Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΤΗΓΑΝΙΑ

Ποια είναι η κύρια διαφορά της κοινης τηγανιάς από την μακεδονική...; Μα, φυσικά,
το μπούκοβο! Και το αιγοπρόβειο τυρί! Δείτε πώς θα φτιάξετε την πικάντικη τηγανιά που σας προτείνουμε για σήμερα... και μην ξεχάσετε το κόκκινο κρασάκι που θα την συνοδεύσει:

Υλικά
  • 1 κιλό χοιρινό κρέας χωρίς κόκαλο (από λαιμό, για να μην είναι στεγνό), κομμένο σε μεγάλους κύβους
  • 1/3 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 με 1½ κουτ. γλυκού μπούκοβο (καυτερό βέβαια)
  • αλάτι
  • ρίγανη
  • 200γρ. τυρί μπάτζο (ή άλλο αιγοπρόβειο) κομμένο σε κύβους 

Εκτέλεση
Πλένετε καλά το κρέας και το σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας.
Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι ή σε ρηχό και πλατύ σκεύος. Σοτάρετε το κρέας μέχρι να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές.
Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε όσο νερό χρειάζεται ώστε να βράσει το κρέας. Προσθέτετε αλάτι και μπούκοβο και σιγοβράζετε για 35-45 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει με το λάδι του.
Σκορπάτε πάνω από το ζεστό κρέας το τυρί μπάτζο και λίγη ρίγανη και σερβίρετε αμέσως με τηγανητές πατάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ