Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

Συνάντηση εργασίας Ενώσεων Συντακτών στη Θεσσαλονίκη


Η ετήσια επικέντρωση της πολιτικής επικαιρότητας στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τη διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης, βρίσκει τον δημοσιογραφικό κόσμο της Μακεδονίας-Θράκης σε κατάσταση ασφυκτικής πίεσης.

Οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι μοιράζονται με το σύνολο των εργαζομένων της χώρας την αγωνία για την εξανέμιση του εισοδήματός τους υπό το βάρος του πληθωρισμού και της ακρίβειας. 

Το πλήρως απορρυθμισμένο εργασιακό τοπίο στον ιδιωτικό τομέα, όπου οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας απουσιάζουν και η εργοδοτική αυθαιρεσία ανθεί, συνδυάζεται στη Μακεδονία και τη Θράκη με τεράστιο έλλειμμα θέσεων εργασίας, το οποίο διογκώνεται διαρκώς με τη διακοπή λειτουργίας όλο και περισσότερων Μέσων. 

Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση (στην οποία η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας παρακάμπτει τα μισθολογικά ζητήματα με το πρόσχημα κάποιων παροχών) έχει στερήσει από τον σταθμό της στη Θεσσαλονίκη, την ΕΡΤ3, την ενημερωτική διάσταση και δεν αξιοποιεί το δημοσιογραφικό δυναμικό της. 

Δημοσιογράφοι της Θεσσαλονίκης είναι αντιμέτωποι με εξοντωτικές αγωγές SLAPPs επειδή τα ρεπορτάζ τους, αν και αληθή, ήταν ενοχλητικά. 

Τα ζητήματα αυτά, μαζί με το Ασφαλιστικό, τα πνευματικά δικαιώματα και άλλα, θα απασχολήσουν τη συνάντηση εργασίας που θα έχουν εκπρόσωποι των Ενώσεων Συντακτών, της ΠΟΕΣΥ και των δημοσιογραφικών ασφαλιστικών ταμείων στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, στην ΕΣΗΕΜ-Θ (17.00-21.00), ώστε να συντονίσουν τις ενέργειες με τις οποίες θα εντείνουν την προσπάθεια να ανατραπεί αυτό το σκηνικό, που πλήττει το δικαίωμα των πολιτών στην Ενημέρωση.


Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ