Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

ΕΠΙΘΕΣΗ ΧΙΜΠΑΤΖΗΔΩΝ ΣΕ ΖΩΟΛΟΓΟ

Δύο μεγάλοι, αρσενικοί χιμπατζήδες που βρίσκονται σε ένα καταφύγιο για κακοποιημένα ζώα επιτέθηκαν σε Αμερικανό ζωολόγος. Ο ζωολόγος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Νότιας Αφρικής οπου η κατάστασή του θεωρείται κρίσιμη από τους γιατρούς.

Ο Άντριου Όμπερλι συνόδευε μια ομάδα τουριστών στο περίφημο πάρκο Τσιμπ Ίντεν ("Ο παράδεισος των χιμπατζήδων"), κοντά στο Νελσπρόιτ, στη βορειοδυτική Νότια Αφρική.

Οι χιμπατζήδες του επιτέθηκαν, τον έσυραν και τον δάγκωσαν σε πολλά σημεία του σώματός του.

Εκπρόσωπος των συνεργείων διάσωσης δήλωσε ότι "Όταν τον βρήκαμε, ήταν διπλωμένος σε εμβρυακή στάση και έφερε σοβαρά τραύματα, δαγκωνιές, κακώσεις, μερικό ακρωτηριασμό από το κεφάλι μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών"

Ενώ ένας γιατρός συμπλήρωσε ότι ο άτυχος Άντριου "Έχει χάσει ένα αυτί, πολλά δάχτυλα των χεριών και των ποδιών, έχει βαθιά τραύματα, το δέρμα και οι μύες του ήταν κυριολεκτικά ξεσκισμένοι στο ένα πόδι και το ένα χέρι. Επίσης, φέρει κατάγματα"

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, οι χιμπατζήδες τον άρπαξαν από τα πόδια και τον έσυραν πίσω από τον φράχτη της περιβόλου τους.

Στο συγκεκριμένο πάρκο Τσιμπ Ίντεν, όπου δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν παρόμοιο επεισόδιο, είναι ένα καταφύγιο για χιμπατζήδες που πωλήθηκαν παράνομα ως ζώα συντροφιάς ή ψυχαγωγίας ή που προορίζονταν να πουληθούν για το κρέας τους αλλά διασώθηκαν. Οι χιμπατζήδες δεν ζουν στη Νότια Αφρική αλλά προέρχονται από χώρες της κεντρικής Αφρικής.

Η διεύθυνση του πάρκου σημείωσε στην ανακοίνωσή της ότι οι χιμπατζήδες του Τσιμπ Ίντεν είναι ζώα που οι άνθρωποι τα είχαν κακομεταχειριστεί ή τραυματίσει άσχημα και για το λόγο αυτό θα πρέπει να τους πλησιάζει κανείς με πολλή προσοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ