Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

ΤΟ ΝΕΟ ΜΠΟΤΟΞ ΠΟΥ ΣΒΗΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΥΛΕΣ

Χαιρετίζεται ως το νέο μπότοξ και υπόσχεται να καταπολεμήσει ακόμη και τους μαύρους κύκλους ή να «σβήσει» τις ουλές. Είναι το διοξείδιο του άνθρακα που εφαρμόζεται ενέσιμα ακριβώς όπως το μπότοξ. Σύμφωνα με τους ειδικούς, έχει την ιδιότητα να πείθει το σώμα ότι του λείπει οξυγόνο.

Ετσι ο οργανισμός οδηγείται σε διαδικασία απελευθέρωσης περισσότερου οξυγόνου στην κυκλοφορία του αίματος. Αυτό πρακτικά σημαίνει εντατικοποίηση της κυκλοφορίας του αίματος, κάτι που οδηγεί σε αντιμετώπιση των σημαδιών του χρόνου, όπου αυτά έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Εκτός αυτού όμως, το διοξείδιο του άνθρακα προκαλεί αύξηση του κολλαγόνου στα κύτταρα του δέρματος, το οποίο έχει αναζωογονητική δράση, με αποτέλεσμα το δέρμα να δείχνει πιο σφριγηλό. Οσο για τις βελόνες που χρησιμοποιούνται για την έγχυση του διοξειδίου του άνθρακα στην περιοχή στόχευσης, είναι εξαιρετικά λεπτές, ακριβώς επειδή από μέσα τους περνάει μόνο αέριο. Ετσι, δεν προκαλούν τραυματισμό στο σημείο εισόδου.

Αξίζει ωστόσο να υπογραμμιστεί ότι προς το παρόν δεν έχουν πραγματοποιηθεί έρευνες προκειμένου να αποκλειστούν πιθανές παρενέργειες της έγχυσης διοξειδίου του άνθρακα. Αυτό που έχει διαπιστωθεί μέχρι στιγμής στην πράξη είναι ότι καταφέρνει να αντιμετωπίσει προβλήματα όπως οι ουλές, οι ραγάδες και οι μαύροι κύκλοι γύρω από τα μάτια, ενώ μειώνει και το διπλοσάγονο.

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Σιένα στην Ιταλία διαπίστωσαν εξάλλου ότι η θεραπεία με διοξείδιο του άνθρακα είναι αποτελεσματική στο να μαλακώνει το δέρμα και να μειώνει το λίπος. Οι ερευνητές υπέβαλαν σαράντα οκτώ εθελόντριες σε ενέσιμη θεραπεία με διοξείδιο του άνθρακα, για διάστημα τριών εβδομάδων. Αποτέλεσμα ήταν μείωση της περιμέτρου των μηρών κατά δυο εκατοστά, των γονάτων κατά ένα εκατοστό και του στομαχιού κατά τρία εκατοστά. Παράλληλα, το δέρμα των εθελοντριών έδειχνε πιο σφριγηλό και είχε λειανθεί η όψη της κυτταρίτιδας. Τώρα, ερευνητές διερευνούν κατά πόσο οι ενέσεις με διοξείδιο του άνθρακα μπορούν να βοηθήσουν και στην καταπολέμηση της τριχόπτωσης. Η λογική είναι ότι το διοξείδιο του άνθρακα θα ανοίγει τους θύλακες της τρίχας, οπότε μπορεί και να επιτρέψει αυτές να φυτρώσουν και πάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ