Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΣΩΣ ΤΕΡΓΙΑΚΙ

Μια ψιλοπροκλητική συνταγή σας προτείνουμε για σήμερα αφού δεν είναι πολλοί εκείνοι που μπορούν να αγοράσουν ψαρονέφρι την σήμερον ημέραν. Άρα, αυτό το πιάτο θα το φάνε μόνο όσοι ακόμα έχουν δουλειά και πληρώνονται. Είναι, πάντως, ένα εύκολο και γρήγορο γεύμα με απλά τα υπόλοιπα υλικά. Ψαρονέφρι με σως τεργιάκι.

Υλικά (για 2-4 άτομα)
  • 3 κομμάτια ψαρονέφρι, κομμένα σε τέσσερα κομμάτια 
  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 φύλλα ρόκας
  • 1 κουταλιά του γλυκού Αλάτι, πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ξίδι μπαλσάμικο

Για τη σως τεργιάκι
  • 3/4 φλιτζανιού σόγια σως
  • 1/4 φλιτζάνι μέλι
  • 1 1/4 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο τζίντζερ

ΕκτέλεσηΚόβετε σε κομμάτια το κρέας και το σοτάρετε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο. Σβήνετε με το ξύδι μπαλσάμικο κι αφήνετε να πάρει αρκετές βράσεις μέχρι να μαλακώσουν τα φιλετάκια για περίπου 20 λεπτά σε μέτρια εστία.
Αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε στο τηγάνι τη σως τεργιάκι και αφήνετε τη σως να δέσει.
Για το τέλος, στρώνετε στα πιάτα φύλλα ρόκας και πάνω ακουμπάτε τα φιλετάκια. Πασπαλίζετε λίγο μαϊντανό και φλοίδες παρμεζάνας.

Για τη σως τεργιάκι
Ρίχνετε τη σόγιας σως και το μέλι να σιγοβράσει σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να το μέλι να διαλυθεί εντελώς, περίπου για 5 λεπτά. Προσθέστε το τριμμένο τζίντζερ, ανακατεύοντας καλά και αφήνετε στην άκρη. Σερβίρεται με σκορδάτο ρύζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ