Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024

Άγνωστες και συναρπαστικές αλήθειες για τον Σιλβέστερ Σταλόνε που αξίζει να μάθετε


Ως street boxer Ρόκι Μπαλμπόα (σε οκτώ ταινίες) και στοιχειωμένος βετεράνος του Βιετνάμ Τζον Ράμπο (σε πέντε ταινίες), ο άνδρας που γεννήθηκε ως Μάικλ Σιλβέστερ Γκαρντένζιο Σταλόνε έκανε το μυώδες σώμα του συνώνυμο του κινηματογράφου δράσης εδώ και πέντε δεκαετίες.

Πόσα όμως γνωρίζετε για την ζωή, τις επιλογές και του στόχους του περίφημου Sly; Δείτε παρακάτω κάποιες άγνωστες και συναρπαστικές αλήθειες για την ζωή του Σταλόνε που προκαλούν εντύπωση.

Ένα ιατρικό λάθος στον τοκετό έδωσε στο Σταλόνε την χαρακτηριστική του εικόνα
Τα χαρακτηριστικά χείλη του Σταλόνε είναι αποτέλεσμα κάποιου μικρού κακού χειρισμού κατά τη γέννησή του. Όταν ο Σταλόνε γεννήθηκε, λοιπόν, στις 6 Ιουλίου του 1946 στο Μανχάταν, ο γιατρός της μητέρας του χρησιμοποίησε ένα ζευγάρι λαβίδες για να την ξεγεννήσει. Η κακή πρακτική του, ωστόσο, άφησε το χείλος, το πηγούνι και μέρος της γλώσσας του μερικώς παράλυτα λόγω ενός κομμένου νεύρου. Ο Σταλόνε είπε αργότερα ότι το πρόσωπό του και η αμήχανη συμπεριφορά του έδωσαν το ψευδώνυμο «Σύλβια», ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που του έλεγαν ότι ο εγκέφαλός του ήταν «αδρανής». Φορτωμένος με χαμηλή αυτοεκτίμηση, ο Σταλόνε στράφηκε στο bodybuilding το οποίο υιοθέτησε ως έναν τρόπο να ξεπεράσει τη χαμηλή αυτοπεποίθησή του.

Έχει γράψει τη δική του νουβέλα
Εκτός από τις υποκριτικές του φιλοδοξίες, ο Σταλόνε αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνατότητές του και στη συγγραφή, καθώς μετά από πολλά σενάρια, έγραψε το «Paradise Alley», ένα μυθιστόρημα για αδέλφια που παγιδεύονται στον κόσμο της επαγγελματικής πάλης στο Hell’s Kitchen. Ο Σταλόνε τελείωσε το μυθιστόρημα πριν αποφασίσει να το μετατρέψει σε σενάριο ταινίας, με το «Paradise Alley» να κάνει τελικά πρεμιέρα το 1978, και το ομώνυμο μυθιστόρημα να κυκλοφορεί την ίδια χρονιά.

Δεν ενέκρινε το καρτούν Rambo

Μετά την επιτυχία του First Blood του 1982 και του Rambo: First Blood Part II του 1985, ο Σταλόνε ήρθε αντιμέτωπος με την «επέλαση» εμπορικών προϊόντων με τη φιγούρα του Rambo. Μιλώντας στην Chicago Tribune το 1986, είπε ότι δεν του άρεσε που ο βετεράνος πολέμου που είχε υποστεί ψυχολογικά βασανιστήρια χρησιμοποιούνταν για να πουλά παιχνίδια. «Δεν μπορούσα να το ελέγξω», είπε. «Προσπάθησα να το σταματήσω, αλλά δεν μου ανήκουν τα δικαιώματα αδειοδότησης», αναφέρει το mentalfloss.com. Ωστόσο, το κερασάκι στην τούρτα ήταν μια σειρά κινουμένων σχεδίων του 1986 με θέμα το Rambo: The Force of Freedom, με το οποίο δεν ήταν καθόλου σύμφωνος.

Ήθελε να δημιουργήσει μια αυτοκρατορία… πουτίγκας
Το 2005, λίγο πριν ο Ρόκι Μπαλμπόα ξαναζωντανέψει την κινηματογραφική του καριέρα, ο Σταλόνε ξεκίνησε μια σειρά συμπληρωμάτων γυμναστικής. Η εταιρεία του, Instone, παρήγαγε ένα σνακ πουτίγκας με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, με τον ίδιο να εμφανίζεται ακόμη και στο σόου του Λάρι Κινγκ για να προωθήσει το προϊόν της εταιρείας του. Μια δικαστική διαμάχη, ωστόσο, με έναν επιστήμονα τροφίμων για τα δικαιώματα στο παρασκεύασμα κράτησε για χρόνια και η Instone τελικά έκλεισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ