Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2024

12ο Διεθνές Συμπόσιο Θεσσαλονίκης - Το δίλημμα του Προμηθέα: Οι εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης στην καθημερινή ζωή


Κυριακή, 01 Δεκεμβρίου | 10:30 – 14:30 | Ολύμπιον, Θεσσαλονίκη

Η Τεχνητή Νοημοσύνη έχει εισέλθει στη ζωή μας ως ένας αόρατος, αλλά πανίσχυρος σύμμαχος, που μετασχηματίζει καθημερινά την πραγματικότητά μας και αναδιαμορφώνει το πεδίο των δυνατοτήτων μας.
Στο πλαίσιο αυτό και έπειτα από την περσινή εξαιρετικά επιτυχημένη διοργάνωση, η Πολιτιστική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος και το Δίκτυο Ναυαρίνο, σε συνεργασία με το Konrad Adenauer Stiftung έχουν την χαρά να παρουσιάσουν το 12ο Διεθνές Συμπόσιο Θεσσαλονίκης | Το δίλημμα του Προμηθέα: Οι εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης στην καθημερινή ζωή.
 
Το φετινό Συμπόσιο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 01 Δεκεμβρίου στο Ολύμπιον, εμβαθύνει στα σημεία που παρουσιάστηκαν την προηγούμενη χρονιά, συγκροτώντας πάνελ κορυφαίων ομιλητών/ριών που εστιάζουν στις εφαρμοσμένες πρακτικές της Τεχνητής Νοημοσύνης σε πολλαπλά επίπεδα της καθημερινότητας.

Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν ενδιαφέροντα case studies σχετικά με τις πρωτοποριακές εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης σε επιχειρησιακό, κυβερνητικό και κοινωνικό επίπεδο ενώ δε θα εκλείψουν τα παραδείγματα από τον τομέα της Υγείας, των Χρηματοοικονομικών, των Κατασκευών και της Γεωργίας, δίνοντας χώρο και στις εφαρμογές στον χώρο της Κυβερνοασφάλειας και της ευρύτερης Γεωπολιτικής Σκακιέρας.
Σε έναν κόσμο που απαιτεί ταχύτητα, ακρίβεια και συνεχή εξέλιξη, η Τεχνητή Νοημοσύνη αναλαμβάνει καθοριστικό ρόλο στην επιτάχυνση της προόδου, η οποία, μαζί με την πρόκληση, φέρνει και τη δέσμευση για υπεύθυνη χρήση και ηθική καθοδήγηση. Με άξονα τη λεπτή αυτή ισορροπία το 12ο Διεθνές Συμπόσιο Θεσσαλονίκης φιλοδοξεί να συμβάλει στη συζήτηση για το σύγχρονο “δίλημμα του Προμηθέα”, για την εφαρμογή της Τεχνητής Νοημοσύνης στην καθημερινότητά μας, με στόχο πάντα έναν καλύτερο κόσμο.

www.thessalonikisymposium.org

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΠΑΝΕΛ

Πρακτικές εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης στο σήμερα

Eric Sutherland | Senior Health Economist, Organisation for Economic Co-operation and Development
Ανδρέας Σταυρόπουλος | Partner, Threshold Venture Capital
Ηρώ Αρμένη | Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Πολιτικών και Περιβαλλοντικών Μηχανικών του Stanford University
Διονύσης Μπόχτης | Διευθυντής Ινστιτούτου Βιο-Οικονομίας και Αγρο-Τεχνολογίας, Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ)

Συντονίστρια: Kristina Fabbe | Καθηγήτρια Συγκριτικής Πολιτικής, Τμήμα Διακρατικής Διακυβέρνησης, Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Φλωρεντίας

Κατανοώντας την Τεχνητή Νοημοσύνη και τις προεκτάσεις της για το μέλλον

Μιχάλης Μπλέτσας | Διοικητής, Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας
Γιώργος Βέρδη | Policy Fellow, Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Δύναμης, European Council on Foreign Relations
Μάριος Δαφνομήλης | Σύμβουλος, Ειδική Γραμματεία Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού Προεδρίας της Κυβέρνησης
Sophia Romansky | Στρατηγική αναλύτρια, Κέντρο Στρατηγικού Μελετών, Χάγη και Συντονίστρια Παγκόσμιας Επιτροπής για την Υπεύθυνη ΤΝ στον Στρατιωτικό Τομέα

Συντονιστής:  Δημήτρης Καιρίδης | Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Πάντειο  Πανεπιστήμιο, Βουλευτής Βορείου Τομέα Αθηνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ