Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Ημιμαραθώνιος 10Κ, 5Κ & 1,5Κ


ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024
NOT JUST A RUN …. THE OLYMPIC RUN

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, το “Olympic Day Run” Greece, ο μοναδικός επίσημος Ολυμπιακός αγώνας δρόμου της χώρας, επιστρέφει δυναμικά και δίνει το παράγγελμα της εκκίνησης για τον παγκόσμιο εορτασμό της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας 2024 προσφέροντας την απόλυτη Ολυμπιακή εμπειρία, μέσα από το ανανεωμένο δρομικό του πρόγραμμα!

Για 7η συνεχή χρονιά, η καρδιά του παγκόσμιου θεσμού (Olympic Day) θα χτυπήσει δυνατά στη Θεσσαλονίκη, συγκεντρώνοντας χιλιάδες ξένους και Έλληνες δρομείς, ανεξαρτήτου ηλικίας, φύλου και φυσικής κατάστασης, που θα τρέξουν μαζί με Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες, διακεκεριμένους αθλητές, αθλητικούς συλλόγους και σωματεία από όλη τη χώρα στις νέες απολαυστικότερες και πιστοποιημένες από την AIMS διαδρομές.

Παράλληλα, με αφορμή τη συμπλήρωση των 130 χρόνων από την ίδρυση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (1894) και την απόφαση για την αναβίωση των 1ων Ολυμπιακών Αγώνων (ΑΘΗΝΑ 1896), το “Olympic Day Run” Greece επεκτείνει το πρόγραμμά του και πρωτοπορεί με τον Ημιμαραθώνιο Ολυμπιακό Αγώνα Δρόμου. Η διαδρομή του Ημιμαραθωνίου θα καλύψει, για πρώτη φορά στα χρονικά, ολόκληρο τον παραθαλάσσιο άξονα της πόλης, δημιουργώντας μια ευχάριστη και ταυτόχρονα απολαυστική διαδρομή, με θέα τα σημαντικότερα ιστορικά και τουριστικά τοπόσημα της πόλης.

Επιπλέον, ένα πλούσιο πολυήμερο πρόγραμμα παράλληλων δράσεων με άξονα τις Ολυμπιακές αξίες θα πλαισιώσει τον Ολυμπιακό Αγώνα Δρόμου, προσελκύοντας δρομείς, συλλόγους, οικογένειες και επισκέπτες από όλα τα μέρη της χώρας και του κόσμου. Το παράλληλο πρόγραμμα του 7ου “Olympic Day Run” Greece ακολουθεί το Ολυμπιακό τρίπτυχο “αθλητισμός, πολιτισμός, εκπαίδευση” μέσα από τις δράσεις: “Family Run+Fun” (αγώνας δρόμου για οικογένειες), “Olympic Day Park” (πάρκο δραστηριοτήτων για παιδιά, εφήβους και οικογένειες), “Olympic Day: The Music Concert”

Οι εγγραφές για το 7ο “Olympic Day Run” Greece μόλις άνοιξαν! Κλείσε τώρα θέση και ζήσε και εσύ την απόλυτη Ολυμπιακή εμπειρία, καθώς το Olympic Day Run αποτελεί τον επίσημο θεσμό της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, που υλοποιείται σε άλλες 205 χώρες στον κόσμο με τη συμμετοχή πλέον των 5,5 εκατομμυρίων δρομέων ετησίως!! Στην Ελλάδα, ο μοναδικός στη χώρα Ολυμπιακός Αγώνας Δρόμου, το ‘’Olympic Day Run’’ Greece, μόνο για το 2023 (!) συγκέντρωσε αθλητές από 78 χώρες και 5 ηπείρους!!

Η διοργάνωση περιλαμβάνει Ημιμαραθώνιο και 10 χλμ. για ενήλικες, 5 χλμ. για ενήλικες και εφήβους και 1,5 χλμ. για όλες τις ηλικίες. Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής από τη Διεθνή και Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ενώ οι νικητές θα λάβουν τα ειδικά έπαθλα του 7ου ‘’Olympic Day Run’’ Greece.

Το ''Olympic Day Run'' GREECE αποτελεί τον επίσημο παγκόσμιο θεσμό για τον εορτασμό της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας, που καθιέρωσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, η διοργανώτρια αρχή των Ολυμπιακών Αγώνων, με στόχο τη διάδοση της Ολυμπιακής ιδέας. Ο παγκόσμιος εορτασμός (Olympic Day) για την ίδρυση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και την απόφαση διοργάνωσης των πρώτων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων (ΑΘΗΝΑ 1896), τιμά διεθνώς την Ελλάδα ως τη γενεσιουργό χώρα των Ολυμπιακών Αγώνων, ανυψώνοντάς την στον παγκόσμιο Ολυμπιακό και τουριστικό χάρτη.

Το 7ο “Olympic Day Run” Greece πραγματοποιείται από το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, την Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, τον ΣΕΓΑΣ, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τον Δήμο Καλαμαριάς και το ΔΚΟ OLYMPiA.

Κάνε σήμερα την Εγγραφή σου στο olympicdayrun.gr ή αυτοπροσώπως στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης (Αγ. Δημητρίου & 3ης Σεπτεμβρίου, Τ.Κ. 54636, Θεσσαλονίκη).

Ισχύουν Προνομιακές Εκπτωτικές Εγγραφές μέχρι την Παρασκευή 19 Ιουλίου.

Κάντε like & follow στα ΜΚΔ (facebook, instagram) για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα του Μοναδικού Επίσημου Ολυμπιακού δρομικού γεγονότος της χώρας!!!

Hashtag: #olympicdayrun #olympicdayrun_greece

Πληροφορίες/Εγγραφές: http://olympicdayrun.gr

INFO

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ & 3ΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τ 2310-968531



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ