Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ (1965 -75) -δείτε φωτογραφίες-

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση των συγκροτημάτων της Θεσσαλονίκης
Η Ομάδα του FaceΒook "Συγκροτήματα του 1960-70" μετά την πετυχημένη αντίστοιχη εκδήλωση των συγκροτημάτων της Αθήνας οργάνωσε και στη Θεσσαλονίκη στη Μουσική Σκηνή "Πλατώ Live" μια νοσταλγική "επιστροφή" (come back) των αξέχαστων θρυλικών ελληνικών μουσικών συγκροτημάτων της "χρυσής εποχής 1965-75".

Σε μια κατάμεστη από κόσμο εκδήλωση, η ατμόσφαιρα ήταν ζεστή και ..."ηλεκτρισμένη" αφού τα "ρυθμικά πυρά" των θρυλικών συγκροτημάτων έδειξαν ότι και μετά από 40 χρόνια, μπορούν να κερδίσουν επάξια το χειροκρότημα και ξέρουν ακόμα να ξεσηκώσουν το κοινό στους ρυθμούς εκείνης της αξέχαστης εποχής.

Όλα ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη της 10ετίας του ΄60 με τα περίφημα "Μπήτς- Πάρτυ" της εφημερίδας "Θεσσαλονίκη" στην παλιά πλαζ της Αγίας Τριάδας και τα μουσικά πρωϊνα και απογευματινά στα κλαμπ της τότε εποχής "Πούσικατ", "Χαβάη" και "Αριγκάτο" θυμίζει στον πρόλογό του ο δημοσιογράφος Γιάννης Νέγρης. Η "Ομάδα των Συγκροτημάτων 1960 -70" ως "οικοδεσπότης" της ανεπανάληπτης βραδιάς στη Θεσσαλονίκη, με παρουσιαστές τον Γιάννη Νέγρη και τον Ντίνο Κωστόπουλο, υποδέχθηκε πρώτους επί σκηνής τον "τροβαδούρο της αγάπης" ΝΙΚΟ ΠΙΤΣΙΚΑ και αμέσως μετά το πρώτο συγκρότημα που ήταν οι "OLYMPIANS part" που ερμήνευσαν και νέες συνθέσεις τους που κέρδισαν το χειροκρότημα.

Στη συνέχεια ανέβηκαν οι "CRAZY OLD BOYS" ένα συγκρότημα της Θεσσαλονίκης από τη δεκαετία του '70 οι οποίοι εντυπωσίασαν με τον "δεμένο ήχο" τους και την πολύ καλή ερμηνεία του ρυθμικού "Love, Love, Love, Love" των Wolf (1969) που κυριολεκτικά ξεσήκωσε το κοινό. Μετά ήρθε η ώρα των τιμητικών βραβεύσεων. Η πρώτη ήταν αφιερωμένη στον δημοσιογράφο ΛΕΥΤΕΡΗ ΚΟΓΚΑΛΙΔΗ (Εφημερίδες "Ελληνικός Βορράς" και "Εσπερινή Ώρα" - Ραδιοφωνικός Σταθμός Μακεδονίας ΕΡΤ 3) και η δεύτερη στον αείμνηστο δημοσιογράφο ΓΙΩΡΓΟ ΦΩΤΙΑΔΗ ( Εφημερίδες "Θεσσαλονίκη" και "Αδέσμευτος Τύπος") την πλακέτα του οποίου παρέλαβε η σύζυγός του Τούλα Φωτιάδη σε μια συγκινητική ατμόσφαιρα. Τιμήθηκε επίσης ο συνθέτης ΝΙΚΟΣ ΠΙΤΣΙΚΑΣ για την 50χρονη προσφορά του στη μουσική...

Όταν εμφανίζονται επί σκηνής οι μοναδικοί IDOLS με τον Βασίλη Κωνσταντινίδη, τα πράγματα αλλάζουν κυριολεκτικά. Τα τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε τότε στη δεκαετία του '60 "Ξαφνικά μ' αγαπάς", "Τρικυμία στην καρδιά μου", "Σούδωσα την αγάπη μου" κ.α. ξαναζωντανεύουν και όλοι κινούνται ρυθμικά με τα "Είδωλα" μιας εποχής που έμεινε για πάντα στην καρδιά μας. Οι IDOLS που ήρθαν από την Αθήνα ειδικά για την εκδήλωση της Θεσσαλονίκης, για μια ακόμη φορά κέρδισαν επάξια το χειροκρότημα του κοινού, εδώ στην πόλη που τους αγάπησε και τους ανέδειξε... Οι διοργανωτές τους απένειμαν αναμνηστική πλακέτα για την 40χρονη πετυχημένη πορεία του συγκροτήματος.

Ακολούθησε η εμφάνιση του μίμου DANIEL που με τα έξυπνα εύθυμα "ενσταντανέ" του χειροκροτήθηκε από όλους για την εξαιρετική του παρουσία, που έδωσε όπως και παλιά μια άλλη νότα στην βραδιά. Τελευταίοι εμφανίσθηκαν οι θρυλικοί"ΒΟΡΕΙΟΙ" με τον Σώτο Κυρκασιάδη και τραγούδησαν το "Τζίνι", τη "Σαλούνα" και άλλες επιτυχίες τους που ξαναζωντάνεψαν τα καλύτερά μας χρόνια.... Όλοι ήταν κατενθουσιασμένοι από την εκδήλωση και ανανέωσαν το ραντεβού μιας επόμενης συνάντησης πολύ σύντομα.

Χορηγοί και υποστηρικτές αυτής της εκδήλωσης ήταν - όπως και τότε - ο Μουσικός Οίκος του Γιώργου Μαυρομουστάκη και ο επιχειρηματίας των γνωστών καταστημάτων ενδυμάτων της Θεσσαλονίκης Σάκης Κατρακαλίδης.

Το πρόγραμμα της βραδιάς επιμελήθηκαν και θα παρουσίασαν ο Γιάννης Νέγρηςκαι ο Ντίνος Κωστόπουλος.



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ