Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

PetroGaz A.E.:Επιστρέφει στις “ρίζες” της με νέα επένδυση στη Θεσσαλονίκη


Το νέο της σύστημα εμφιάλωσης και ελέγχου φιαλών υγραερίου παρουσίασε χθες η PetroGaz A.Ε. στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της στη Θεσσαλονίκη.
 
Η επένδυση που χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από κεφάλαια της εταιρείας, ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο ευρώ και είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός πράσινου, φιλικού στο περιβάλλον εμφιαλωτηρίου, που προσφέρει -παράλληλα- αυξημένα επίπεδα ασφάλειας, τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τους καταναλωτές. 
 
Επιπρόσθετα, το εν λόγω σύστημα κατέχει, σήμερα, τα πρωτεία του πιο σύγχρονου και τεχνολογικά άρτιου συστήματος εμφιάλωσης και ελέγχου στην Ευρώπη.
 
Ο Γενικός Διευθυντής της PetroGaz Α.Ε., κ. Αθανάσιος Πολυμενάκος, υπογράμμισε:  «Tο 2023 ξεκίνησε ο σχεδιασμός μιας μεγάλης επένδυσης, συνολικής αξίας άνω του 1.000.000 ευρώ, στις εγκαταστάσεις μας στη Θεσσαλονίκη. Κάθε φιάλη, είτε περιέχει μίγμα είτε προπάνιο, ελέγχεται μία προς μία, ώστε να διασφαλίζεται η απόλυτη ασφάλεια του καταναλωτή. Καμία φιάλη δεν μπορεί να βγει στην αγορά ελλιποβαρής ή υπερπληρωμένη, θέτοντας σε κίνδυνο τον καταναλωτή ή ζημιώνοντάς τον. Όλα τα δεδομένα συγκεντρώνονται σε μια κεντρική μονάδα, και χωρίς τη μεσολάβηση ανθρώπινου παράγοντα, απορρίπτεται οποιοδήποτε προϊόν δεν συμμορφώνεται με τις προδιαγραφές.
 
Επίσης, κάθε φιάλη ελέγχεται για διαρροές και απορρίπτεται αυτόματα ακόμη και με απώλεια μιας απειροελάχιστης ποσότητας. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτή η επένδυση στην ασφάλεια του  καταναλωτή! Το σύστημα αυτό, με λίγους ζυγούς εμφιαλώνει ταχύτατα και δύναται να αναβαθμιστεί στο μέλλον, προσθέτοντας και άλλους ζυγούς. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που βλέπουμε το όραμά μας για ένα σύγχρονο κέντρο εμφιάλωσης να γίνεται πραγματικότητα, στη Βόρεια Ελλάδα».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Στάθης Αβραμίδης, με τη σειρά του τόνισε ότι «η επένδυση της PetroGaz στην ανάπτυξη υποδομών και τις βιώσιμες πρακτικές δεν εξυπηρετούν μόνο την επιχείρηση, αλλά συμβάλλουν και στην ευημερία της τοπικής κοινωνίας, προάγοντας την τοπική οικονομία. Είναι επιτακτική ανάγκη να ενισχύουμε τέτοιες πρωτοβουλίες που σέβονται το περιβάλλον και υποστηρίζουν την κοινωνική ανάπτυξη».
 
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Συντονιστής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, κ. Γιάννης Παπαγεωργίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Στάθης Αβραμίδης, καθώς και πλήθος συνεργατών της εταιρείας.

Στο τέλος της εκδήλωσης, έγιναν τα «αποκαλυπτήρια» και της νέας φιάλης της PetroGaz χωρητικότητας 10 Kg, η οποία προσφέρει αναβαθμισμένη τεχνολογία και αυξημένη ασφάλεια. Παράλληλα, όπως ανέφερε ο κ. Πολυμενάκος, είναι «ελαφριά, ιδιαίτερα ασφαλής, εργονομική, ενώ η ειδική ενσωματωμένη clip-on βαλβίδα την καθιστά εξαιρετικά εύκολη στην εγκατάσταση και απεγκατάσταση».
 
Επισημαίνεται ότι η PetroGaz Α.Ε. ιδρύθηκε το 1953 από τον Dr. Joseph Constantin Dragan και δύο χρόνια αργότερα εγκαινίασε τις πρώτες εγκαταστάσεις της στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα την περιοχή Κουκλουτζά, απ’ όπου το 1969 μεταφέρθηκαν στο σημείο που παραμένουν έως και σήμερα.
 
H εταιρεία είναι μέρος του ομίλου Veroniki Holding και τελεί υπό την καθοδήγηση της Προέδρου του ομίλου Veroniki Holding, Dott.ssa Daniela Veronica Gusa de Dragan, και του Διευθύνοντος Συμβούλου, κ. Χρίστου Χριστοφίδη, ενώ έχει παρουσία σε εννέα Ευρωπαϊκές χώρες (Ιταλία, Ελλάδα, Γερμανία, Ρουμανία, Αυστρία, Πολωνία, Σερβία, Ισπανία και Γαλλία), απασχολώντας περισσότερους από 1420 εργαζόμενους.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ