Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

Από το Υπολογιστικό Νέφος στην Τεχνητή Νοημοσύνη: Ευκαιρίες και προκλήσεις για δημόσιους φορείς


Ημερίδα του ΣΕΤΠΕ στη Θεσσαλονίκη με τη
συμμετοχή του υπουργού Δ. Παπαστεργίου 

Οι τεχνολογικές καινοτομίες που μπορούν να αξιοποιήσουν φορείς της δημόσιας διοίκησης, ενισχύοντας την παραγωγικότητά τους προς όφελος των πολιτών και των εταιριών, αποτελούν τον θεματικό άξονα της ημερίδας που διοργανώνει στις 11 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Τεχνολογίας Πληροφορικής Ελλάδος (ΣΕΤΠΕ).

Υπό τον τίτλο «Δημόσιοι Φορείς & ΟΤΑ: Ευκαιρίες, προκλήσεις και προοπτικές μέσω Cloud,Cybersecurity, Smart Cities και ΑΙ», η εκδήλωση διατρέχει τους τομείς του Υπολογιστικού Νέφους, της Κυβερνοασφάλειας, των Έξυπνων Πόλεων και της Τεχνητής Νοημοσύνης που κατέχουν νευραλγικό ρόλο στη διαδικασία της μετάβασης στην ψηφιακή εποχή. Συνοψίζει δε τα νεότερα δεδομένα σχετικά με τις δυνατότητες και τις απαιτήσεις της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και της ψηφιακής στρατηγικής στον δημόσιο τομέα.

Η ημερίδα του ΣΕΤΠΕ έχει τεθεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και θα φιλοξενηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, επί της οδού 26ης Οκτωβρίου 64 (περιοχή FIX), από τις 9.00 π.μ. έως τις 5 μ.μ. Εντάσσεται δε στο πεδίο των δημοσίων παρεμβάσεων του ΣΕΤΠΕ, ως φορέα εκπροσώπησης με εθνική εμβέλεια, για την ψηφιακή μετεξέλιξη και τον οικονομικό μετασχηματισμό της χώρας.

Στην ημερίδα θα παραστούν και θα μιλήσουν ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, ο γενικός γραμματέας Πληροφορικών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας, Μιχάλης Μπλέτσας, επιτελικά στελέχη από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όπως επίσης εκπρόσωποι του ομίλου Space Hellas και των εταιριών Microsoft Hellas και OTE.

Η εν λόγω εκδήλωση διοργανώνεται με αυτό το θεματικό περιεχόμενο για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη. Συνιστά δε, μεταξύ άλλων, σημαντική ευκαιρία για στελέχη δημοσίων φορέων (ΑΕΙ, Περιφερειών, δήμων, δημοτικών επιχειρήσεων κ.ά.), ώστε να ενημερωθούν σχετικά με τις νέες, προηγμένες υπηρεσίες φιλοξενίας των υπολογιστικών συστημάτων τους σε υποδομές του Υπολογιστικού Νέφους (Government Cloud και Health Cloud). Παράλληλα, απευθύνεται σε επιχειρήσεις πληροφορικής που έχουν τη δυνατότητα, ως πάροχοι, να προσφέρουν σε δημόσιους φορείς υπηρεσίες πρόσβασης στις τεχνολογίες του Υπολογιστικού Νέφους.

Χρυσός χορηγός της ημερίδας είναι ο όμιλος Space Hellas με τις εταιρίες Space Hellas & SingularLogic.

Αργυροί χορηγοί της ημερίδας είναι οι εταιρίες Consortis Geospatial, DOTSOFT ΑΕ, ELBIS, EXEO, Gnomon Informatics S.A., Infoteam Hellas, LANCOM, OTS S.A., Softworks και Ysoft Πληροφορική AE.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ