Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ Ο ΥΜΑΘ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013 ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ

Στη Νάουσα μεταφέρονται από το Σάββατο 2 Μαρτίου 2013 και μέχρι τις 13 του ίδιου μήνα οι κινητές περιοδικές εκθέσεις του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης, με τίτλο: «Κειμήλια Απελευθέρωσης Μακεδονίας-Βαλκανικοί Πόλεμοι 1912-1913» και «Τίτλοι ιστορίας και απελευθέρωσης-100 χρόνια ελεύθερη Μακεδονία».

Τα εκθέματα θα φιλοξενηθούν στην αίθουσα τέχνης «Ναϊάς», όπου στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου 2 Μαρτίου 2013 ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, μαζί με τον δήμαρχο Νάουσας, κ. Αναστάσιο Καραμπατζό, θα τελέσουν την τελετή εγκαινίων.

Η περιοδεύουσα έκθεση «Κειμήλια Απελευθέρωσης Μακεδονίας-Βαλκανικοί Πόλεμοι 1912-1913» περιλαμβάνει ιστορικά κειμήλια και φωτογραφικό υλικό εκείνης της ένδοξης περιόδου της ελληνικής ιστορίας, ενώ η δεύτερη έκθεση «τίτλοι ιστορίας και απελευθέρωσης 100 χρόνια ελεύθερη Μακεδονία», περιλαμβάνει περίπου 100 τίτλους βιβλίων που επιλέχθηκαν σε συνεργασία με την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών και το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα. Μετά το πέρας της έκθεσης, με απόφαση του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης, τα βιβλία θα δοθούν ως δωρεά του ΥΜΑΘ στις τοπικές βιβλιοθήκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ