Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

Ο Ίλον Μασκ παραδέχεται ότι εμφανίστηκαν προβλήματα στον πρώτο ασθενή που δοκίμασε το εγκεφαλικό εμφύτευμα Neuralink


Ο Noland Arbaugh, ο οποίος έμεινε παράλυτος από τους ώμους και κάτω από ένα ατύχημα κατάδυσης πριν από οκτώ χρόνια, έχει ένα τσιπ στον εγκέφαλό του, του οποίου τα «νήματα» έχουν χαλαρώσει, δήλωσε η Neuralink.

Η Neuralink του Ίλον Μασκ δήλωσε ότι μέρος του εγκεφαλικού τσιπ που τοποθετήθηκε πρόσφατα σε έναν ασθενή εμφάνισε κάποιες δυσλειτουργίες.

Η εταιρεία δήλωσε πριν λίγο καιρό ότι ο αρχικός της στόχος ήταν να δώσει σε άτομα με τετραπληγία τη «δυνατότητα να ελέγχουν τους υπολογιστές και τις κινητές συσκευές τους» χρησιμοποιώντας τις σκέψεις τους. Κάτι που τελικά συνέβη αφού ο 29χρονος Noland Arbaugh, ο οποίος έμεινε παράλυτος από τους ώμους και κάτω από ένα ατύχημα κατάδυσης πριν από οκτώ χρόνια, έπαιξε online σκάκι και ένα βιντεοπαιχνίδι στο κινητό.

Το σύστημα, που ονομάζεται Link, καταγράφει νευρικά σήματα χρησιμοποιώντας 1.024 ηλεκτρόδια σε 64 λεγόμενα «νήματα» που είναι λεπτότερα από μια ανθρώπινη τρίχα.

Το γεγονός ότι τα νήματα έχουν αποκολληθεί σημαίνει ότι υπάρχουν λιγότερα αποτελεσματικά ηλεκτρόδια, και έτσι υπάρχει μειωμένη αποτελεσματικότητα στην ανίχνευση της επίδρασής του ασθενή.

Η Wall Street Journal ανέφερε ότι η εταιρεία του Μασκ εξέτασε το ενδεχόμενο να αφαιρέσει το τσιπ από τον ασθεν'η, αλλά αποφάσισε να μην το κάνει, επειδή δεν εγκυμονεί κινδύνους για τον Άρμπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ