Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

H πρώτη γυναίκα αστροναύτης που θα περπατήσει στη Σελήνη θα φοράει στολή Prada


Όταν ο πρώτος αστροναύτης πάτησε στο φεγγάρι, έγινε «ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα τεράστιο άλμα για την ανθρωπότητα.» Ήταν ο Νηλ Άμστρονγκ που περπάτησε στη Σελήνη στις 21 Ιουλίου 1969. 55 χρόνια μετά, ανακοινώθηκε πως η πρώτη γυναίκα που θα περπατήσει στο φεγγάρι θα το κάνει φορώντας διαστημική στολή με την υπογραφή του οίκου Prada καθώς ο ιταλικός οίκος μόδας συνεργάζεται με την Axiom Space και θα φορεθεί το Σεπτέμβριο του 2026 σύμφωνα με τη NASA.

O oίκος Prada ένας από τους πιο εμβληματικούς οίκους μόδας στον πλανήτη θα συνδυάσει καινοτομία, τεχνολογία και στιλ και θα δημιουργήσει μια διαστημική στολή υψηλών προδιαγραφών ειδικά για την πρώτη γυναίκα αστροναύτη που θα περπατήσει στη Σελήνη. Η συγκεκριμένη στολή παρουσιάστηκε στο Διεθνές Συνέδριο Αεροδιαστημικής σε μία από τις μητροπόλεις της μόδας, το Μιλάνο, μια παρουσίαση που σηματοδότησε την αλληλεπίδραση της μόδας με την τεχνολογία.

Η διαστημική στολή ονομάζεται Axiom Extravehicular Mobility Unit (AxEMU) και παρέχει μέγιστη προστασία, ευελιξία και άνεση στην αστροναύτη που θα τη φορέσει. Δεν ανήκει σε κάποια πλήρη γραμμή ρούχων αλλά πρόκειται για ένα μοναδικό κομμάτι που προσφέρει ταυτόχρονα αισθητική και λειτουργικότητα στο διάστημα. Η Prada συνεργάστηκε για τη δημιουργία της με την εταιρεία Axiom Space, που εξειδικεύεται στην ανάπτυξη διαστημικής τεχνολογίας και η συγκεκριμένη στολή συμβολίζει την αισθητική ευαισθησία του οίκου μόδας με την τεχνολογική καινοτομία της σύγχρονης εξερεύνησης του διαστήματος.

Ο Chief Marketing Officer της Prada, Lorenzo Bertelli, δήλωσε: «Είμαι πολύ περήφανος για το αποτέλεσμα που δείχνουμε σήμερα, το οποίο είναι απλώς το πρώτο βήμα σε μια μακροχρόνια συνεργασία με την Axiom Space», υπογραμμίζοντας τη δέσμευση της Prada στην ανάπτυξη εξειδικευμένων προϊόντων για τον χώρο του διαστήματος, επεκτείνοντας την επιρροή της πέρα από τον κόσμο της μόδας.

Η στολή AxEMU είναι ειδικά σχεδιασμένη ώστε να αντέχει τις ακραίες θερμοκρασίες στο νότιο πόλο της Σελήνης που κυμαίνονται από εξαιρετικά υψηλές έως εξαιρετικά χαμηλές. Είναι κατασκευασμένη ώστε να αντέχει στις συνθήκες της μόνιμα σκιασμένης σεληνιακής επιφάνειας για τουλάχιστον δυο ώρες, επιτρέποντας με αυτόν τον τόπο την ασφαλή εξερεύνηση της περιοχής.

Έγιναν δοκιμές που περιελάμβαναν την υποβρύχια προσομοίωση του σεληνιακού περιβάλλοντος, μια διαδικασία που επιτρέπει στους ερευνητές να αξιολογήσουν την απόδοση της στολής υπό συνθήκες παρόμοιες με αυτές της Σελήνης και αποδείχθηκε πως η Prada στολή αστροναύτη προσφέρει ανθεκτικότητα και ευελιξία διατηρώντας την αισθητική που χαρακτηρίζει τον ιταλικό οίκο μόδας.

Η συγκεκριμένη συνεργασία ανάμεσα στην Prada και την Axiom Space αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης τάσης που θέλει τις βιομηχανίες της μόδας και του διαστήματος να αρχίζουν να διασταυρώνονται, καθώς η υψηλή ραπτική και η πολυτέλεια δεν περιορίζονται πλέον αποκλειστικά στη Γη, αλλά εξετάζονται οι προοπτικές τους στον διαστημικό τουρισμό και την εξερεύνηση άλλων πλανητών.

Το Σεπτέμβριο του 2023 άλλος ένας οίκος μόδας, ο γαλλικός Pierre Cardin παρουσίασε τη δική του διαστημική στολή εκπαίδευσης αστροναυτών, ενώ ο ξενοδοχειακός όμιλος Hilton συνεργάζεται με την εταιρεία Voyager Space για τη δημιουργία σουιτών στον εμπορικό διαστημικό σταθμό Starlab που πρόκειται μελλοντικά να λειτουργήσει φιλοξενώντας τουρίστες από τη Γη στο διάστημα.

Η στολή για την πρώτη γυναίκα αστροναύτη που θα περπατήσει στη Σελήνη είναι το απόλυτο statement μόδας καθώς η προσελήνωσή της το Σεπτέμβριο του 2026 δεν θα είναι μόνο ένα ιστορικό γεγονός για την εξερεύνηση του διαστήματος και την ισότητα των φύλων αλλά και ένα milestone για την εξέλιξη της μόδας σε αδιανόητα επίπεδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ