Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΚΙ ΑΛΛΗ ΠΟΡΝΟΣΤΑΡ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!

Συνηθισμένη να … γονατίζει στις υπηρεσίες του λαού, Κινέζα πρώην πορνοστάρ αποφάσισε να υπηρετεί στο εξής τις ανάγκες των συμπολιτών της από τα πολιτικά έδρανα. 
Η Πενγκ Νταν -γνωστή με το καλλιτεχνικό όνομα Νταϊάνα Πανγκ- έχει προκαλέσει θόρυβο στη συντηρητική και κατ’ εξοχήν ανδροκρατούμενη πολιτική σκηνή της πατρίδας της, καθώς στέφθηκε νέο μέλος του πολιτικού συμβουλευτικού σώματος της χώρας.

Η κρατική εφημερίδα «Global Times» έσπευσε να σχολιάσει ότι η παρουσία της θα καταντήσει τη χώρα «περίγελο» στο διεθνές πολιτικό στερέωμα, ενώ η εφημερίδα «Beijing News» προχώρησε σε σχετική δημοσκόπηση ζητώντας από τους αναγνώστες της να σχολιάσουν την είδηση. Πάνω από το 46% χαρακτήρισε την κίνησή της «ανάρμοστη», ενώ σχεδόν το 37% είπε ότι η κυρία Πενγκ θα πρέπει να κριθεί για τα έργα της και όχι για το παρελθόν της. Η ίδια αντέκρουσε τους πολέμιούς της απαντώντας με αφοπλιστικό ύφος: «Το να είσαι σέξι δεν αναιρεί το να είσαι πατριώτης».

Η Πενγκ έγινε ευρέως γνωστή στα μέσα της δεκαετίας του ’90 πρωταγωνιστώντας σε τολμηρές ταινίες με τίτλους όπως «Ερωτική ιστορία φαντασμάτων: Το απόλυτο ταίρι», «Ο επισκέπτης του μεσονυχτίου», «Εξι διαβολογυναίκες» και άλλες παραγωγές του Χονγκ Κονγκ, ακατάλληλες δι’ ανηλίκους. Στην πορεία ωστόσο γύρισε την πλάτη της στις ερωτικές ταινίες και άρχισε να κυνηγάει ρόλους σε επαναστατικές δραματικές ταινίες εποχής και πατριωτικά σενάρια με τίτλους όπως «Αγαπημένη Κίνα».

Αν τον περασμένο αιώνα αποτελούσε το αντικείμενο του πόθου των αντρών, τώρα ελπίζει να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τις γυναίκες και να τις ωθήσει να συμμετάσχουν στο πολιτικό μέλλον της χώρας. «Νομίζω ότι είναι καλό πράγμα οι γυναίκες να λαμβάνουν μέρος στις αποφάσεις και τη διαχείριση των υποθέσεων του κράτους» είπε η Πενγκ αποκαλύπτοντας ότι η ίδια εμπνέεται από την πρώτη γυναίκα πρόεδρο της Νότιας Κορέας Παρκ Γκέουν Χιε, τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον. «Πρωτίστως αντιπροσωπεύουν καλύτερα τα γυναικεία συμφέροντα και δευτερευόντως είναι καλύτερες στη διπλωματία, αφού είναι πιο προσιτές, γενναιόδωρες και ευαίσθητες» δήλωσε η Πενγκ επισημαίνοντας ότι «η παρουσία γυναικών στην πολιτική αποτελεί σημάδι προόδου του πολιτισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ