Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

ΥΠΕΡΔΙΑΥΓΕΙΑ - ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΗΣ ΔΙ@ΥΓΕΙΑΣ

Η ΥπερΔιαύγεια είναι μια πρωτοποριακή διαδικτυακή εφαρμογή που δίνει την δυνατότητα αναζήτησης στα περιεχόμενα της Δι@ύγειας.

Στην Δι@ύγεια http://yperdiavgeia.gr δημοσιεύονται όλοι οι νόμοι και οι αποφάσεις που εκδίδουν κυβερνητικά όργανα και φορείς του δημόσιου τομέα.
Όμως, το αδύναμο σημείο της Δι@ύγειας είναι ότι δεν μπορεί κανείς να πραγματοποιήσει αναζητήσεις στο περιεχόμενο των εγγράφων αυτών αλλά μόνο στους τίτλους τους.

Η ΥπερΔι@ύγεια http://yperdiavgeia.gr δίνει την δυνατότητα αναζήτησης στο περιεχόμενο όλων των εγγράφων που αναρτώνται στην Δι@ύγεια με βάση λέξεις κλειδιά.
Για να το πετύχει αυτό, δημιουργεί ευρετήρια κειμένου για όλα τα έγγραφα χρησιμοποιώντας τεχνικές οπτικής αναγνώρισης χαρακτήρων (OCR) και
έχει έτσι την δυνατότητα ανάγνωσης κειμένων οποιουδήποτε τύπου (π.χ. fax που έχουν σκαναριστεί για να μπουν στην Δι@ύγεια) και πολλά άλλα.

Έτσι, τελικά ο χρήστης μπορεί να βρει πληροφορίες για νόμους, αποφάσεις και δημόσια έγγραφα που δεν ήταν δυνατό να τις ανακαλύψει διαφορετικά.

Παραδείγματα αναζητήσεων:
όνομα μιας εταιρίας,
ένα ΑΦΜ,
το όνομα ενός καθηγητή Πανεπιστημίου,
Αν για παράδειγμα κάνετε αναζήτηση για "iphone" θα δείτε ότι στις 7 Δεκ.2011 ο Υπουργός πολιτισμού πήρε iphone!!
Αν πάλι κάνετε αναζήτηση για "ipad" θα βρείτε 135 αποτελέσματα.

Περισσότερες πληροφορίες και επικοινωνία
Ευάγγελος Μπάνος, Διπλωματούχος Μηχανικός Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων.
Τηλ: 6945 637634, ιστοσελίδα http://vbanos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ