Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

Ειδικός αποκαλύπτει αν η κατανάλωση κρύου νερού μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας


Ένας ειδικός εξηγεί για ποιο λόγο το κρύο νερό μπορεί να προκαλέσει κάποια προβλήματα υγείας.

Η συζήτηση σχετικά με το αν η κατανάλωση κρύου νερού είναι επιζήμια για την υγεία είναι ένα καυτό θέμα στο διαδίκτυο. Ένας εμπειρογνώμονας έχει τοποθετηθεί για να διευθετήσει το θέμα.

Οι Εθνικές Ακαδημίες Επιστημών, Μηχανικής και Ιατρικής συνιστούν στους άνδρες άνω των 19 ετών να καταναλώνουν 3,7 λίτρα νερό την ημέρα, ενώ οι γυναίκες θα πρέπει να στοχεύουν στα 2,7 λίτρα. Παρά τις γενικές αυτές οδηγίες, η θερμοκρασία του νερού που καταναλώνεται έχει προκαλέσει σημαντική συζήτηση.


Ο Nick Hird, ειδικός σε θέματα ενυδάτωσης της ViDrate, αντιμετωπίζει αυτές τις ανησυχίες τονίζοντας ότι τόσο το κρύο νερό όσο και το νερό σε θερμοκρασία δωματίου ενυδατώνουν αποτελεσματικά.

Ο Hird επισημαίνει ότι το κρύο νερό μπορεί ακόμη και να προσφέρει ένα μικρό πλεονέκτημα κατά τη διάρκεια σωματικών δραστηριοτήτων. «Το κρύο νερό μπορεί να σας δώσει ένα μικρό πλεονέκτημα κατά τη διάρκεια της άσκησης, με ορισμένες μελέτες να υποδεικνύουν ότι βοηθάει στη διατήρηση της θερμοκρασίας του πυρήνα σας πιο δροσερή. Ενώ υπάρχει μια μικρή καύση θερμίδων από το σώμα σας που ζεσταίνει το νερό, δεν είναι μια σημαντική στρατηγική απώλειας βάρους», προσθέτει.

Ωστόσο, ο Hird σημειώνει μερικές εξαιρέσεις στα οφέλη του κρύου νερού. Επικαλούμενος έρευνα από την Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής, αναφέρει ότι το κρύο νερό μπορεί να προκαλέσει ημικρανίες σε ευαίσθητα άτομα.

Εν κατακλείδι, ενώ το κρύο νερό μπορεί να μην είναι κατάλληλο για όλους, παραμένει μια γενικά ασφαλής και δροσιστική επιλογή για να παραμείνετε ενυδατωμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ