Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Μοναδικό Futuristic Fashion Show στη διάρκεια της Κεντρικής Εκδήλωση του Nanotexnology 2024


 «Η ενέργεια από τον ήλιο πρέπει να είναι προσβάσιμη σε όλους. Και η Επιστήμη μπορεί να βοηθήσει σ΄αυτό» επισήμανε στη διάρκεια της ομιλίας του με θέμα: «Carbon Nanotechnology. A route for technology platforms» o καθηγητής S Ravi P Silva.

O κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης Ravi P Silva μίλησε για την δωρεάν ενέργεια από τον ήλιο η οποία με την βοήθεια της τεχνολογίας μπορεί να φτάσει σε κάθε γωνιά της γης και σε κάθε σπίτι. Ο κ  Silva είναι Διευθυντής του Ινστιτούτου Προηγμένων Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Surrey στην Αγγλία και έχει στο ενεργητικό του 50 πατέντες γεμάτες …ενέργεια. Ο ίδιος  αναφέρθηκε στις τεχνολογικές εξελίξεις γύρω από την ανάπτυξη νέων μορφών εναλλακτικής ενέργειας και υπογράμμισε ότι  Θεσσαλονίκη, στην οποία δημιουργείται το εργοστάσιο μαζικής παραγωγής οργανικών ηλεκτρονικών μετατρέπεται σε κέντρο εξελίξεων σε ότι αφορά την φθηνή, προσιτή ενέργεια από τον ήλιο .

Στην κεντρική εκδήλωση του Συνεδρίου απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Πρωθυπουργού, ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος , ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης Γιώργος Αρβανίτης και ο Πρύτανης του ΑΠΘ Χαράλαμπος Φειδάς.

Στην εισαγωγική του ομιλία ο Πρόεδρος της εταιρείας Organic Electronic Technologies και συντονιστής του ευρωπαϊκού project Flex2Energy καθ. Στέργιος Λογοθετίδης αναφέρθηκε στην εξέλιξη του Οικοσυστήματος Νανοτεχνολογίας και Οργανικών Ηλεκτρονικών και στον σημαντικό του ρόλο στην ανάπτυξη της Βιομηχανίας των φωτοβολταϊκών 3ης γενιάς στην Ευρώπη.

Η εμπνεύστρια του πρωτοποριακού Nanotech Fashion Show που ακολούθησε Δρ Βαρβάρα Καραγκιοζάκη ξενάγησε το διεθνές κοινό σε μια μοναδική φουτουριστική επίδειξη που συνδύασε τις δημιουργίες υψηλής ραπτικής του Βασίλειου Κωστέτσου με τον κόσμο της Τεχνολογίας, της Ομορφιάς και του Healthcare.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε πλήθος κόσμου από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μεταξύ αυτών ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Νίκος Τζόλλας, η περιφερειακή σύμβουλος Βούλα Πατουλίδου, ο αναπληρωτής γραμματέας παραγωγικών τομέων της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ρουκάς και άλλοι.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ