Μια εκκρεμότητα πολλών ετών για την σύσταση του φορέα «Δίκτυο ΠΟΑΥ Θερμαϊκού ΑΜΚΕ» έκλεισε με την υποβολή στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ).
Την επικαιροποιημένη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που εκπόνησε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας παρέδωσαν στη Δήμαρχο Δέλτα Γερακίνα Μπισμπινά και τον αντιδήμαρχο και πρόεδρο του ΔΣ της ΠΟΑΥ Κωνσταντίνο Βερβίτη, ο καθηγητής Γεωπονίας, Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Βαφείδης, ο αναπληρωτής καθηγητής του ίδιου τμήματος κ. Δημήτρης Κλαουδάτος, το μέλος της διοίκησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, παρουσία της εκπροσώπου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο ΔΣ του Δικτύου ΠΟΑΥ Θερμαϊκού κ. Νικολέττας Κράββα και του Γενικού Δ/ντη της Διεύθυνσης Αγρ. Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Κωνσταντίνου Τερτιβανίδη.
Με την ολοκλήρωση και υποβολή της ΣΜΠΕ ανοίγει ο δρόμος για την θεσμοθέτηση της ΠΟΑΥ Θερμαϊκού ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και πλέον απομένει η έκδοση προεδρικού διατάγματος.
Η διαδικασία που εκκίνησε το 2018 ολοκληρώνεται πλέον και η Δήμαρχος Δέλτα Γερακίνα Μπισμπινά τόνισε σχετικά: «Είμαι πολύ ικανοποιημένη που μια εκκρεμότητα τόσων ετών κλείνει. Όταν αναλάβαμε την διοίκηση του Δήμου Δέλτα είχα δεσμευτεί σε αυτούς τους ανθρώπους, τους παραγωγούς μας, ότι θα κάνω ότι περισσότερο μπορώ για να μπορέσουν να λειτουργήσουν κάτω από ένα σαφές νομικό πλαίσιο που θα προστατεύει τα δικαιώματα τους. Σήμερα, βλέποντας το δικό μας Δίκτυο να μπορεί να αποκτήσει επιτέλους τη νομική υπόσταση που πρέπει και να μπορεί να επιτελέσει το σκοπό του, να είναι δηλαδή το μέσο ανάπτυξης των μυδοκαλλιεργητών μας είμαι χαρούμενη και θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους εργάστηκαν για αυτό, τους επιστήμονες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τους εκπροσώπους της ΠΚΜ και το ΔΣ του Δικτύου. Άλλωστε ειδικά τώρα με την κλιματική κρίση να είναι παρούσα, η ανάγκη της δημιουργίας του Δικτύου ΠΟΑΥ είναι ακόμα μεγαλύτερη.
Φέτος, βρισκόμαστε αντιμέτωποι, οι μυδοκαλλιεργητές μας, με μια καταστροφή της παραγωγής τους και με τον υπαρκτό κίνδυνο να καταστραφεί και η παραγωγή της επόμενης χρονιάς. Έτσι γίνεται αντιληπτή η τεράστια ανάγκη της ύπαρξης του Δικτύου και όποιων ακόμα ενεργειών απαιτηθούν που θα θωρακίσουν τους παραγωγούς μας. Συνεχίζουμε για το καλό του τόπου μας, για τους ανθρώπους μας».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ