Τρίτη 3 Μαΐου 2011

ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΠΙΟ ΒΡΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΣΑΣ!

Μπορεί το αυτοκίνητο να είναι πιο βρόμικο από μια τουαλέτα; Οσο απίθανο και αν ακούγεται, το τιμόνι, για παράδειγμα, διαθέτει εννιά φορές περισσότερα μικρόβια απ’ ό,τι το καπάκι μιας δημόσιας τουαλέτας. Βρετανοί ειδικοί προειδοποιούν τους οδηγούς ότι πρέπει να είναι πιο τακτικοί στο καθάρισμα του εσωτερικού του αυτοκινήτου τους.

Τα αποτελέσματα σχετικής μελέτης έδειξαν ότι το αυτοκίνητο μπορεί να φιλοξενήσει περίπου εφτακόσια διαφορετικά είδη μικροβίων, ειδικότερα αν δεν το καθαρίζουμε τακτικά. Οπως αναφέρουν οι ερευνητές, το 42% των οδηγών τρώνε την ώρα που οδηγούν.

Στη συνέχεια όμως δεν καθαρίζουν το κάθισμά τους, με αποτέλεσμα τα ψίχουλα, όπως και τα παρατημένα αποφάγια στο σαλόνι του αυτοκινήτου, να αποτελούν φιλόξενο περιβάλλον για την «ανατροφή» ανεπιθύμητων βακτηρίων.

Στατιστικά το ένα τρίτο των οδηγών καθαρίζει το αυτοκίνητο στο εσωτερικό του χώρο μία φορά τον χρόνο, ενώ το 10% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι δεν έχει καθαρίσει ποτέ το αυτοκίνητο με ηλεκτρική σκούπα.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, για να αποφεύγεται η ανάπτυξη μικροβίων, το αυτοκίνητο πρέπει να καθαρίζεται στο εσωτερικό του το ίδιο συχνά -ή και περισσότερο- με το εξωτερικό.

Τέλος, όσον αφορά το πιο βρόμικο μέρος του αυτοκινήτου, όπως υποστηρίζουν τα μέλη της επιστημονικής κοινότητας, δεν είναι άλλο από το πορτμπαγκάζ. Σε κάθε δέκα τετραγωνικά εκατοστά του «κατοικούν» περίπου χίλια μικρόβια!

Οι φωτογραφίες δεν έχουν άμεση σχέση με την έρευνα και είναι μια προσφορά του ThessBomb, για να μη σας πιάσουν φοβίες με την καθαριότητα του αυτοκινήτου σας...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ