Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: "Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ"

Σε μια σειρά από φλέγοντα θέματα για τη Θεσσαλονίκη, αναφέρθηκε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας κατά την τοποθέτησή του στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, 26 Ιουνίου 2012, και προχώρησε σε σειρά σοβαρών καταγγελιών προς τη διοίκηση του Δήμου:

Για την κηδεία του αείμνηστου ποιητή Τάκη Βαρβιτσιώτη: «Είναι κατάπτυστο, εάν αληθεύει η καταγγελία που μου έγινε από την κόρη του πολυβραβευμένου αείμνηστου ποιητή μας Τάκη Βαρβιτσιώτη, το ότι της τηλεφώνησε υπάλληλος του Δήμου για να της πει ότι δεν θα πληρώσει τελικά ο Δήμος Θεσσαλονίκης τα έξοδα της κηδείας. Παρά το γεγονός ότι υπήρχε απόφαση η κηδεία να γίνει δημοσία δαπάνη, κάτι για το οποίο είχε διαβεβαιώσει την κόρη του ποιητή ο αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας. Ωστόσο, σύμφωνα με την καταγγελία, υπάλληλος του Δήμου τηλεφώνησε στην κυρία Τέσα Βαρβιτσιώτη και της είπε πως θα πρέπει να καταβάλλει η ίδια τα έξοδα της κηδείας, αλλιώς θα υποβληθεί μήνυση από το γραφείο κηδειών!»

Για την ενδεχόμενη ακύρωση του διαγωνισμού που προκήρυξε ο Δήμος Θεσσαλονίκης για την επισκευή των απορριμματοφόρων: «Ανησυχία και προβληματισμό προκαλούν στην παράταξή μας, πληροφορίες που αναφέρουν ότι κινδυνεύει να απορριφθεί ο διεθνής διαγωνισμός που προκήρυξε η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, τον περασμένο Μάιο, για την επισκευή των απορριμματοφόρων του Δήμου Θεσσαλονίκης, ύψους 2,3 εκ.€, από την αποκεντρωμένη περιφέρεια Μακεδονίας- Θράκης. Απόρριψη που θα οφείλεται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε παραλείψεις, ασάφεια και φωτογραφικούς όρους στη διατύπωση των όρων του διαγωνισμού. Από την άλλη πλευρά, ήρθε στα χέρια μου έγγραφο του Δήμου Αθηναίων, που από το Μάρτιο του 2012, αναφέρει την πρόθεσή του για δωρεά, κατά πλήρη μάλιστα κυριότητα, προς το Δήμο Θεσσαλονίκης, απορριμματοφόρων, εφόσον υπάρξει σχετικό αίτημα. Ζητάμε να πληροφορηθούμε, εάν έχει γίνει η σχετική αίτηση από την πλευρά του Δήμου Θεσσαλονίκης από τον Μάρτιο έως σήμερα».

Για το σοβαρό θέμα της καθαριότητας της πόλης, ο Κώστας Γκιουλέκας παρουσιάζοντας σημαντικά εσωτερικά διοικητικά έγγραφα καθώς και καταγγελίες εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας, στηλίτευσε το γεγονός ότι πολλοί υπάλληλοι δεν πληρώνονται υπερωρίες, εξαιρέσιμα και νυχτερινά. Κατήγγειλε την έλλειψη εξοπλισμού, μέτρων προστασίας και ασφάλειας των εργαζομένων, όπως φωσφορίζοντα γιλέκα, γάντια, σκούπες, σακούλες κ.λ.π. Ακόμη αναφέρθηκε στο γεγονός ότι από το Φεβρουάριο του 2011 δεν υπάρχουν γιατροί εργασίας στον τομέα καθαριότητας του Δήμου, γιατί έληξε η θητεία τους και δεν έχουν ανανεωθεί οι συμβάσεις τους, με αποτέλεσμα να μην υποβάλλονται πλέον σε εξετάσεις οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, παρά το ότι οι κίνδυνοι μολύνσεων από μεταδοτικές νόσους, κατά την αποκομιδή των απορριμμάτων, είναι πάρα πολύ υψηλή.

Εμφάνισε επίσης έγγραφο του αντιδημάρχου καθαριότητας προς τον Γιάννη Μπουτάρη, του Μαΐου 2012, σύμφωνα με το οποίο ο αντιδήμαρχος παραδέχεται ότι περίπου το 1/3 των εργαζομένων στην καθαριότητα δεν ασχολείται με την αποκομιδή των απορριμμάτων, αλλά βρίσκεται σε άλλες υπηρεσίες.

Για την ματαίωση εκδήλωσης που είχε προγραμματιστεί για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, ο κ. Γκιουλεκας επεσήμανε: «Ματαιώνετε έκθεση αναδρομής στα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης, με τη δικαιολογία ότι τα χρονικά περιθώρια δεν επαρκούν. Εμείς φωνάζαμε πολύ πιο πριν από το 2012 για τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων για τους εορτασμούς. Τίποτε δεν κάνατε. Και τώρα ματαιώνετε και κάποιες προγραμματισμένες εκδηλώσεις. Τελικά, με κάθε τρόπο προσπαθείτε να μη γιορτάσετε τα 100 χρόνια της απελευθέρωσης»

Για την χορηγία πολυεθνικής εταιρίας για ανάπλαση σχολείου μέσω διαγωνισμού στο διαδίκτυο: «Ο θεσμός της χορηγίας είναι ευπρόσδεκτος αλλά, η μέθοδος που ακολουθήσατε στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι απαράδεκτη. Θα έπρεπε το σχολείο να επιλεγεί όχι με κριτήριο το πόσα παιδιά θα ψηφίσουν στο Facebook αλλά, με βάση τις ανάγκες των κτιρίων και το σχολείο να επιλεγεί μετά από διαβούλευση με τις διευθύνσεις εκπαίδευσης. Έχω στα χέρια μου την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛΜΕ και με την οποία κατακεραυνώνει με επιχειρήματα την όλη διαδικασία».

Για το κυκλοφοριακό: «Για να φτάσω με το αυτοκίνητό μου στο Δημαρχείο μέσω της Παύλου Μελά, περίμενα πολύ ώρα, μαζί με άλλους οδηγούς, σε ουρά που σχηματίστηκε πίσω από ένα απορριμματοφόρο που δεν μπορούσε να περάσει από τα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα. Έχετε εγκαταλείψει εντελώς την αστυνόμευση, με αποτέλεσμα τα διπλο-τριπλοπαρακαρισμένα αυτοκίνητα να προκαλούν κυκλοφοριακό χάος. Το πρόβλημα επιδεινώνεται περισσότερο από τις φορτοεκφορτώσεις εμπορευμάτων, από φορτηγά που σταθμεύουν όπου θέλουν, όποτε θέλουν και όπως θέλουν, χωρίς να υπάρχει έλεγχος και τήρηση ωραρίου. Μας κάνετε τη ζωή αβίωτη κ.Μπουτάρη», συμπλήρωσε ο Κώστας Γκιουλέκας, λέγοντας ότι «η καθημερινότητα στη Θεσσαλονίκη ολοένα και χειροτερεύει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ