Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΟΔΙΚΑ ΕΡΓΑ

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματεία Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύου κ. Γιώργο Γιαννούση, είχε σήμερα (28/11) ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης. 
Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης η Διευθύντρια της υπηρεσίας κα Ελένη Γιώτη. Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους συζητήθηκε εκτενώς η πορεία ένταξης των έργων «παράκαμψη Γιαννιτσών» και «παράκαμψη Χαλκηδόνας» της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Έδεσσας.

Για πρώτη φορά ζητήθηκε να ενταχθούν τα παραπάνω έργα ενιαία στο ΕΣΠΑ, καθ’ υπέρβαση του προϋπολογισμού του προγράμματος (overbooking). Με τον τρόπο αυτό αναμένεται να δοθούν μεγάλες εκπτώσεις κατά τη δημοπράτησή τους η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση κονδυλίων ενώ αναφέρθηκαν και οι θέσεις που έχουν σύσσωμοι όλοι οι πολιτικοί εκπρόσωποι της Πέλλας για τα συγκεκριμένα έργα και οι οποίες είναι:

· Υπάρχει μελετητική ωριμότητα των έργων αφού άμεσα θα αναδειχθεί ο ανάδοχος και για τις συμπληρωματικές μελέτες (γέφυρες) και με σύμπτυξη των διαδικασιών (διαδικασίες on-going), μπορούν να ολοκληρωθούν τον Ιανουάριο- Φεβρουάριο 2013.

· Έχουν ειδικό αναπτυξιακό και ανταποδοτικό χαρακτήρα καθώς θα επιτρέψει την λειτουργική μεταφορά των αγροτικών και μεταποιημένων προϊόντων της Πέλλας διασυνδέοντάς την με τα Εθνικά και Διευρωπαϊκά δίκτυα

· Οι δύο παρακάμψεις αποτελούν ένα ενιαίο έργο και θα λύσουν σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα ασφάλειας του συγκεκριμένου οδικού τμήματος της Πέλλας.

· Η γρήγορη ολοκλήρωση του έργου είναι σημαντική επίσης για την προσέλκυση επενδύσεων και, ακόμη, για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής (γενέτειρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου) αφού η εύκολη και ασφαλή οδική πρόσβαση αποτελεί τον κυριότερο παράγοντα επιλογής τουριστικών προορισμών

Από την μεριά τους τα υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου είδαν θετικά νέο αίτημα που τους τέθηκε και ανέφεραν ότι θα το αξιολογήσουν σύντομα. Παράλληλα ο κ. Αντιπεριφερειάρχης βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους βουλευτές και τους τοπικούς φορείς και σχεδιάζουν από κοινού την κάθε τους νέα κίνηση για τα δύο παραπάνω έργα και την νέα πρόταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ