Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Βούλγαροι εισπράκτορες παρέλαβαν 57.000 ευρώ από δυο ηλικιωμένες


Δυο απάτες σε βάρος ηλικιωμένων κατοίκων περιοχών της Άρτας, που αναστατώθηκαν πιστεύοντας ότι τα παιδιά τους είχαν τραυματιστεί και πλήρωσαν συνολικά 57.000 ευρώ για να χειρουργηθούν, εξιχνιάστηκαν ύστερα από έρευνα της Ασφάλειας που ταυτοποίησαν τους δυο Βούλγαρους “εισπράκτορες”.

Τα θύματα είχαν δεχθεί τηλεφωνήματα από άγνωστους, οι οποίοι προσποιούνταν ότι είναι γιατροί και τους ζητούσαν χρήματα, δήθεν για να υποβληθεί επειγόντως σε χειρουργική επέμβαση το παιδί τους που είχε υποστεί ατύχημα. Με τον τρόπο αυτό, μια από ηλικιωμένη από χωριό της Άρτας παρέδωσε 50.000 ευρώ στις 12 Ιουνίου και άλλη μια από διαφορετική περιοχή της Άρτας πλήρωσε 7.000 ευρώ στις 27 Ιουνίου.

Από την προανάκριση που συνεχίζεται για να εξιχνιαστούν και άλλες απάτες και να ταυτοποιηθούν τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας, εξακριβώθηκε ότι τα χρήματα είχαν παραλάβει οι δύο αλλοδαποί ηλικίας 54 και 25 χρόνων και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και απάτες κατά συναυτουργία σε βαθμό κακουργήματος, η οποία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ