Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

Η κινηματογραφική στιγμή που έχει στοιχειώσει τους σινεφίλ: «Αυτή η σκηνή έχει χαραχθεί στο μυαλό μου» (βίντεο)


Οι χρήστες του διαδικτύου, μετά από συζήτηση που ξεκίνησε σε ένα κανάλι στο Reddit, ανέδειξαν την πιο ενοχλητική σκηνή σε ταινία.

Ανάμεσα στις μυριάδες αξέχαστες κινηματογραφικές στιγμές, λίγες είναι τόσο επίμονες όσο η σκηνή του θανάτου στην ταινία «Το πράσινο μίλι» του 2000. Φημισμένη για το έντονο συναισθηματικό της βάθος και τις ενοχλητικές της εικόνες, η σκηνή αυτή έχει χαραχθεί στο μυαλό των θεατών, κερδίζοντας την αμφίβολη διάκριση μιας από τις πιο ενοχλητικές σκηνές θανάτου στην ιστορία του κινηματογράφου.

Σε ένα πρόσφατο νήμα του Reddit στο subreddit «r/movies», ζητήθηκε από τους χρήστες να μοιραστούν τις σκηνές θανάτου που τους έχουν ενοχλήσει βαθύτατα. Ενώ κάποιοι θα περίμεναν να τους έρθει στο μυαλό η σκηνή του «Wilson» που παρασύρεται μακριά στο «Ναυαγό», η συζήτηση γρήγορα επικεντρώθηκε σε μια πολύ πιο ζοφερή σκηνή.


Η εν λόγω σκηνή είναι από το «Το πράσινο μίλι», μια ταινία που σκηνοθέτησε ο Frank Darabont και βασίζεται στο μυθιστόρημα του Stephen King. Παρουσιάζει μια αποτυχημένη εκτέλεση σε μια φυλακή, η οποία εκτυλίσσεται με ιδιαίτερα οδυνηρό τρόπο. Αυτή η σκηνή, που περιλαμβάνει ένα ατύχημα με την ηλεκτρική καρέκλα, ξεχωρίζει όχι μόνο για τη βάναυση απεικόνιση του θανάτου αλλά και για τον βαθύ συναισθηματικό αντίκτυπό της.


Ένας χρήστης του Reddit αφηγήθηκε τη σκηνή λέγοντας: «Αυτή η σκηνή μου έχει μείνει για χρόνια. Η περιγραφή στο βιβλίο είναι ακόμη πιο φρικτή».

Η δύναμη της σκηνής θανάτου έγκειται στο συνδυασμό ωμής και γραφικής βίας. Η ταινία, στην οποία πρωταγωνιστούν οι Michael Clarke Duncan, David Morse και Sam Rockwell, δεν απεικονίζει απλώς τη βία, αλλά τη συνυφαίνει με την εσωτερική ταραχή των χαρακτήρων, κάνοντας την εμπειρία ακόμα πιο ανησυχητική.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ