Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Το Ισραήλ ξεκίνησε να βομβαρδίζει τον Λίβανο λίγο πριν την ομιλία του Νασράλα


Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι πλήττει στόχους της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, λίγη ώρα πριν από την ομιλία του ηγέτη της σιιτικής οργάνωσης Χασάν Νασράλα, προσθέτοντας ότι ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενέκρινε τα σχέδια για το βόρειο πεδίο.

Ισραηλινά αεροσκάφη συνέχιζαν να πετούν σε χαμηλό ύψος στη Βηρυτό και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Νασράλα, προκαλώντας εκκωφαντικούς θορύβους.
«Η τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ μετέτρεψε τον νότιο Λίβανο σε εμπόλεμη ζώνη. Επί δεκαετίες, η Χεζμπολάχ μετέτρεψε σε όπλα τα σπίτια αμάχων, έσκαψε σήραγγες από κάτω τους και χρησιμοποιούσε πολίτες ως ανθρώπινες ασπίδες» ανέφερε ο στρατός.
«Οι IDF (Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις) ενεργούν για να φέρουν ασφάλεια στο βόρειο Ισραήλ ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν οι κάτοικοι στα σπίτια τους, καθώς και για να επιτύχουν όλους τους στόχους του πολέμου», πρόσθεσε.
Στόχος των εκρήξεων στον Λίβανο ήταν «να σπείρουν τον τρόμο», λέει η αντιπροσωπεία της ΕΕ στη Βηρυτό

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής καταδίκασε τις επιθέσεις με στόχο συσκευές επικοινωνίας που χρησιμοποιούσε η Χεζμπολάχ, υπογραμμίζοντας ότι όποιος κρύβεται από πίσω είχε ως στόχο «να σπείρει τον τρόμο στον Λίβανο», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η αντιπροσωπεία της ΕΕ στη Βηρυτό.

«Η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε χωρίς να κάνει διακρίσεις είναι απαράδεκτη, λόγω των αναπόφευκτων και βαριών παράπλευρων απωλειών μεταξύ των αμάχων και των ευρύτερων συνεπειών για όλο τον πληθυσμό, συμπεριλαμβανομένου του φόβου και του τρόμου, καθώς και της κατάρρευσης των νοσοκομείων», ανέφερε ο Ζοζέπ Μπορέλ.

Τουλάχιστον 37 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 3.000 τραυματίστηκαν από τις εκρήξεις βομβητών και γουόκι-τόκι που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της Χεζμπολάχ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ