγουρα το νούμερο αυτό, των 7.5000 χιλιάδων όταν θα ξεκινήσει να δημιουργείται το "φτωχολόγιο" από τους δήμους θα αυξηθεί. 
Η συγκεκριμένη λίστα ή ο χάρτης της "φτώχειας" ή το "φτωχολόγιο", θα περιλαμβάνει νοικοκυριά που αδυνατούν να αντιμετωπίσουν την καθημερινότητα και στερούνται απαραίτητων καθημερινών υλικών για την επιβίωσή τους και το ρεύμα στην οικεία είναι κομμένο. Με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ούτε και θέρμανση. Για να μην υπάρξουν κι άλλα θύματα, για να μην ¨καεί" ζωντανός κι άλλος κόσμος τα επιτελεία των περιφερειαρχών και των δημάρχων θα πρέπει να επεξεργαστούν σχέδια διαχείρισης, όπως ακούστηκε στη σύσκεψη που είχαν οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες με την ηγεσία του ΥΠΕΚΑ και τη διοίκηση της ΔΕΗ.

Το ρεύμα δεν θα κόβεται σε ευπαθείς ομάδες, σε νοικοκυριά που θα ανακοινώνουν οι δήμοι ότι έχουν σοβαρά προβλήματα. Απο τη ΔΕΗ εδώ και περίπου έξι μέρες είχε κοινοποιηθεί πως το ρεύμα δεν κόβεται κατά την περίοδο των γιορτών, κατά την περίοδο έντονων καιρικών φαινομένων. Η "Αυριανή Μακεδονίας - Θράκης" είχε θέσει το ερώτημα "τι γίνεται με το ηλεκτρικό ρεύμα που έχει κοπεί σε διάφορα σπίτια;". Η απάντηση δεν έχει δοθεί ακόμη, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες από τη διοίκηση της ΔΕΗ κατά τη σύσκεψη με την ηγεσία του ΥΠΕΚΑ η ΔΕΗ απάντησε αρνητικά στην ερώτηση αν μπορεί να γίνει επανασύνδεση και το επιχείρημα ήταν ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα καταρρεύσει η ΔΕΗ.

Ετσι λοιπόν ζητήθηκε από τους δήμους και τις περιφέρειες να κάνουν απογραφή όσων βρίσκονται σε σε δύσκολη κατάσταση στην περιοχή τους. Μάλιστα η επανασύνδεση ή δεν θα κοπεί η ηλεκτροδότηση σε όσους δημότες πηγαίνουν στα συσίτια των δήμων. Υπάρχει όμως, ένα πρόβλημα στο όλο εγχείρημα. Τι θα γίνει σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης ζητήσει τη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος όταν ο ενοικιαστής δεν πληρώνει;

Οι δήμοι και οι περιφέρειες θα πρέπει να κινηθούν γρήγορα και ο "χάρτης της φτώχειας" ή το "φτωχολόγιο" θα πρέπει να ξεκινήσει να δημιουργείται έτσι ώστε να μην υπάρξουν κι άλλα θύματα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ