Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΜΠΛΟ ΓΚΑΡΣΙΑ: "ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΤΟ ΛΕΜΕ..."

Αν το βιβλίο για την τελευταία πενταετία του ΠΑΟΚ έπρεπε να έχει ένα πρόσωπο, αναμφισβήτητα θα ήταν η ισχυρότερη υποψηφιότητα για να το κοσμήσει. Ο Pablo Garcia, ήρθε ξένος και θα φύγει Έλληνας. 
Συμπληρώνει 5 χρόνια με τα ασπρόμαυρα και έχει εξέχουσα θέση στην ιστορία του Συλλόγου. Τι του λείπει; Ένας τίτλος… Που θα επικυρώσει μια επιβλητική παρουσία, όπως είναι η δική του. Ο αρχηγός επέστρεψε μετά από καιρό και συμπίπτει η παρουσία του με την προσπάθεια της ομάδας να συμμετάσχει σε έναν τελικό Κυπέλλου…

- Pablo πως αισθάνθηκες μετά από 3,5 μήνες στην ενδεκάδα; Είχες μείνει ποτέ τόσο διάστημα εκτός στην καριέρα σου;
“Δεν θυμάμαι να έχω μείνει τόσο διάστημα εκτός δράσης σε μια χρονιά. Είμαι πολύ χαρούμενος που επανήλθα και θέλω να χαρώ τα παιχνίδια που έχουν απομείνει”.

- Αύριο ετοιμάζεσαι για έναν αγώνα που είναι το διαβατήριο για τις ελπίδες της ομάδας για έναν τίτλο τη φετινή σεζόν…
“Όπως έχω ξαναπεί, συνέχεια φτάνουμε στην πόρτα, αλλά δεν μπαίνουμε μέσα… Είναι ακόμη μια ευκαιρία να φτάσουμε σε τελικό και πιστεύω να μπορέσουμε να την εκμεταλλευτούμε”.



- Ισως και ένα έξτρα κίνητρο για σένα, καθώς μπορεί να είναι μια από τις τελευταίες ευκαιρίες σου να κατακτήσεις έναν τίτλο με τον ΠΑΟΚ;
“Δεν ξέρω αν θα είναι η τελευταία μου, ίσως ναι. Όμως δεν πρόκειται να αλλάξω κάτι. Θα προσπαθήσω να δώσω το 100% όπως έκανα από την πρώτη μέρα που παίζω εδώ”.

- Τι πρέπει ν αλλάξει ο ΠΑΟΚ σε σχέση με τα δυο τελευταία χρόνια που δεν κατάφερε να προχωρήσει στο θεσμό;
“Πρέπει να βάλουμε καλά στο μυαλό μας ότι οφείλουμε να κερδίσουμε. Δεν φτάνει να το λέμε, πρέπει να το πιστεύουμε, να το νιώθουμε μέσα μας”.

- Τα προηγούμενα χρόνια ο ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε με ομάδα που είχε προσωπικότητα και «ψημένη» στα δύσκολα. Φέτος με μια νέα ομάδα, τι διαφορετικό έχει να επιδείξει για να διεκδικήσει με πιο πολλές πιθανότητες την πρόκριση;
“Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να ξέρεις το αποτέλεσμα. Σε πολλές περιπτώσεις ομάδες με μεγάλους ποδοσφαιριστές και πολλά χρήματα δεν καταφέρνουν να κερδίσουν κάτι. Το πρωτεύον είναι να έχεις μια δυνατή ομάδα. Έχουμε ομάδα με αρκετούς νέους ποδοσφαιριστές, που πρέπει να πιστέψουμε όλοι μαζί στη νίκη. Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε μια ομάδα δυνατή, με προσωπικότητα, αλλά δεν τα καταφέραμε”.



- Σ’ αυτά τα παιχνίδια η έδρα παίζει καθοριστικό ρόλο. Η Τούμπα παραμένει και φέτος μια από τις πιο ισχυρές έδρες, όμως δεν έχει όσο κόσμο μάζευε τα προηγούμενα χρόνια. Μπορεί αυτό να αλλάξει τις ισορροπίες;
“Καταρχήν και εδώ και στην Ισπανία σε πολλές ομάδες, τα γήπεδα δεν γεμίζουν φέτος. Όσα χρόνια είμαι εδώ, ο κόσμος πάντα ήταν δίπλα μας. Ίσως τον τελευταίο καιρό όχι και τόσο και είναι ένας συνδυασμός αιτιών γι’ αυτό το φαινόμενο. Σίγουρα είναι πολύ καλό για εμάς όταν έχουμε γεμάτο γήπεδο. Από τον κόσμο όμως δεν μπορούμε να ζητήσουμε τίποτα γιατί μας έχει δώσει απλόχερα τη στήριξή του όλα αυτά τα χρόνια”.

- Σ’ ένα γεμάτο γήπεδο αύριο απέναντι στο Λεβαδειακό, ο ΠΑΟΚ δεν έχει περισσότερες πιθανότητες να κατακτήσει ένα σκορ πρόκρισης;
“Πάντα ένα γεμάτο γήπεδο με τους οπαδούς μας, μας δίνει μεγαλύτερο κίνητρο. Μακάρι ο κόσμος να έρθει αύριο να μας υποστηρίξει. Αυτό όμως που έτσι κι αλλιώς θα κάνουμε εμείς, είναι να τα δώσουμε όλα για να κερδίσουμε και γι αυτούς που θα είναι στο γήπεδο αλλά και γι αυτούς που δεν θα τα καταφέρουν”.

paokfc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ