Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ

Έκρηξη των βάσεων εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση, ιδίως στα ΤΕΙ, αναμένεται να πυροδοτήσει φέτος η εφαρμογή του σχεδίου Αθηνά, το οποίο επρόκειτο να κατατεθεί ενδεχομένως και αύριο στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, χωρίς τις αιχμηρότερες γωνίες της αρχικής εκδοχής του που είχαν αναστατώσει τους Θεσσαλονικείς, τους Πατρινούς, αλλά και τα πέντε μονοθεματικά ΑΕΙ της Αττικής.

Οι τελευταίες πληροφορίες για την έκταση των αλλαγών που επεξεργάζεται η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας στο σχέδιο Αθηνά αναφέρουν ότι η βελτιωμένη ενδοχή του περιορίζει τον αριθμό των φοιτητικών μετακινήσεων.

Αντίστοιχα, περιορίζεται και ο αριθμός των θέσεων που θα διατεθούν φέτος στην ανώτατη εκπαίδευση, καθώς μειώνεται ο αριθμός των Τμημάτων, γεγονός που ενεργοποιεί το βασικό αξίωμα των Πανελλαδικών, σύμφωνα με το οποίο θέσεις και βάσεις είναι αντιστρόφως ανάλογα μεγέθη.

Τα ΤΕΙ, για παράδειγμα, θα χάσουν το 30% των περυσινών θέσεών τους, ενώ τα παραδείγματα θα υποδεχθούν κατά 15% περισσότερους εισακτέους.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ