Πέμπτη 9 Μαΐου 2024

Τhe Comic Con 8


Η πιο υπερ-ηρωική διοργάνωση της Ελλάδας επιστρέφει διπλάσια σε μέγεθος από τις 17 ώς τις 19 Μαΐου 2024.

Η αφίσα της 8ης διοργάνωσης δια χειρός Γιώργου Καλτσούδα.

Το ρητό Bigger is better βρίσκει απόλυτη εφαρμογή στην 8η διοργάνωση του The Comic Con που διπλασιάζεται σε μέγεθος. Εκτός από το συνεδριακό κέντρο Ιωάννης Βελλίδης, θα αναπτυχθεί και στο Περίπτερο 6 του Διεθνούς Εκθεσιακού & Συνεδριακού Κέντρου της ΔΕΘ-Helexpo, ανεβάζοντας το συνολικό εμβαδόν της απόλαυσης στα 6.000 τ.μ. Αυτό σημαίνει, με απλά λόγια, περισσότερα κόμικς, περισσότερους δημιουργούς, περισσότερο cosplay, περισσότερα βίντεο, board και card games.

TURTLE POWER!
Κάθε χρόνο, το The Comic Con φέρνει στη Θεσσαλονίκη ορισμένους από τους πιο επιδραστικούς καλλιτέχνες και σεναριογράφους παγκοσμίως από τον χώρο των κόμικς (και όχι μόνο). Τιμώμενο πρόσωπο του The Comic Con 8 είναι ο αμερικανός συγγραφέας και σχεδιαστής Kevin Eastman που, μαζί με τον Peter Laird, δημιούργησαν τα Χελωνονιντζάκια, ένα από τα μεγαλύτερα franchises της ποπ κουλτούρας. Ο δημιουργός θα γιορτάσει στη Θεσσαλονίκη τα σαράντα χρόνια από τη «γέννηση» των Teenage Mutant Ninja Turtles.

Σχέδιο του Freddie Williams για τον συλλεκτικό κατάλογο της διοργάνωσης.
ONLY THE BEST
Ο φετινός αριθμός των διεθνών προσκεκλημένων είναι μεγαλύτερος από ποτέ! Σημειώστε τα ακόλουθα ονόματα:

Marco Gervasio. Ένας από τους κορυφαίους δημιουργούς κόμικς στην Ιταλία. Από το 1996 δίνει με το πενάκι του ζωή σε αγαπημένους χαρακτήρες της Disney όπως ο Μίκυ Μάους, ο Φάντομ Ντακ και ο Φαντομίας.

Drew Karpyshyn. Πολυβραβευμένος συγγραφέας βιβλίων και σεναρίων βιντεοπαιχνιδιών. Δημιουργούργησε μία από τις πιο δημοφιλείς σειρές ιστοριών στο σύμπαν του Star Wars, το «Knights of the Old Republic», ενώ υπήρξε κύριος σεναριογράφος στις σειρές παιχνιδιών «Baldur's Gate» και «Mass Effect».

George Pratt. Βραβευμένος δημιουργός με εντυπωσιακή καριέρα ως ζωγράφος, συγγραφέας, φωτογράφος και δημιουργός ταινιών. Το graphic novel, «Enemy Ace: War Idyll», έχει κερδίσει διεθνή αναγνώριση και βραβεία, ενώ η σειρά του για τη Marvel Comics, «Wolverine: Netsuke», του χάρισε το βραβείο Eisner «Καλύτερου ζωγράφου».
Σχέδιο του Freddie Williams για τον συλλεκτικό κατάλογο της διοργάνωσης.
Freddie E. Williams II. Γνωστός για τη συνεργασία του με την DC Comics και τη δημιουργία εκπληκτικών crossovers όπως «Batman / Teenage Mutant Ninja Turtles», «He-Man / ThunderCats», «Injustice VS Masters of The Universe» και «Godzilla VS the Power Rangers».

Jeff Johnson. Στα περισσότερα από τριάντα χρόνια εργασίας του στον χώρο των κόμικς και των κινουμένων σχεδίων έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του σε δημοφιλείς τίτλους όπως «The Amazing Spider-Man», «The Avengers» και «Green Lantern», αλλά και σε τηλεοπτικές σειρές όπως «Transformers», «Young Justice» και «The Boondocks».

Laura Zuccheri. Η σπουδαία ιταλίδα δημιουργός κόμικ και ζωγράφος, γνωστή για τη δουλειά της στο «Swords of Glass», κατέχει μία σημαντική πρωτιά: είναι η πρώτη γυναίκα που σχεδίασε για λογαριασμό του θρυλικού ιταλικού γουέστερν «Tex».
Σχέδιο του Ralf Meyer για τον συλλεκτικό κατάλογο της διοργάνωσης.

Ralph Meyer. Ο γάλλος δημιουργός κόμικς, γνωστός για τη δουλειά του στις τριλογίες «Berceuse Assassine» και «Asgard», καθώς και στην ongoing σειρά «Undertaker», μας ταξιδεύει σε κόσμους με σκοτεινή ατμόσφαιρα και επικές περιπέτειες.

Miguel Diaz Vizoso. Ένας από τους κύριους συνεργάτες του studio Peyo, δημιουργεί ιστορίες των Στρούμφ με έναν δικό του τρόπο που ενθουσιάζει κάθε φορά το κοινό, μικρούς και μεγάλους…

Valeria Abatzoglu. Μεγαλωμένη ανάμεσα σε Ιταλία και Ελλάδα, έρχεται να προσθέσει μια εικαστική πινελιά στη διοργάνωση. Με ακαδημαϊκό υπόβαθρο στην Αρχιτεκτονική και την Εικονογράφηση από τη Ρωμαϊκή Σχολή Κόμικς, η Valeria συνεργάστηκε με εκδότες όπως οι Usborne, Maverick, Harper Collins και Penguin, και εικονογράφησε βιβλία όπως το «Le Incantevoli Fiabe».

Σχέδιο του Vincenzo Riccardi για τον συλλεκτικό κατάλογο της διοργάνωσης.
Vincenzo Riccardi. Ο μιλανέζος comic artist και εικονογράφος αγαπά τον σχεδιασμό, τον χρωματισμό και γενικότερα τη δημιουργία εξωφύλλων. Έχει συνεργαστεί με εκδοτικούς οίκους όπως οι Dark Horse Comics, Boom! Studios, και Marvel. Έχει εργαστεί στον χώρο του gaming δημιουργώντας artworks, με σημαντικές συνεισφορές στο Fortnite και το Marvel Snap.

Scott Kollins. Ο αμερικανός comic artist είναι ιδιαίτερα γνωστός για την εκπληκτική δουλειά του στο «The Flash», όπου -μαζί με τον συγγραφέα Geoff Johns- δημιούργησε μερικές από τις πιο εμβληματικές περιπέτειες του ανθρώπου-αστραπή.
Σχέδιο του William Simpson για τον συλλεκτικό κατάλογο της διοργάνωσης.

Στους επίσημους καλεσμένους συγκαταλέγονται, επίσης, ο Οδυσσέας Θεοδωράτος (περισσότερο γνωστός ως Mangaka Ody), αυτοδίδακτος καλλιτέχνης μάνγκα με πρωτιές σε διαγωνισμούς, και ο Ακίνδυνος Γκίκας, ένας από τους σημαντικότερους voice actors. Μεταξύ άλλων, έδωσε φωνή και στον Λάιον-Ο, τον αρχηγό των ThunderCats. Στη Θεσσαλονίκη επιστρέφουν και ορισμένοι γνώριμοι από τα παλιά, όπως ο Paolo Mottura, ο Nicolas Keramidas, ο Emiliano Santalucia, ο Thierry Capezzone και -ποιος άλλος;- ο William Simpson.

Τα σεμινάρια και τα workshops αποτελούν αγαπημένο section της διοργάνωσης.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ) ΔΥΝΑΜΗ
Φυσικά, όπως πάντα, ο κορμός της διοργάνωσης αποτελείται από περισσότερους από 130 έλληνες δημιουργούς. Εκτός από τους ήδη καταξιωμένους έλληνες σχεδιαστές που δραστηριοποιούνται εντός και εκτός συνόρων, η διοργάνωση φιλοξενεί και νεότερα ταλέντα, που έρχονται να εμπλουτίσουν, ως νέο αίμα, αυτόν τον σπουδαίο καλλιτεχνικό χώρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι, για πρώτη φορά σε ελληνικό convention, το The Comic Con έδωσε την ευκαιρία σε ξένους δημιουργούς, εκθέτες και καταστήματα από τις όμορες χώρες να εξασφαλίσουν χώρο στη διοργάνωση, αποδεικνύοντας την εξωστρέφειά της και το άνοιγμα στη διεθνή αγορά. Το εγχείρημα αυτό στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Στο Assassin's Creed Nexus VR ο παίκτης θα γίνει για λίγο ένας assassin.

ΑΔΡΕΝΑΛΙΝΗ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ
Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει… Μετά την εξαιρετική συμμετοχή της στη διοργάνωση του 2023, η Ubisoft, μία από τις κορυφαίες εταιρείες ανάπτυξης video games στον πλανήτη, επιστρέφει. Φέτος, οι επισκέπτες του The Comic Con θα μπορέσουν να δουν μέσα από τα μάτια ενός assassin χάρη στο Assassin’s Creed Nexus VR, το πρώτο παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας της δημοφιλούς σειράς. Όσο για τους λάτρεις του χορού, θα ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους στο Just dance.


Το VR, όμως, έχει φέτος την τιμητική του. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν δωρεάν σε κόντρες ανάμεσα σε φίλους μέσα από το Hado, το πρώτο παγκοσμίως τεχνο-άθλημα που εισάγει την τεχνολογία αιχμής της επαυξημένης πραγματικότητας στον αθλητισμό.

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΟΥΣ
Όπως συμβαίνει σε κάθε του διοργάνωση, το The Comic Con ενώνει τις δυνάμεις του με φορείς τής πόλης σε μια σειρά πολιτιστικών δράσεων και συνεργειών. Σταθερός συνοδοιπόρος του επί πολλά έτη, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ο οποίος αγκαλιάζει έμπρακτα και με θέρμη τη διοργάνωση. Φέτος, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού θα παρουσιαστεί η πρωτότυπη ομαδική έκθεση ζωγραφικής «Σχεδιάζω τη γειτονιά μου» που περιλαμβάνει τις δημιουργίες δέκα μαθητών από γυμνάσια της Θεσσαλονίκης, οι οποίες προέκυψαν μετά από σχετικό διαγωνισμό. Οι μαθητές, αποτύπωσαν στο χαρτί τη γειτονιά τους όπως την αντιλαμβάνονται μέσα από τη δική τους ματιά, δίνοντας παράλληλα διέξοδο στις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες. Η απονομή των τιμητικών διακρίσεων στους μαθητές θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Μαΐου, στις 11:30, στην αίθουσα «Ολυμπιάς» του συνεδριακού κέντρου «Ιωάννης Βελλίδης». Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης. Νωρίτερα, στις 10.30, θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο εργαστήριο ζωγραφικής για παιδιά από τον ιταλό σχεδιαστή Marco Gervasio. Το εργαστήριο θα είναι ανοιχτό στο κοινό.

Σχέδιο της Άννας Χαΐδοπούλου για την επετειακή έκθεση.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ ΧΕΛΩΝΟΝΙΝΤΖΑΚΙΑ
Η έλευση του Κevin Eastman στη Θεσσαλονίκη συμπίπτει με τα σαράντα χρόνια από τη δημιουργία των Teenage Mutant Ninja Turtles, ενός από τα μεγαλύτερα franchises της ποπ κουλτούρας παγκοσμίως. Ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη συμμετέχει στον εορτασμό με μία μεγάλη έκθεση ελλήνων σχεδιαστών αφιερωμένη στα Χελωνονιντζάκια, η οποία θα φιλοξενηθεί από τις 17 έως τις 19 Μαΐου, στο δημαρχείο Πυλαίας-Χορτιάτη, στο Πανόραμα. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 16 Μαΐου. Ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, θα τιμήσει τον Kevin Eastman για την προσφορά του.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν με τον αρκούδο από την θεατρική μεταφορά της τηλεοπτικής σειράς «Η Μάσα και ο αρκούδος».

ΜΙΚΡΟΙ ΣΟΥΠΕΡ ΗΡΩΕΣ
Και επειδή δεν νοείται The Comic Con χωρίς παιδιά, η διοργάνωση ετοίμασε μια σειρά από εκπλήξεις, ειδικά για τους μικρούς της φίλους. Πέρα από εκπαιδευτικά εργαστήρια με καταξιωμένους δημιουργούς, τα παιδιά, σε συνεργασία με το Kolossaion Productions, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν αγαπημένους χαρακτήρες, να μιλήσουν και να φωτογραφηθούν μαζί τους. Τα παιδιά έως 8 ετών θα βρεθούν στην αγαπημένη τους διοργάνωση δωρεάν, απολαμβάνοντας ένα συναρπαστικό, τριήμερο «πάρτι». Ορίστε μία ακόμη ευκαιρία για να ντύσετε το αγγελούδι σας με τη στολή του αγαπημένου του σούπερ ήρωα…

Διόραμα: «Οι επτά νάνοι επιστρέφουν από την εργασία τους».

ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Μαζί με το The Comic Con επιστρέφει και το αγαπημένο section με τα διοράματα και τα χόμπι. Οι Playmofriends και ο Σύλλογος LEGO Βορείου Ελλάδος thebrick.gr θα παρουσιάσουν τα φετινά τους διοράματα, η Hot Wheels-Greece collectors team θα στήσει τις πίστες όπου θα κοντραριστούν τα αγαπημένα αυτοκινητάκια, το Panorama Subbuteo Club θα μάθει μπάλα στους λάτρεις του επιτραπέζιου ποδοσφαίρου ενώ σύλλογοι συλλεκτών G.I. Joe θα παρουσιάσουν συλλεκτικές φιγούρες.
Ελάχιστες ημέρες απομένουν για την πολυαναμενόμενη έναρξη του The Comic Con 8. Ελάτε και ανακαλύψτε τον σούπερ ήρωα που κρύβετε μέσα σας, από τις 17 ώς τις 19 Μαΐου, στο συνεδριακό κέντρο Ιωάννης Βελλίδης και στο Περίπτερο 6 της ΔΕΘ-Helexpo, στη Θεσσαλονίκη.

>>> Χρήσιμες πληροφορίες
Thessaloniki Comic Convention The Comic Con 8, από τις 17 ώς τις 19 Μαΐου, στο συνεδριακό κέντρο Ιωάννης Βελλίδης και στο Περίπτερο 6 τής ΔΕΘ Helexpo. Ώρες λειτουργίας: 10:00-20:00. Εισιτήρια: €10 (ημέρας), €18 (τριημέρου προπώληση), €20 (τριημέρου). Η είσοδος είναι ελεύθερη για παιδιά ηλικίας έως 8 ετών που συνοδεύονται από ενήλικα. Ελεύθερη είσοδος σε ΑμΕΑ, με την επίδειξη του σχετικού αποδεικτικού. Προμηθευτείτε εισιτήρια: εδώ.

Website
Facebook
Instagram
TikTok
X
Email

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ