Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

Το σημαντικό έπαθλο ο Πρεβετάλι, τις εντυπώσεις ο Φουρλής και η Κυριακοπούλου στην κατηγορία CSI2* τη δεύτερη μέρα του IPPOS SPRING TOUR


Το ψιλόβροχο και η χαμηλή για την εποχή θερμοκρασία δεν πτόησαν τους 150 ιππείς από 15 χώρες και τα 240 άλογα, που μετέχουν στο IPPOS SPRING TOUR, να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και να εντυπωσιάσουν το κοινό που βρέθηκε την Παρασκευή 10 Μαΐου στις ιππικές εγκαταστάσεις του Ippos Club στη Νέα Ραιδεστό της Θεσσαλονίκης για τη δεύτερη μέρα της διοργάνωσης.

Ακριβώς όπως και την Πέμπτη (9/5), ο Ρομπέρτο Πρεβετάλι επικράτησε στο δεύτερο πιο σημαντικό, βάσει επάθλων, αγώνα του IPPOS SPRING TOUR για την κατηγορία CSI2*, με τα εμπόδια σε ύψος 1.45 μ..

Το πριμ του αγώνα ήταν 28.200 ευρώ από την Siafaras, ποσό που υπολείπεται μόνο των 30.000 που περιμένει τους ιππείς την Κυριακή (12/5) στο Grand Prix.

Μολονότι ο 42χρονος Ιταλός ιππέας από το Μπέργκαμο δεν έφτασε σε άπταιστη διαδρομή με το πιο ταχύ άλογο που είχε στη διάθεσή του, τον Esteban de Hus, αλλά με τον Come On Semilly, εντούτοις κατέγραψε χρόνο 69.21, έναντι 71.63 του Αλέξανδρου Φουρλή με τον Idefix del Laghetto και 73.21 της Μαριάνσης Κυριακοπούλου με τον Oakley Ch, που έκλεψαν την παράσταση από ελληνικής πλευράς.

«Ελπίζω την Κυριακή να πάρει το τρόπαιο ο Esteban. Ήρθαμε για να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε. Τα άλογά μου είναι σε σούπερ φόρμα.

Ο βροχερός καιρός δεν επηρέασε την απόδοση των αλόγων μου. Δεν έχει σημασία αν βρέχει, όταν το έδαφος είναι καλό. Εδώ η επιφάνεια είναι εξαιρετική, οπότε δεν υπήρχε πρόβλημα», είπε ο νικητής.

Από ελληνικής πλευράς η ευχάριστη έκπληξη ήταν η εμφάνιση της Μαριάνσης Κυριακοπούλου του Ι.Ο.ΒΟ.Π., στον πρώτο της αγώνα υψηλού επιπέδου με τα εμπόδια σε αυτό το ύψος. Μετά την εξαιρετική προσπάθειά της, δήλωσε:

«Πρώτη φορά έκανα ranking class αγώνα. Ήταν πολύ ωραία σε ένα υπέροχο μέρος. Ευτυχώς πήγε όσο καλά θέλαμε.

Δεν είμαι συνηθισμένη σε αυτά τα ύψη. Έχω κάνει αρκετές φορές στο 1.40 μ., αλλά στο 1.45 μ. ήταν η πρώτη φορά. Είμαι πολύ χαρούμενη που πήγε τόσο καλά.

Το άλογό μου τα πήγε εξαιρετικά. Η εγκατάσταση είναι απίστευτη, η κορυφαία στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Όλοι τρέχουν για να είναι όλα στην εντέλεια.

Ελπίζω να φτάσω στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο και να συνεχίσω να φέρνω καλά αποτελέσματα».

Ο Κρίτων Ζαφειρόπουλος με τον Dicaprio και ο Βούλγαρος Ιβάιλο Μπόνεφ με τον Foppe είχαν επίσης άπταιστη διαδρομή και κατέλαβαν την τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα.

Ο Ρουμάνος Αουρέλ Κοζοκάριου με τον Hamilton ήταν ο νικητής στον πρώτο αγώνα της ημέρας για την κατηγορία CSI2* με εμπόδια ύψους 1.35 μ. και έπαθλα ύψους 2.000 ευρώ από την Pappas Constructions.

Ο Κοζοκάριου έκανε άπταιστη διαδρομή σε χρόνο 32.66, σχεδόν ένα δευτερόλεπτο ταχύτερα από τον Ιταλό Ρομπέρτο Πρεβιτάλι και τον Hachiko. Στην τρίτη θέση κατατάχθηκε η Καίτη Λασκαρίδη με την Concordia 38.

Στους αγώνες για την κατηγορία των νέων αλόγων (CSIYH1*), o Δημήτρης Νάτσης πέτυχε και δεύτερη νίκη, έπειτα από αυτή της πρώτης μέρας, με τον πενταετή Tjebert van de Marsweg. Στους εξαετείς, πιο γρήγορος και με άπταιστη διαδρομή ήταν ο Κρίτων Ζαφειρόπουλος με τον Ontario Zκαι στους επταετείς η Βουλγάρα η Ελίζα Χολάκοβα με την Apollo D.

Στην κατηγορία CSIYH1* τα ύψη ήταν 1.10 μ, 1.25 μ. και 1.30 μ. και τα αντίστοιχα έπαθλα 500, 1.000 και 1.300 ευρώ, αθλοθετημένα από την LS Sport Horses.

Στην κατηγορία CSI1* με τα εμπόδια στο 1.20 μ. και έπαθλα 1.000 ευρώ από την Capital Yachtingπρώτευσε η Κύπρια Άννα Ιρένε Γκόσετ με τη Cindy. Ήταν η δεύτερη νίκη της στις ισάριθμες πρώτες μέρες του IPPOS SPRING TOUR. Στον αγώνα ύψους 1.00 μ. με έπαθλα 600 ευρώ από την Hyatt Regency & Casino γρηγορότερη, και με μεγάλη διαφορά, ήταν η Βουλγάρα Νικολέτα Πάβλοβα με την Kokolina.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση και το αναλυτικό πρόγραμμα αγώνων για τα τετραήμερα 9 έως 12 Μαΐου και 16 έως 19 Μαΐου, θα βρείτε στον δικτυακό τόπο https://ipposclub.com/.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ