Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ΜΑΣ… ΠΑΜΕ ΣΧΟΛΕΙΟ;

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ… 
“ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ΜΑΣ… ΠΑΜΕ ΣΧΟΛΕΙΟ;..” 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ & ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ
Τα πιο δημοφιλή εκπαιδευτικά προγράμματα του Ολυμπιακού Μουσείου-ΟΠΑΠ, ταξιδεύουν εκτός του εκθεσιακού μας χώρου, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στους μαθητές των σχολείων της πόλης μας, να γνωρίσουν από κοντά τους Έλληνες Ολυμπιονίκες μας, αλλά και τα αθλήματα που εκπροσωπούν.

Με γραμμή εκκίνησης την υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας για κοινές εκπαιδευτικές δράσεις, με τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών, το Ολυμπιακό Μουσείο εγκαινιάζει μια σειρά εκπαιδευτικών δράσεων για τους μικρούς του φίλους, που θα πραγματοποιηθούν με την υποστήριξη και την εθελοντική συμμετοχή των Ολυμπιονικών μας. Παιδιά σχολικής ηλικίας θα γνωρίσουν, μαζί με τους αγαπημένους τους πρωταθλητές, την τοξοβολία, την ξιφασκία, την επιτραπέζια αντισφαίριση και άλλα αθλήματα που θα παρουσιαστούν σε σχολεία της πόλης.

Η αυλαία της φετινής χρονιάς άνοιξε, με το Ολυμπιακό άθλημα της ξιφασκίας, ενώ τη σκυτάλη πήρε το Ολυμπιακό άθλημα της τοξοβολίας. Έτσι, τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, η εκπαιδευτική ομάδα του μουσείου, μαζί με την 5η Ολυμπιονίκη τοξοβολίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, Φωτεινή Βαβάτση, μύησαν δεκάδες μαθητές, δημοτικού σχολείου της πόλης μας, στα μυστικά της τοξοβολίας! Τόξα, φαρέτρες, χορδές και βέλη, είναι μέρη του εξοπλισμού, μέσω των οποίων ήρθαν οι εκκολαπτόμενοι τοξοβόλοι σε επαφή με το άθλημα. Ιδιαίτερη στιγμή για όλους, αποτέλεσε η ενθουσιώδης περιγραφή από την Ολυμπιονίκη στις εμπειρίες και στα βιώματα που έχει, από τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στη συνέχεια, όλοι οι μικροί μαθητές, αγωνίστηκαν μαζί της σε πραγματικούς όρους, στην ειδικά διαμορφωμένη για τις ανάγκες του προγράμματος πίστα, με την Ολυμπιονίκη μας να αναλαμβάνει ρόλο προπονητή! Η Τοξοβολία, εκ των παλαιοτέρων Ολυμπιακών αθλημάτων, εντάχθηκε στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι το 1900, ενώ επανεντάχθηκε το 1972, στο Μόναχο. Το 1988, στη Σεούλ, προστέθηκε το ομαδικό αγώνισμα, ενώ από το 1992 καθιερώθηκε ο Ολυμπιακός γύρος, νέος τρόπος διεξαγωγής, που προβάλλει θεαματικά το άθλημα.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Ολυμπιονίκη μας κ. Φωτεινή Βαβάτση και τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών για τη συνεργασία, καθώς και το κολλέγιο Ανατόλια για τη φιλοξενία και τη ζεστή υποδοχή και ενεργό συμμετοχή. Σκοπός της δράσης «Πάμε σχολείο;..» είναι να παρακινήσει τους μαθητές, στην εξοικείωση με το χώρο του μουσείου και του αθλητισμού, μέσα από τη δημιουργική απασχόληση.

Η συμμετοχή στα ειδικά σχεδιασμένα για σχολεία προγράμματα, γίνεται μετά από συνεννόηση με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ολυμπιακού Μουσείου, είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

(edu@olympicmuseum.org.gr/pr@olympicmuseum.org.gr) είτε μέσω fb (www.facebook.com/OLYMPIC.MUSEUM).







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ