Πέμπτη 9 Μαΐου 2024

O Ιταλός Ρομπέρτο Πρεβιτάλι και ο Αλέξανδρος Φουρλής τις πρώτες νίκες στη κατηγορία CSI2* στο IPPOS SPRING TOUR


Όμορφες και συνάμα συναρπαστικές στιγμές βίωσαν οι επισκέπτες του Ippos Club κατά την πρώτη μέρα του IPPOS SPRING TOUR, που ξεκίνησε στις υπέροχες ιππικές εγκαταστάσεις στη Νέα Ραιδεστό της Θεσσαλονίκης.

Ο Ιταλός Ρομπέρτο Πρεβιτάλι με τον Hachiko ήταν ο νικητής στο δραματικό, όπως εξελίχτηκε, αγώνα της πρεμιέρας της διεθνούς διοργάνωσης που πρόσφερε τα πλουσιότερα έπαθλα.

Ο Πρεβιτάλι ήταν ο τελευταίος που βγήκε να αγωνιστεί. Πραγματοποίησε άπταιστη διαδρομή και πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο, 34.66, στην υπερπήδηση εμποδίων ύψους 1.40 μ. με συνολικά έπαθλα 3.000 ευρώ από τη Vendavel, ελάχιστα μπροστά από τον πρωταθλητή του Ιππικού Ομίλου Αθηνών, Ηλία Μπαλιούση, ο οποίος με τον Casper D’ Argouges είχε τερματίσει λίγο νωρίτερα σε 35.11.

Ο Ιταλός πέτυχε και τον τρίτο καλύτερο χρόνο, 35.16, με τον Come On Semilly, ενώ η πρώτη εξάδα έκλεισε με την Καίτη Λασκαρίδη με τη Hilada, τον Γιάννη Σκανδάλη με την Idi di Maggio di sa San Giorg και τον Ηλία Μπαμπαλιούση με το δεύτερο άλογό του, τον Guiliano Massuere.

«Τα άλογά μου είναι σε πολύ κατάσταση κι αυτό φάνηκε στο αποτέλεσμα. Είμαι ευτυχής που βρίσκομαι εδώ σε αυτό το υπέροχο μέρος.

Ξεκίνησα καλά με τον Come on Semilly, αλλά όταν είδα ότι έπεσα στη δεύτερη θέση προσπάθησα να ξαναπεράσω πρώτος με τον Hachiko και τα κατάφερα» σχολίασε ο νικητής του αγώνα.

Από την πλευρά του, ο Ηλίας Μπαλιούσης δήλωσε:

«Ήταν πάρα πολύ ωραίος αγώνας και κύλησε πολύ καλά για μένα. Ο Ρομπέρτο Πρεβιτάλι αγωνίστηκε τελευταίος, οπότε πίεσε λίγο παραπάνω και πέτυχε καλύτερο χρόνο από το δικό μου στο φινάλε.

Είμαι πολύ ικανοποιημένος με τα δύο άλογά μου και τον Casper D’ Argouges και τον οκταετή Guiliano Massuere που είναι πιο νέος και μπορεί να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο».

Ο Ηλίας Μπαμπαλιούσης μίλησε με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για το Ippos Club.

«Η εγκατάσταση είναι εκπληκτική, προσφέρει όλες τις απαραίτητες ανέσεις και βελτιώνεται συνεχώς. Την κατατάσσω στις καλύτερες της Ευρώπης!».

Στον έτερο αγώνα της ημέρας για την κατηγορία CSI2* με εμπόδια ύψους 1.30 μ., πρώτος κατατάχθηκε ο Αλέξανδρος Φουρλής με τον Cinnamon με άπταιστη διαδρομή και χρόνο 66.76. Τον ακολούθησε η Άννα Παπαγεωργίου με την Flying Spur σε 71.26 και ο Γάλλος Μπενζαμάν Πλατάντ με την Ginger de la Roche, οι οποίοι κάλυψαν τη διαδρομή σε 71.45. Τα έπαθλα, 1.500 ευρώ, προσέφερε η Siafaras.

«Είχα προετοιμαστεί πολύ καλά γι’ αυτή τη διοργάνωση. Σήμερα ήρθε ένα καλό αποτέλεσμα και ελπίζω να συνεχίσω έτσι», τόνισε η ιδιοκτήτρια της εγκατάστασης και ικανότατη ιππέας, Άννα Παπαγεωργίου, η οποία αναφέρθηκε και στην προσπάθεια της οργανωτικής επιτροπής να διεξαχθεί το IPPOS SPRING CUP σε ένα άριστο περιβάλλον:

«Έχουμε μοχθήσει για να δημιουργήσουμε τις καταλληλότερες συνθήκες για όσους και όσες συμμετέχουν στη διοργάνωση, αλλά και για τους θεατές μας».

Στον μοναδικό αγώνα CSI1* της πρώτης μέρας με τα εμπόδια στο 1.15 μ., την πρώτη θέση κατέλαβε η Κύπρια Άννα Ιρένε Γκόσετ με την Cindy. Το έπαθλο των 1.000 ευρώ αθλοθέτησε η Luxury Sports.

Στην κατηγορία για νέα άλογα, ο Δημήτρης Νάτσης επικράτησε στην κλάση για πενταετείς ίππους και με εμπόδια ύψους 1.10 μ. με τον Tjebert van de Marsweg, αλλά και στους εφταετείς με την Corrie Z με το ύψος των εμποδίων στο 1.30. Ο Βούλγαρος Αποστόλ Τένεφ με τον Dicaprio ήταν καλύτερος στον αγώνα για εξαετείς ίππους με τα εμπόδια στο 1.25.

Τα έπαθλα 500, 700 και 900 ευρώ παρουσιάστηκαν από την LS Sport Horses.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση και το αναλυτικό πρόγραμμα αγώνων για τα τετραήμερα 9 έως 12 Μαΐου και 16 έως 19 Μαΐου, θα βρείτε στον δικτυακό τόπο https://ipposclub.com/.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ