Είναι ευρέως γνωστό πως η διατροφή μας αποτελεί το Α και Ω για την υγεία μας. Οι τροφές που επιλέγουμε να καταναλώσουμε μέσα στην κάθε ημέρα μας είναι εκείνες που θωρακίζουν τον οργανισμό μας, παρέχοντάς του όλα όσα χρειάζεται για να καλυφθούν οι ανάγκες του και να λειτουργήσει σωστά.
Καθώς το θέμα της διατροφής βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος και σε καθημερινή βάση νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μια έρευνα έρχεται να αποδείξει τη σύνδεση της κατανάλωσης κρέατος με μια χρόνια ασθένεια, που ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους. Ο λόγος για τον διαβήτη τύπου 2.
Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα για την κατανάλωση κόκκινου κρέατος
Πρόκειται για μια χρόνια πάθηση που εμφανίζεται, όταν το σάκχαρο στο αίμα μας βρίσκεται συνεχώς σε πολύ υψηλά επίπεδα. Ο διαβήτης τύπου 2 είναι ο πιο κοινός τύπος διαβήτη. Σε περίπτωση που δεν τεθεί υπό έλεγχο, μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην υγεία μας, όπως καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικό επεισόδιο και θέματα στα νεφρά.
Αν, λοιπόν, ανησυχείς γι’ αυτό το είδος διαβήτη, ήρθε η στιγμή να ρίξεις μια ουσιαστική ματιά στη διατροφή σου και συγκεκριμένα στη συχνότητα και στο είδος του κρέατος που καταναλώνεις. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η τακτική κατανάλωση κόκκινου ή επεξεργασμένου κρέατος συνδέεται με περισσότερες πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.
Συνεπώς, οι ειδικοί συνιστούν τη μείωση των ποσοτήτων που λαμβάνουμε εβδομαδιαίως τόσο από τα συγκεκριμένα είδη κρέατος όσο και από τα υπόλοιπα. Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «The Lancet Diabetes & Endocrinology» και μελέτησε 31 ομάδες, υποστηρίζει πως ακόμα και ο τρόπος μαγειρέματος του κρέατος μπορεί να επιβαρύνει επιπλέον τον οργανισμό μας.
Εν κατακλείδι, αν θέλουμε να είμαστε σίγουροι για την υγεία μας και να προστατέψουμε τον οργανισμό μας από ασθένειες και παθήσεις, μια διατροφή που βασίζεται στην αυξημένη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών και στην περιορισμένη επιλογή κρέατος, είναι η ιδανική επιλογή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ