Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΣΥΜΠΕΘΕΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΝΟΙΚΙΑΣΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΣΤΟ (κρατικό) ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΓΙΑ 7.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ (το διπλανό νοικιάζεται σε ιδιώτη για 2.800 ευρώ)!

Δε χρειάζεται νομίζω καμιά εισαγωγή ή ανάλυση για την τραγική κατάσταση της χώρας και του ελληνικού λαού. Ενώ λοιπόν βιώνουμε εμείς οι κοινοί θνητοί την τραγωδία μας, φαίνεται ότι για κάποιους υπάρχει ο «από μηχανής θεός».

Η κ. Α. Α. και ο γιος της Ε. έχουν ένα κατάστημα επί της οδού Βασιλίσσης Όλγας (Ανάληψη) στη Θεσσαλονίκη, όπου στεγαζόταν μέχρι πρόσφατα ένα κατάστημα πώλησης ηλεκτρικών συσκευών της γνωστής σειράς EXPERT, το οποίο όπως χιλιάδες άλλα καταστήματα έκλεισε, αφήνοντας πίσω του χρέη, ανεργία, πόνο και δυστυχία.
Όπως ήταν φυσικό θα έμενε κενό λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης δημιουργώντας αντίστοιχα οικονομικά προβλήματα και στην ιδιοκτήτρια.
Η ιδιοκτήτρια όμως δεν είναι μια απλή Ελληνίδα. Έχει την τύχη να έχει παντρέψει την κόρη της με τον Ανδρέα (Αντρίκο) Α. Παπανδρέου, αδερφό του Πρωθυπουργού που εμφανίζεται σαν «ογκόλιθος της ηθικής» και «σώζει» την Ελλάδα.
Έτσι, δούλεψαν τα «συστήματα» και όχι μόνο νοικιάστηκε το μαγαζί, αλλά και με πολλαπλάσιο ενοίκιο από το διπλανό κατάστημα.
Συγκεκριμένα ενώ το διπλανό (στην ίδια οικοδομή) κατάστημα αθλητικών ειδών νοικιάζεται από παλιά 2.800 € το μήνα και είναι πολύ μεγαλύτερο, το κατάστημα της κ. Α. νοικιάστηκε σ΄αυτή τη δύσκολη εποχή από την Post Bank (Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο) με το «ευτελές» ποσό των 7.000 € το μήνα
Στη φωτογραφία το κατάστημα όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα.
Υπενθυμίζουμε ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είναι κρατική τράπεζα, εισηγμένη στο Χ.Α.Α. και σύμφωνα με την ίδια : «Η Hellenic Postbank - Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είναι η σύγχρονη ηθική τράπεζα, που διαθέτει το υπόβαθρο…
Χρηματοδοτώντας νέες παραγωγικές καινοτόμους δράσεις, επενδύει στη μικροεπιχειρηματικότητα και αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στην πράσινη ανάπτυξη» (εδώ)
Πρόεδρος του Δ.Σ. ορίστηκε το 2009 από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ο Κλεάνθης Παπαδόπουλος, (εδώ)
Θα μπορούσε να μιλήσει κανείς για δικαίωμα της τράπεζας να αναπτύσσει τα καταστήματά της.
Εδώ όμως έχουμε μια «διαβολική σύμπτωση».
Η «διαβολική σύμπτωση» είναι ότι το κατάστημα είναι της πεθεράς του Αντρίκου.
Το ένα περίεργο είναι το υπερβολικό ενοίκιο για το χώρο και την περίοδο που διανύουμε και το άλλο ότι το επίμαχο κατάστημα βρίσκεται στην Ανάληψη σε απόσταση 200 μέτρων από το προϋπάρχον κατάστημα επί της οδού Β.Όλγας 84 (Μπότσαρη)
Δείτε τον χάρτη

Διατυπώνεται λοιπόν το ερώτημα, αν όλη αυτή η υπόθεση είναι νόμιμη, αν είναι προς το συμφέρον της κρατικής τράπεζας να κάνει και δεύτερο κατάστημα στα 200 μέτρα, και το κυριότερο αν είναι πολιτικά ηθικό να γίνονται όλα αυτά στα όρια της νομιμότητας για να βολευτεί οικονομικά η πεθερά του αδελφού του Πρωθυπουργού.
Αναμένονται απαντήσεις για τη «σύμπτωση»...

Filio Ira

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ