Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΕΔ - ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

Τα δραματικά γεγονότα που εξελίσσονται στο χώρο της Παιδείας η οποία, μαζί με όλο τον πολιτικό και κρατικό ιστό υποστρέφεται, παρουσίασαν στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Νομού Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, μαζί με στελέχη της ΝΔ Θεσσαλονίκης, εκπροσώπους από το χώρο της εκπαίδευσης και των γονέων.

«Είναι μεγάλος ο προβληματισμός όλων μας. Αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες που έχει χώρα και η κυβέρνηση. Αλλά κανείς δεν μπορεί να δεχθεί και δεν υπάρχουν επαρκείς δικαιολογίες ότι τα παιδιά μας θα παραμείνουν αγράμματα φέτος και ότι θα έχουν τουλάχιστον ενός έτους κενό στην εκπαίδευσή τους», σημείωσε ο κ. Βαρτζόπουλος, ο οποίος υπενθύμισε ότι επί ΝΔ οι λειτουργοί της εκπαίδευσης γνώριζαν ήδη από τον Μάιο που θα υπηρετήσουν, ενώ και τα βιβλία ήταν εγκαίρως έτοιμα.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο θέμα των Πανεπιστημίων, για τα οποία είπε ότι πρέπει να ανοίξουν άμεσα. «Είναι υποχρέωση της Πολιτείας να εξασφαλίσει στα παιδιά τη δυνατότητα να εγγραφούν και να ξεκινήσουν τα μαθήματά τους, όπως και στους φοιτητές να δώσουν εξετάσεις και να πάρουν τα πτυχία τους. Αν δεν το κάνει αυτό η συντεταγμένη Πολιτεία, παραβαίνει το καθήκον της», υπογράμμισε ο κ. Βαρτζόπουλος.

Για τις ελλείψεις στα βιβλία, τις μεγαλύτερες τα τελευταία 50 χρόνια, που δείχνουν ανικανότητα στη διαχείριση ενός απλού γραφειοκρατικού ζητήματος, τις τραγικές καθυστερήσεις στις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών, που έχουν ως αποτέλεσμα ακόμη και σήμερα 5.000 οικογένειες να μην γνωρίζουν που θα κατοικήσουν, τη δεινή οικονομική κατάσταση των σχολικών επιτροπών, τις καταργήσεις – συγχωνεύσεις των σχολείων, την κατάργηση του θεσμού του διδασκαλείου, την κατάργηση της δεύτερης ξένης γλώσσας, τους μηδενικούς διορισμούς (φέτος, σε όλη την Ελλάδα, διορίστηκαν μόλις 42 δάσκαλοι), μίλησαν, μεταξύ άλλων, οι Χρήστος Βαϊτσίδης, πρόεδρος της 5ης ΕΛΜΕ και αιρετός της ΠΥΣΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης, Βασιλική Αδαμίδου, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Θεσσαλονίκης, Βασίλης Δήμου και Κώστας Μόσχος, εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Κίνησης Γονέων.

Για την ΠΕΔ

Τις εκλογές στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, σχολίασε ο πρόεδρος της ΔΕ: «Η Νέα Δημοκρατία και εγώ προσωπικά, ποτέ δεν ήμασταν φίλοι των λεγομένων «ανεξάρτητων» εντελώς μη κομματικών, δημοτικών παρατάξεων, συνθέσεως δηλαδή προερχόμενους από διαφορετικούς ιδεολογικούς χώρους διότι πιστεύουμε ότι η πολιτική είναι πανταχού παρούσα. Ναι στον ακομμάτιστο δήμαρχο, αλλά όχι στο μη πολιτικό δήμαρχο. Υπό αυτή την έννοια βλέπαμε με ενδιαφέρον τα κινήματα τα οποία αναπτύχθηκαν και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, ιδίως στη Θεσσαλονίκη, στο δημοτικό χώρο και πιο συγκεκριμένα στην παράταξη του κ. Μπουτάρη, περιμένοντας τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας, έτσι ώστε να κάνουμε σχολιασμούς και, γιατί όχι, να διδαχθούμε και ορισμένα πράγματα, αν αυτό ήταν δυνατό. Αποδεικνύεται ότι η όλη η προσπάθεια δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μία καλώς σμιλεμένη μάσκα πίσω από την οποία ελλοχεύει το ΠΑΣΟΚ του Σίμου Δανιηλίδη. Ο νέος πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας είναι από τα σκληρότερα στελέχη του βαθυτάτου ΠΑΣΟΚ και το γεγονός ότι για πρώτη φορά στην ιστορία δήμαρχος Θεσσαλονίκης εντάσσεται υποδεέστερος στο ψηφοδέλτιο ενός κομματικού δημάρχου, αποδεικνύει πέρα από κάθε αμφιβολία του λόγου το αληθές».

Για τους δημόσιους υπάλληλους 
«Δέχομαι και πιστεύω ότι δέχονται σε όλη την Ελλάδα ομόλογοι μου, σωρεία τηλεφωνημάτων από εξαιρετικά αγχωμένους και σε κατάσταση πανικού δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουν που την κεφαλήν κλίναι. Υπάρχει μία αδιανόητα ανεύθυνη φημολογία η οποία διασπείρεται και από τα ΜΜΕ περί μαζικών, επικείμενων απολύσεων στο Δημόσιο. Αυτά δεν χαρακτηρίζουν ένα κράτος ως σοβαρό. Είναι κάτι πρωτόγνωρο για τα δεδομένα ενός υποτίθεται πολιτισμένου δυτικοευρωπαϊκού κράτους», σχολίασε ο κ. Βαρτζόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ